Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Thijs_O
17 juni 2007

Logitech X-530

Intro In het najaar van 2005 had ik weer eens flink wat geld te besteden en na enig wikken en wegen werd besloten om het geld te inversteren in een fatsoenlijk boxensetje. Voorheen gebruikte ik een 2.1 setje van Trust met een onboard AC'97 geluidskaart. Na enkele luistertests bij de Media Markt, waar ik 't setje beluisterde en vergeleek met enkele andere setjes van o.a. Creative, waarvan ik helaas de precieze types ben vergeten, vond ik de Logitech X-530 set ver boven de andere 5.1-setjes uitsteken qua geluidskwaliteit. Enkele dagen later heb ik het setje dan ook gekocht. Oorspronkelijk was het de bedoeling om er een goedkoop Creative Live! 5.1 kaartje te kopen. Echter, ik had de X-530 set al gekocht en toen ik even later bij de...

Pluspunten

• Levert overal goed geluid
  • Sub heeft veel power
  • Lekker goedkoop

Minpunten

• Subwoover wil nog wel eens dominant zijn
  • Is na 1.5 jaar de deur uitgedaan wegens plopjesprobleem (en radio-ontvangst)

Bor
24 februari 2006

Inleiding

Sinds 2 dagen in mijn bezit: de logitech X-530 5.1 set. Gekocht omdat mijn vorige Labtec 2.1 setje steeds meer moeite kreeg de tand des tijds te doorstaan. Toen duidelijk werd dat mijn trouwe Labtec setje moest worden vervangen was er voor mij een ding duidelijk: de vervanger moest minimaal 5.1 zijn en niet te duur. Ik heb na een kort marktonderzoek gekozen voor 5.1 omdat ik meer speakers niet kwijt kan en de toegevoegde waarde van bv 7.1 erg onduidelijk is in een PC opstelling.

Verpakking

De set is degelijk verpakt met voldoende beschermend piepschuim in de doos om de losse speakers te beschermen. Elke speaker en elk snoer is appart in plastic verpakt. Helaas bleek een van mijn kabels te zijn voorzien van een laag er aan vast gekoekte witte smurrie (net typex oid). Voorzichtig krabben en de kabel was weer zo goed als schoon.

Aansluiten

Het aansluiten is erg makkelijk omdat alles kleur gecodeerd is. Een kind kan de was doen op dit punt. Helaas zijn de snoeren aan de achterspeakers erg kort. Een meter of 2 te kort in mijn geval. Omdat de snoeren gewoon tulp stekkers worden aangesloten op de subwoofer is dit makkelijk te verhelpen door een 2tal verlengkabeltjes te maken die er tussen...

Pluspunten

• Prijs
  • Vormgeving
  • Rubber anti slip voetjes onder de centerspeaker (kan op monitor).
  • Geluidskwaliteit bij luisteren muziek

Minpunten

• Bouwkwaliteit
  • Te veel bas, niet goed te regelen
  • Te korte snoeren aan de achterspeakers
  • Plopjes probleem duidelijk aanwezig.

lexeflex
14 december 2010

Inleiding:
Deze set al enkele jaren in bezit, en ik ben er nog steeds bijzonder tevreden over!
Toentertijd gekocht omdat je standaard pc-speakers of boxen na een tijd ook wel beginnen te
vervelen en aangezien dit een mooie set is en niet te duur, heb ik beslist om deze te kopen.
De verpakking:
Alles zat goed en ingepakt in de doos, netjes in beschermstukken en alles stuk voor stuk in plastic verpakt. Alles kan je goed en makkelijk uitpakken en een onbeschadigde en nette 5.1 set is het gevolg!
Het aansluiten van de set:
Het aansluiten van de set vond ik zeker geen probleem. Alles was makkelijk uit elkaar te houden en dat werd vooral mogelijk gemaakt door de verschillende kleuren aansluitingen aan de kabels.

Pluspunten

• de prijs / kwaliteit verhouding.
  • uiterlijk, mooie 5.1 set al zeg ik het zelf!
  • duidelijke aansluiting, wel een aantal kabels, maarja dat is 5.1 hè.

Minpunten

• jammergenoeg geen afstandsbediening, oftewel een aparte volumeregelaar, je moet altijd aan de speaker zelf draaien.
  • De bas is wel ietswat te hard, je kan het instellen op de subwoofer, maar als die op het minimum staat is het al hard zat.
  • langere kabels voor achter/zij speakers, voor de meeste ruimtes echter toch nog te kort. (dit is op te lossen dmv verlengkabels).

Schnoop
1 juli 2010

Algemene beoordeling
Prijs kwaliteit van dit product vind ik zelf uitstekend. Plopjes of radio ontvangst heb ik tot op heden geen last van ondervonden. Speakers staan bij gen gebruik wel uit. Tijdens het afspelen niets van gemerkt.
Featureset
Jammer dat er geen optische aansluiting op zit, maar voor de prijs is dit ook begrijpelijk. Verder zit er een handig convertertje bij om hem aan te sluiten op 2.1 apparaten.
Bouwkwaliteit en afwerking
Het hele setje voelt stevig aan. Speakers staan stabiel door de uitstekend functionerende pootjes, welke ook nog eens handig kunnen draaien om de boksen op te hangen.
Kabels voor zowel front and rear speakers mochten zeker langer zijn. 2 M voor rear speakers is gewoon veel en...

Pluspunten

• Prijs
  • Geluidsqualiteit
  • Omzetstuk 2.1
  • Buigbare voetjes
  • Simpel op te zetten

Minpunten

• Korte kabels
  • Aansluiting op right front.

Ruud v A
8 juli 2009

Logitech X-530

Ik heb deze speakerset nu ongeveer een half jaar in gebruik, maar ik zou hem zeker niet aanraden.
Eerste indruk
Op het eerste gezicht zien de speakers er goed uit. Je kunt steuntjes omdraaien zodat je ze neer kunt zetten of ophangen. Alles is makkelijk aan te sluiten. Wel zijn de kabels wat aan de korte kant, zeker die van de achterspeakers. Voor de achterluidsprekers heb ik dan ook een verlengkabel bijgekocht. Als je ze opstelt in een kleine ruimte moet dit echter niet zo'n probleem zijn.
Ik heb de twee voorste speakers naast mijn monitor opgesteld, staand. De middenspeaker boven mijn monitor en de subwoofer onder mijn bureau op de grond. De achterluidsprekers heb ik opgehangen aan de muur tegenover mijn monitor (achter me dus).
Het...

Pluspunten

• Handig te monteren/plaatsen
  • Mooi vormgegeven
  • Degelijk

Minpunten

• Storing op de AM-radio
  • Verschrikkelijk harde ploppen en knallen
  • Slecht basgeluid

k4kl44s
2 oktober 2008

Logitech X-530

Inleiding, ik heb dit setje nu al 2 jaar, denk ik, mijn setje heeft last van het welbekende plopjesprobleem, en hij ontvangt ook radio (een of ander duitse 80's zender. Maar los daarvan vind ik dit setje zeker een goed waard. Ik Beordeel deze set dus als een set die eigenlijk geen plopjes vertoond/of laat horen. De speakers kostten destijds iets van 70-80 Euro ~~Featureset~~ 5.1 heb ik gekozen omdat ik vaak game, met EAX en surround sound is dit handig om alles om je heen te horen, ook heb kijk ik regelmatig films op mijn pc, dus dan is Surround ook zeer prettig. Helaas zit de bas control aan de subwoofer, dan moet ik onder mijn hele bureau kruipen om de bas te verandern, de volume zit rechtsvoor, opzich heb ik hier geen...

Pluspunten

• Mooi, Strak uiterlijk
  • Redelijke geluidskwaliteit per euro
  • Stevig, kan een stootje hebben

Minpunten

• (-Plopjes, Ongewenste radio ontvangst) kan tussen haakjes, ik heb gezegd de set los hiervan te beoordelen.
  • Netje voor de speakers is niet erg stevig
  • Plaatsing volume en bas knop

BakkerM
30 mei 2008

Logitech X-530

Algemene beoordeling Ik denk dat je kan zeggen dat het een schande is dat deze speakers nog verkocht worden. a) het plopjes probleem http://gathering.tweakers...04565///x%2C530%2Cplopjes b) ontvangst AM zenders Het plopjes probleem. Toen ik mijn PC kocht incluus dit setje stond deze op de keuken tafel om te testen. Trek je de koelkast open, dan klappen de boxen uit elkaar. Knip je het licht aan, zelfde verhaal. Blijkbaar zit er ergens iets fout bij deze boxen. b) Aan het photoshoppen savonds, geconcentreerd. Muziek staat uit, de boxen stonden toevallig nog aan, volume vrijwel dicht gedraaid. Begint me dr opeens een roe een klaagzang uit te bleren, noahh.....! De volgende dag was het...

Pluspunten

• Vormgeving

Minpunten

• AM Radio
  • Plopjes
  • Geen afstandsbediening, bass control op je subwoofer zelf
  • Prijs

Dani86
4 september 2007

Logitech X-530

Ik heb deze speakerset nu enige tijd in gebruik. Grote pluspunten vind ik de geluidskwaliteit en het design. En de prijs. €60 voor betaald bij Mediamarkt. Het aansluiten gaat makkelijk, mits je rustig de handleiding er even bijpakt. Er loopt een kabeltje met 3 pinntjes van de rechterspeaker( Hier zitten de aan/uit en volume knoppen op) naar je PC connectors, en van je rechterspeaker gaat dan een D-sub kabel naar de subwoofer, die de surround dan verdeelt naar de speakers. Dit gaat met cinch kabeltjes. Met de Equalizer in de software van mn soundchip, heb ik mooi geluid uit de set gekregen. Het volume van de subwoofer kan ook nog aangepast worden. Deze staat bij mij laag, anders wordt de bass imo te veel. Het enige ( wel bekende probleem )...

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Eenvoudig aan te sluiten
  • Design
  • Prijs

Minpunten

• Plopjes
  • Radio ontvangst

Chiel340
15 december 2006

Logitech X-530

Na het kopen van een Creative Soundblaster Live 5.1 zouden mijn oude 2.1 Labtec speakers vervangen moeten worden door een 5.1 set.

Na reviews gezocht te hebben over 5.1 setjes heb ik de Logitech X-530 meegenomen.

Prijs: Op het moment dat ik deze set kocht (+/- 2 jr geleden) kost hij nog 89,90 wat ik voor die tijd een mooi prijs vond voor een 5.1 set van dit kaliber.

Het uitpakken: De set zat goed en netjes in een redelijke compacte doos ingepakt. Kabels netjes opgerold, plastic folie om de boxen en om de basmodule. De basmodule is mooi van vorm en ziet er gewoon strak uit. De overige speakers zijn voorzien van een "netje" wat jammer genoeg nogal snel kan scheuren.

Instalatie: De set is voorzien van gekleurde tulpstekkers, welke in dezelfde varriant voorkomen op de basmodule. Dit kan bijna niet fout gaan!

Geluidsindruk mp3's: De muziek komt in mijn oren mooi zuiver over, niks overstemt elkaar. Het enige nadeel dat ik hier kon bespeuren was dat de basmodule op een iets zwaardere stand een beetje begint te brommen. Voor muziek is deze set zeker een aanrader!

Geluidsindruk games: Aangezien ik op het moment van kopen verslaafd was aan Battlefield 1942 heb ik deze maar als referentie genomen. Het geluid kwam nu echt...

Pluspunten

• Strak design
  • Mooi geluid
  • Prijs (+/- 69,-)

Minpunten

• Basmodule soms te zwaar aanwezig
  • Kabels zijn altijd te kort
  • Netjes systeem over de speakers makkelijk kapot te krijgen

PeaceNlove
4 juni 2006

Logitech X-530

Momenteel heb ik een Altec Lansing ADA885 en de Logitech x-530 naast elkaar opgesteld. Dit geeft de mogelijkheid om een goede vergelijking te maken tussen de twee sets om aan de hand van de vergelijking de Logitech x-530 een oordeel mee te kunnen geven. Deze vergelijking doe ik uiteraard alleen op het gebied van geluidskwaliteit.

Om de weergave van muziek te beoordelen heb ik verschillende nummers beluisterd met de set. Hier voor heb ik Zombie van de Cranberries, Clocks van Coldplay en The Anthem 2002 van Sensation gebruikt. Zowel voor Zombie als Clocks geld dat met de Altec het geluid meer een eenheid is. Het klinkt wat vlakker met de Altec en de lage tonen zijn niet dominant aanwezig. Het omgekeerde geldt voor de X-530, dat geluid klinkt juist wat warmer. De middentonen ontbreken een beetje en dat denk ik te wijten aan een zeer dominante subwoofer. Het pianospel in Clocks klinkt daardoor ietwat blikkerig met de Logitech. Ook in The Anthem is de subwoofer goed aanwezig, hier is het echter minder storend doordat de middentonen weinig gebruikt worden. Het verschil tussen de twee is hier een stuk minder groot. Duidelijk is dat de Logitech X-530 tekortschiet bij het goed weergeven van muziek.

Maar er gloort hoop, want voor films...

Pluspunten

• De prijs
  • Goede weergave van films en games.

Minpunten

• Slechte weergave van muziek
  • Gekraak en plopjes door hoge gevoeligheid voor EM

2 van 5 sterren (Slecht)
Anoniem: 164474
1 februari 2006

Logitech X-530

Dit is mijn eerste 5.1 setje. Een analoge, gekregen voor kerstmis. Ik gebruik de ingebouwde soundcard van het moederbord (Asus).

De afwerking van het setje is goed, de 5 speakers zien er allemaal hetzelfde uit. Door de steun om te draaien zijn ze ook gemakkelijk aan de muur te bevestigen (behalve de centerspeaker). Bij het opstellen van de speakers kwam ik er al snel achter dat de snoertjes van de achterluidsprekers wel kort zijn. Gelukkig zijn het tulpstekkers dus je kunt ze gewoon verlengen met een signaalkabel. Ook hadden de kabels van de overige speakers wat langer gemogen, het gaat allemaal net. Deze set heeft de versterker en voeding in de subkist ingebouwd. Daar moet je dus ook alle speakers aansluiten. De aansluiting van de geluidskaart (middels 3 jackpluggen) op de set loopt via de rechter luidspreker voor.

Bediening

De aan/uit en volumeknop zitten op de rechter luidspreker voor en de regeling voor de bass zit op de subkist.

Geluidskwaliteit

Wat me opvalt is dat de speakers vrij helder klinken. Zolang je de bassweergave niet te hoog instelt, klinkt deze ook niet hol. Als je het allemaal wat harder zet, dan merk je toch wel dat de 7W per luidspreker wat tekort schiet, maar echte vervorming treedt...

Pluspunten

• leuk design
  • redelijk goedkope 5.1 set

Minpunten

• korte bekabeling
  • bij het aan en uitzetten moet je de speaker vasthouden anders duw je het hele geval van het bureau af.
  • volumeregeling bass zit op de baskist (die dus meestal weggestopt is onder de tafel)
  • Hoofdtelefoonuitgang niet regelbaar met volumeknop speaker.
  • Elke keer als er een schakelaar in huis wordt omgezet, dan klinkt er een harde plop in het geluid.

FORMERxZOMBIE
2 juni 2013

Logitech X-530

Dit is mn eerste uitgebreide review, dus voel je vrij te commenten; ik leer graag ^^ In het eerste half jaar ging de center-speaker stuk (kwam ineens geen geluid meer uit) en kwamen te makkelijk een paar gaatjes in de netjes van de speakers. Je kunt de bass niet zacht genoeg zetten, (Ik heb hierdoor een keer een dreun gehad en regelmatig een boze benedenbuurvrouw.. Tip; Ga niet in een betaalbare portiek wonen met deze dingen xD ) Muziekweergave heeft een hoge funfactor, maar een matige kwaliteit. Filmweergave is erg slecht; als je mensen wilt verstaan moet je de set redelijk hard zetten, en als er dan even een actie-scène komt dan schaam je je kapot hoe hard je bass staat. Heb voor het geld wel plezier van gehad.. maar.. Ik zou ze...

Pluspunten

• Degelijk geluid
  • Degelijke prijs

Minpunten

• Te weinig controle over de bass
  • Kousachtig spul kon beter of niet of iets anders

herwinkampjes
9 april 2013

Prima goedkope speakerset heb deze set nu 3 jaar en nooit problemen mee gehad

Pluspunten

• prijs
  • kantelbaar ophangsysteem

Minpunten

• korte luidsprekerdraden
  • ik hoor een buitlands radio station af en toe zelfs als mijn pc uit staat door de boxen heen.

TimvandenBelt
12 november 2012

Logitech X-530

Als je van muziek houd zul je duidelijk het verschil horen tussen goede boxen en deze. Sterke bas maar de kwaliteit is slecht en vaak is deze te sterk naar mijn mening. Voor de prijs lijkt mij dit een prima surround set. Maar kwalitatief is het niet zo goed.

Pluspunten

• Prijs
  • Bouw

Minpunten

• Muziek kwaliteit

Anoniem: 433915
30 november 2011

Logitech X-530

Featureset De set heeft 2 linksvoor speakers, een middenspeaker en 2 achterzijde speakers. Er zit een bassbox (sub woofer) bij. Er zit geen afstandsbediening bij maar dat is ook niet echt nodig ivm het feit dat deze set bedoeld is voor een pc/laptop. Het vermogen is goed genoeg thuis gebruik. Echter zijn er betere sets (ook van logitech). Bouwkwaliteit en afwerking De kwaliteit is goed naar mijn mening. Ik heb nog geen enkele problemen gehad met de speakers. Wat me wel opgevallen is, is dat wanneer ik het geluid zacht zet (via de volume knop op de hoofdspeaker) dat ik dan een radio zender hoor. Dat is vrij gemakkelijk op te lossen door het geluid van je pc zachter te zetten en het geluid op de speaker hoger. Vormgeving...

Pluspunten

• Bass regelaar
  • Vormgeving
  • Goede bass

Minpunten

• Kabels kort
  • Bij zacht gedraaid stoort een radiozender
  • Trilt door

carcassonne
1 december 2010

Logitech X-530

KLEINE ONDERBOUWING.. vindt het eigenlijk wel een beetje slecht. 2 van de 5 boxen werken maar. en de geluidskwalitiet. is zeer beneden de maat. vindt namelijk dat mijn subwoofer begint te ploffen. en dat stoort een norm ook kunnen alle boxen niet samen werken. want er zijn er maar een paar die geluid geven. verder zijn de lengte van de draden oke tenoemen. wel aanteraden een goede geluidskaart er bij aanteschaffen.
CONCLUSIE.
ik vindt de boxen set wel oke. maar niet super. bij mij levert hij te weinig watt. en ik vraag meer watt dan hij leveren kan. en dan moet ik maar een standje lager zetten. ook werken er maar twee boxen.

seameus
7 oktober 2010

Logitech X-530

zeer fijn, maar misschien dat je voor n beetje meer ook 'n betere systeempje hebt.
ben er zekere wel tevreden mee, hoewel ik in het begin last had van radio signalen ( krijg je een keer en spanjaard of een duitser die zit te bazelen. ( midden in een horror scene hoor je dan: ACHTUNG!!! ACHTUNG!!! haha xD), dit verholpen door de speakers & co anders te zetten en het volume op de helft.
de bass is inderdaad overweldigend... tja, wel fijn als je van hardstyle houd, dikke bass jonghe!
maar dat is natuurlijk wel instelbaar.

Pluspunten

• geluid, goed/zeer mooi
  • bass, lekker hard en goed

Minpunten

• kabels, soms te kort/mocht langer.
  • radio, maar is oplosbaar.

Anoniem: 236519
26 januari 2010

Logitech X-530

Het is best een mooi 5.1 dolby surround set voor die prijs.
Alleen, wat jammer is dat er toch nog veel problemen mee zijn. Zoals, als je het geluid uitzet hoor je een engelsman of een duitser praten. Soms stoort dat zelfs heel hard tussen je eigen geluid door!
Sommige zeiden dat dit probleem was opgelost, maar dat is dus niet zo! Ook, hoor je bij dit stereo-set bijna alleen maar bas. Ookal draai je de bas uit, blijf je hem toch nog flink horen.
Ook het beroemde 'ploppen' bij deze stereo is nog steeds niet opgelost!
Onder het luisteren, hoor je vaak een plop van de bas, die vaak echt hard kan zijn!
Dit set gaat wel flink hard, dus als je echt een set moet hebben om Hard te zetten, kun je deze pakken. De kwaliteit gaat hierbij ook niet...

Pluspunten

• Je kunt hem flink hard zetten, waarbij de kwaliteit weinig omlaag gaat! Ook gaat de bas erg hard.

Minpunten

• Als je het geluid uitzet, hoor je een engelsman of een duitser praten. Soms als je hem hard hebt, komt die duitser heel hard over je boxen heen. Je moet dan dus wachten totdat dat weg is! De bas is erg hard, en plopt heel erg veel.

2 van 5 sterren (Slecht)
Steeger
10 oktober 2009

Logitech X-530

Heb deze speakerset nu ongeveer een jaartje in mijn bezit en ben er nog steeds zeer tevreden over.
De doos
Alles zit netjes verpakt en is beschermd met piepschuim. Om de snoeren zit allemaal netjes een draadje zodat ze bij elkaar blijven.
Het aansluiten
Het aansluiten van deze speakerset is zeer eenvoudig. Iedere plug heeft een eigen kleur die in de subwoofer ingestoken moet worden.
Vormgeving
De speakers zien er netjes uit. Op de rechter front-speaker zit een volumeknop en koptelefoonaansluiting. De pootjes zijn draaibaar zodat het ook mogelijk is om ze aan de muur op te hangen.
Geluidskwaliteit
In vergelijking met mijn vorige speakers vind ik dat er zeer mooi geluid uit komt.
Ook de bas is goed....

Pluspunten

• Mooi geluid
  • Gemakkelijk te installeren
  • Degelijk

Minpunten

• Regelmatig plop-geluiden

Digital-Punk
6 juli 2009

Logitech X-530

Sinds februari 2006 in gebruik en nog steeds ben ik er heel blij mee en nog steeds de buren minder!
Volumeknop is nog nooit over de helft geweest en de knop om de bass mee aan te passen, achterop de subwoofer staat ook nog steeds helemaal op -.
Bas is behoorlijk aanwezig maar eenvoudig op te lossen door de EQ iets minder agressief in te stellen.
Toenmalig gekocht voor 69 euro bij de MM, ondertussen voor 72 euro gezien, kwam het setje ergens tegen.
Zat ooit te denken om te upgraden naar de X-540, maar vooralsnog vanaf kunnen zien!.
Op en top tevredenheid dus!
Heel af en toe wat radio ontvangst maar alleen midden in de nacht met de volumeknop helemaal op -.

Pluspunten

• Steenharde Bas.
  • Veel waar voor geld.
  • Weinig vervorming op hoog volume.

Minpunten

• Bas overheerst bij 'normalere' muziek.

trucker0werner
11 november 2007

Logitech X-530

ik heb deze set 3 maanden nou in bezit en ik moet toegeven het is (in mijn opzicht ) waar voor je geld
het aansluiten stelt hellemaal niks voor. je moet alleen even achterhalen waar je de stekkers in moet stoppen in je pc.
het instekken in de subwoofer gaat gewoon op kleur.
zoals iedereen onderhand weet kan deze set een radiozender ontvangen (wat eigenlijk niet mag). Dit probleem vond ik in het begin wel erg maar ik heb een trucje om het niet te horen. ik stel de volume op de speaker op ongeveer halfverwegen en daarna kan ik met de toetsenbord de volume regelen zo hoor je helemaal geen radio meer (anders staat de volume knop nog niet goed).
de ander bekend probleem is dat de set ook plopjes laat horen. dit probleem is ook gedeeltelijk opgelost. ik heb nu inplaats van 2 x 50 watt hallogeenlampen naar 2 x 1.5 watt led lampen (hierdoor heb ik wel iets minder licht maar genoeg voor 's avonds). zo is het probleem meer dan gehalveerd. Ik kan ook nog een net filter bouwen en er tussen zetten om er nog minder last van de te hebben. om dit dus niet te krijgen moet de set een constante voltage krijgen (wat je dus met een net filter er uit haalt)
voor de rest is het een uitstekkende set.
het geluid klinkt bij zacht en hardt hartstikke...

Pluspunten

• uiterlijk
  • stevige bas (je moet er wel van houden, soms vindt ik het toch aan de hoge kant, eigenlijk meer mijn zus)

Minpunten

• bas volume aan de achterkant (je kunt het ook niet uit zetten)
  • korte draden (bij mij ene box moet ik nog laag omige draad monteren omdat met deze draad er geen geluid uit komt, draad is 10 meter)
  • geen decoder voor dts of dergelijk (kan ook niet voor zo'n prijs)
  • plopjes (valt mee te leven)
  • radio ontvangen (voor mij opgelost)

hondapower
23 maart 2007

Logitech X-530

Ik kan voor deze survey kort zijn.

Voor het geld was het een best leuke set, alleen de grote nadelen:

-PLOP geluiden bij in/uitschakelen andere verbruikers.
-Soms AM radio ontvangst ongeacht volumesterkte.

Deze zaken stoorde me zo op een gegeven moment, dat ik gebruik heb gemaakt van de refund van Logitech.

Op GOT staat precies uitgelegd hoe je dat moet doen.
Binnen 3 weken was bij mij alles geregeld en had ik het geld al op de rekening!

Hierna heb ik een Z-2300 set gekocht, een veel betere investering.

Ik zou deze set niet kopen, er zijn veel betere alternatieven op de markt en vraag jezelf ook af of je 5.1 wel gaat gebruiken ipv 2.1.

Bij de X-530 heb ik steeds gemerkt dat de achterspeakers eigenlijk niks wezenlijks toevoegen aan de surround beleving.

Logitech heeft nu de X-540 uitgebracht en die zou geen last meer hebben van plop-geluiden en heeft nu ook een afstandsbediening.

Pluspunten

• Goedkoop.
  • Leuk design.
  • Best goed geluid.
  • Speakers op te hangen.
  • Refund verloopt vlot.

Minpunten

• PLOP geluiden bij in/uitschakelen andere verbruikers.
  • Soms AM radio ontvangst ongeacht volumeniveau.
  • Achterspeakers voegen niet veel toe.
  • Geen (bedrade) afstandsbediening.

Anoniem: 211236
4 maart 2007

Heb dit setje nu ruim een jaar in bezit en destijds gekocht voor €80,-
Bij het pakket zaten 5 speakers en 1 subwoofer.
De voor en achterspeakers kunnen op twee manieren geplaatst worden, staand en aan de muur. (Je kan de onderkant draaien, zodat je hem op kan hangen of staand neerzetten).
Helaas zijn de kabels wel erg kort, ik heb voor alle speakers verlengkabels moeten kopen, inclusief de kabels van de pc naar het systeem.
De geluidskwaliteit van de speakers vind ik goed, zeker omdat het een vrij goedkoop setje was.
Het volumeknopje zit op de speaker rechts-voor, en zit er een volumeknop op de subwoofer om het bass- vermogen mee te regelen.
Ook is er een aansluiting voor een koptelefoon aanwezig op de speaker rechtsvoor, wat ik dus zelf redelijk handig vind, omdat ik nog al eens de koptelefoon opzet bij sommige games.
De center speaker heeft 4 rubberen voetjes zodat hij niet wegglijdt van de monitor.
Ook is hij met de bijgeleverde adapter aan te sluiten op diverse Gameconsoles en MP3 spelers. (Ikzelf heb hem zonder problemen ook op de playstation/ Wii aangesloten).
Wel heb ik er soms last van (Voornamelijk 's nachts, als het volume helemaal uitstaat) dat ik ineens vreemde radioontvangt krijg vanuit de speakers. Dit is gelukkig...

Pluspunten

• Prijs
  • Kwaliteit
  • Speakers op 2 manieren te plaatsen.

Minpunten

• Kabels zijn een heel stuk tekort
  • Geen afstandbediening
  • Geen meegeleverde software om het geluid te regelen.

Anoniem: 192541
11 oktober 2006

Logitech X-530

Ik bezocht mediamarkt met de bedoeling een goedkoop maar degelijk surround systeem te vinden.
Logitech is naar mijn mening geen slechte leverancier van luidsprekers dus toen ik deze interessante aanbieding aantrof voor 79,99 eur was de keuze al half gemaakt.

Omdat ik geen enorm grote kamer heb zijn de kabels voor mij lang genoeg. En het kleinste kind kan de bekabeling in orde brengen. Aan het feit dat je bekabeling wat chaotisch kan worden kan niets verholpen worden dus daar moet je het maar mee doen. Het kleinste kind kan ze aansluiten en zodoende het systeem werkende krijgen.

In windows xp had ik voorheen een realtek paneel voor geluid maar de nVidia nvmixer is massa's beter qua bruikbaarheid voor deze boxen. Je kan de bass (die mij de eerste dagen hoofdpijn bezorgden wegens veel te hard) laag zetten en zodoende van deze (grootste) nadeel van het systeem af geraken. Verder moet ik nog opmerken dat de rear boxen niet blijken te werken in 5.1 modus. Maar als je (zowel in RealTek als in nVidia frontend) op 7.1 geluid overschaakt worden ze wel ingeschakeld.

Ik heb ook vaak last gehad van een plop geluid ten gevolge van de frigo die op de zelfde verdeelstekker staat. Dit probleem wordt hopelijk van de baan geruimd als ik de...

Pluspunten

• Prijs
  • Vormgeving

Minpunten

• Bas weergave initieel veel te hard.
  • Plop geluid indien op zelfde lijn met apparaten die sporadisch in en uit geschakeld worden

Nutral
3 augustus 2006

Logitech X-530

Ik heb de X-530 gekocht, wist van het plopjes probleem maar het bleef de bese set in dit prijssegment. ik ben bij de mediamarkt langsgeweest en ik zag 2 verschillende dozen, een brede doos die er herzelfde uitziet als die op het inernet en een nieuwere doos die kleiner is. Ik heb de kleinere doos meegenomen (misschien nieuwe revisie ?) en geprobeerd. alle sattelites zaten in een kartonnen doos en de subwoofer los in piepschuim. Het was goed verpakt en er zat ook een omvormer bij van 1 stereo signaal naar 5.1.
Ik heb hem aangesloten op mijn m-audio revolution 7.1 en alle speakers getest. de bas klinkt erg hard en de knop achter de subwoofer heeft weinig nut maar na wat veranderingen in de drivers klonk hij toch goed. Ik heb nog niet getest met echt 5.1 geprogameerd filmgeluid maar wel in counter strike source en de circle surround modus van mijn geluidskaart. De plopjes heb ik niet opgemerkt en zelfs de monitor onder de center speaker of de lamp naast de rear speaker aan en uitzetten had geen verandering in het geluid. Dus ik heb of geluk of die doos is inderdaad de niieuwe versie. Het design is erg goed en past goed bij mijn zwarte kast, zwarte toetsenbord van logitech en de G5 special edition. IIk ben niet zon audiofreak maar voor...

Pluspunten

• de prijs
  • design (voor sommige)
  • sterke subwoofer

Minpunten

• sterke subwoofer

Anoniem: 157713
26 april 2006

Logitech X-530

Deze 5.1 speakerset heb ik gekocht bij powerline voor 72 euro, wel aardig duur in vergelijking met de online winkels, maarja. Eerste indruk is geweldig! Klikt gewoon heel erg goed! Ik wou eerst voor een creative 5.1 gaan maar ik heb geluisterd en ik vond deze mooier klinken bij muziek. Die van creative waren wat beter bij games denk ik. Er zit een bassregelaar achter de subwoofer, en op de front right speaker zit een volumeregelaar koptelefoon uitgang en een aan/uit knop! Dus wil je veel voor weinig geld, koop deze speakerset! Nog geen last gehad van plopjes als ik het licht aan of uit zette, dus het zal wel goed zijn

Pluspunten

• Goeie kwaliteit
  • Goeie bass
  • 5.1 geluid

Minpunten

• geen

Anoniem: 1135639
7 november 2018 Product gekocht

Logitech X-530

Onvoorstelbaar waardeloos. De bas is zo belachelijk dominerend, dreunend, alles verpestend. Wat een stuk troep, niets dan weggegooid geld, verspilling van materiaal en vervuiling van de planeet.

Pluspunten

• ziet er grappig uit

Minpunten

• overheersende bas
  • dreunende bas

BigAntoni
3 oktober 2017 Product gekocht

Logitech X-530

Heb deze set al 7 jaar en na al die jaren komt er nog steeds geweldig geluid uit. De bas is krachtig als je hem maximaal zet en dat is goed. Enige nadeel is als je het heel zacht zet dat je radio geluiden kunt horen.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Goede prijs
  • Werkt al 7 jaren perfect
  • Surround
  • Lekker harde bas

Minpunten

• Ontvangt rare geluiden als je ze heel zacht zet

Boosmeneer
28 augustus 2017 Product gekocht

Logitech X-530

Leuke speakertjes, heb ze al een aantal jaar staan en ze werken nog perfect! Alleen jammer dat er af en toe een radiozender doorheen komt, is toch redelijn creepy als je in bed ligt en je hoort mensen in je kamer praten haha.

Pluspunten

• goed geluid
  • foede subwoofer
  • goedkoop

Minpunten

• Af en toe radiostoring
  • De standaard van de center speaker is afzichtelijk

Woutuhr
14 maart 2017

Logitech X-530

Zeer goede boxen, ik heb ze nu ongeveer twee maanden, ik heb helaas niet de volledige set gekocht maar toch zeer goed geluid met lekker veel bas!

Pluspunten

• goede bas
  • goed formaat

Minpunten

• meerdere aansluitingen

Ies Verhage
18 februari 2016

Logitech X-530

Deze 5.1 speaker set geeft behoorlijk wat volume.
De bas kan lekker hard (voor mij een voordeel maar niet voor iedereen).
Goede kwaliteit.

Pluspunten

• Sterke bas
  • Prijs
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• De netjes om de speakers gaan gauw stuk

Idinami
30 juni 2015

Logitech X-530

Setje via marktplaats gehaald 2 jaar geleden voor 30,-. Nog steeds heel veel plezier van. Zelfs met de 2.1 opstelling met deze set is het de moeite waard op deze te halen. Absolute aanrader!!

Pluspunten

• Zeer helder geluid
  • Diepe bas
  • prijs/kwaliteit (2e hands)
  • Uitstraling

Minpunten

• aux snel stuk (gelukkig kan je de reserve gebruiken)

Anoniem: 637167
29 november 2014

leuke speaker set

Pluspunten

• goeie bas
  • mooi geluid
  • bas volume te regelen

Minpunten

• storend gebrom van de AM radio golf
  • geeft een knal als ik de licht op me kamer uit doet
  • te korte snoeren

RGAT

5 december 2012

Anoniem: 481566
12 november 2012

Logitech X-530

Heb jij ook een Logitech X-530?