Gemiddelde gebruikersscore
Inleiding Na jarenlang trouw gemuist en geklikt te hebben, begon de muis van de LX700 set een beetje brak te worden. Het werd tijd voor een een nieuwe. Ik had een Logitech Dinovo for Notebooks aangeschaft, met als idee de muis van de LX700 te gebruiken. Maar de middelste muisknop (het scrolwieltje indrukken) werd langzamerhand erg ongevoelig, en ik gebruikte deze vrij veel. Dus ik ben langzaam aan gaan zoeken naar een nieuwe muis. Muis Keuze Ik zocht een muis die meer knoppen had dan de LX700 muis. Dat bleek nogal een opgave, want er waren niet veel die daaraan voldeden. En diegene die er wel aan voldeden waren vaak van...
Inleiding
Vanaf dat deze muis op de markt kwam heb ik er trouw en intensief gebruik van gemaakt.
Voor mij kwam hij als vervanger van een andere Logitech-muis en vanwege de kwaliteit van de apparatuur was het voor wederom een makkelijke keuze om opnieuw voor Logitech te kiezen. Helaas heeft hij inmiddels de geest gegeven en zal vervangen worden door de nieuwe Performance Mouse MX, eveneens van Logitech. Maar, een review met mijn ervaringen kan wellicht nog waardevol voor anderen zijn.
Ergonomie
De vorm van de muis is allereerst opvallend te noemen en zal niet iedere gebruiker direct aantrekken.
Het is voor mij de eerste muis die op deze manier ergonomisch gevormd is en was zeker in het begin heel erg wennen. Mijn suggestie...
Na verschillende goedkopere Logitech muizen wou ik toch een keer wat beters, in de hoop dat dit wel heel blijf. Ik heb maar meteen naar de betere muizen gekeken, en snel kwam ik uit op de Logitech MX1000.
Ik heb hem bij een lokale computerwinkel gekocht voor €57,95.
Mijn eerste impressie was dat de muis zit goed in de hand, en ook een mooie vormgeving heeft.
Normaal heb ik iets tegen draadloze muizen (gemier met batterijen), maar deze muis houdt het heel erg lang vol! 3 uur intensief gamen en hij zit nog voor 2/3de vol. De batterij gaat echt enorm lang mee. Als hij in het rood zit kun je nog een uur doorgaan voordat hij er echt mee ophoud.
Opladen gaat ook vrij snel, binnen 2-3 uur zit de muis weer helemaal vol.
Ik vind deze muis...
Deze review is gemaakt na 2 jaar. De muis heeft zijn hoogtepunt dus al gehad.
Na een tijd moet iedereen toch eens afstappen van de oude muis met een balletje. Dit heb ik ongeveer een jaar à 2 jaar geleden gedaan. Destijds zeiden veel mensen dat optische muizen geen goede kwaliteit gaven. Na die klachten had ik besloten om te kijken of er geen betere muizen waren. Daardoor kwam ik uit op de Logitech MX1000, een laser muis. Iets wat nog mooier was aan de muis is dat hij draadloos was. Ook al waren er toen veel klachten over, heb ik toch maar voor deze muis gekozen. En geen moment dat ik er spijt van heb gehad.
Als gamer is precisie en snelheid van de muis belangrijk. Beiden zaken waren, ondanks dat het draadloos is, goed. Ik heb...
In september 2004 heb ik deze muis voor een bedrag van 80 euro aangeschaft. Ik gebruik de muis dus al 49 maanden dag in, dag uit. Daarom is het tijd geworden dat ik een review schrijf over dit geweldige apparaat.
Installatie:
Inpluggen in USB en je kunt gaan. 2 jaar geleden heb ik volgens mij eens op connect gedrukt en is daarna nooit meer nodig geweest. De muis werkt prima samen met Logitech SetPoint waarin de knoppen geheel naar wens in zijn te stellen. Uiteraard werkt de muis ook prima zonder stuurprogramma te installeren.
Verbinding:
De muis communiceert met de ontvanger via FastRF, door middel van deze technologie heeft de muis een snelle response op de bewegingen die hij detecteert. Zelfs op een paar (3~4) meter...
Inleiding
Voordat ik deze muis kocht, was ik in het bezit van een draadloze balmuis van Trust. Alles ging steeds stroever en stroever, en de precisie ging ook steeds verder achteruit. Daarnaast was de ergonomie ook nul. Tijd voor een nieuwe muis.
Keuze
Ik had drie belangrijke eisen:
- Ergonomie
- Draadloos
- Oplaadbaar
Deze muis voldeed naar mijn mening al m'n criteria. En werd daardoor eerste keuze. Na nog even verder gezocht te hebben, langs trust muizen en logitech OEM muizen, heb ik toch besloten voor deze te gaan. Er hing een prijskaartje aan van 49,-.
Installatie
Na het uitpakken van de doos kon ik de receiver via een adapter aan het lichtnet koppelen en via de USB kabel aan de pc. Dit kan eventueel...
Achtergrond
Toen ik mijn PC kocht nam ik er wegens geldgebrek een klein goedkoop Labtec toetsenbord en een Sweex muisje bij. Het was nu tijd voor mij om die te vervangen.
Ik ben wat winkels in gelopen en kom zoals te verwachten is overal de Logitech G5 en de G9 en andere bekende, dure topmodellen tegen. De G9 lag mij in de winkels echter niet lekker in de hand en ik vond em ook niet echt mooi.
Echter bij een klein computerwinkeltje bij mij in de buurt besloot ik me er toch even in te verdiepen. Mijn oog viel toen op de MX1000, het apparaat zag er handzamer uit en de doos die ik even vast hield voelde als een lekkere pasvorm.
Ergonomie
Ik heb aardig grote handen, en als je een klein muisje Sweex muisje gebruikt, of soms...
De aankoop Het is intussen alweer een tijdje geleden dat ik deze muis gekocht heb. Hiervoor had ik een normale 'geen fratsen' optische draadloze muis. Allemaal leuk en aardig maar och, verandering is leuk . Het duurde niet lang voordat ik deze muis had gekozen in plaats van bijvoorbeeld de MX518, voornaamste reden was dat de muis draadloos was. Ik zit erg vaak met mijn muis voor mijn toetsenbord dus dan is een muis met een staartje niet echt ideaal. Verder was de MX1000 gewoon 'de muis' van het moment, altijd leuk om te hebben. Verder had ik eigenlijk één echt goede reden om van muis te wisselen, en dat was dat ik echt helemaal gestoord werd van de batterijen voor mijn oude muis. Een accu was dus een vereiste. Eerste indruk...
Ergonomie
De muis ligt goed in de hand (voor rechtshandigen) de knoppen zijn over het algemeen goed bereikbaar met uitzondering van de doorspoelknop aan de linkerkant, die zit soms net buiten het bereik van mijn duim. Persoonlijk vind ik de muis lekker ligt en werkt het scrollwiel naar behoren.
Functionaliteit
Veel knoppen die ook allemaal naar wens ingesteld kunnen worden. Muis reageert snel en is zeer precies. Ook op slechtere oppervlakken heeft ie geen probleem met zijn weg te vinden.
Precisie
Goed, reageert snel en accuraat, geen verder commetaar
Vormgeving
Niet te glad en niet te ruw, ligt goed in de hand zolang je maar rechts bent. Ziet er zelf ook wel stijlvol uit.
Bouwkwaliteit
Voelt goed aan en is na langere tijd nog...
Ik heb de MX1000 gekocht nadat mijn vorige muis (Microsoft IntelliMouse 4.0) problemen begon te vertonen (linke muisknop begon af en toe te weigeren en die heb je toch wel nodig :-P ) Na een tijdje gezocht te hebben naar de beschikbare muizen had ik al snel voor de MX1000 gekozen vanwege 1. Goede gebruikers ervaringen 2. Knoppen zijn (bijna) allemaal zelf in te stellen 3. Draadloos (En goed/snel werkend) 4. Hij ziet er vet uit :-P Een minpunt is dat de muis vrij prijzig is. Uiteindelijk voor de zwarte gekozen (nog vetter) en bij CD-Rom land in Breda gekocht, hier was die het goedkoopst als ik 'm op haalde. Installatie: Na het aansluiten van het ontvangst/zend station werkte de muis meteen (1X op connect drukken) Vervolgens heb ik de...
Ik heb deze muis nu ruim een jaar in gebruik, en ben er redelijk tevreden over. Ik heb een jaar of 7 gedaan met een logitech muis met een draadje, en een balletje, en was daar altijd zeer tevreden over. Het nadeel van deze oude muis, was dat deze nu na 7 jaar aardig was weggesleten, maar hij werkte verder nog prima.
Aangezien de MX1000 muis aangewezen werd als lasermuis die zeer precies is, en hij ook lekker in de hand ligt, en heel belangrijk geen irritant rood lampje wat in de muis zit, heb ik deze ruim een jaar geleden gekocht.
De muis doet goed zijn werk. Hij ligt er goed in de hand, reageert snel en het laserstraaltje zie je gewoon niet (Ik irriteer me mateloos aan optische muizen waar je zo'n rode gloed van ziet, in dat opzicht is de MX1000 al een verademing)
Qua precisie zou deze muis een stuk beter moeten zijn dan mijn 7 jaar ouden balmuis. Ik kan totaal geen verschil ontdekken (maarja ik speel ook geen spelletjes). In mijn ogen is de MX1000 even precies als mijn oude balmuis.
De accu gaat redelijk lang mee (bij 8 uur per dag haal je 3 weken)
Maar daat schuilt ook gelijk het grote nadeel van de muis. De muis moet je opladen, en dat gaat bij mij voor geen meter.
Ik heb zweethanden, en dat had tot gevolg dat het logitech...
Ik heb deze muis nu al geruime tijd in bezit & ik moet toegeven dat het tot nu toe de beste muis is die ik in mijn bezit heb gehad! Ik heb gehad: Logitech Pilot, Microsoft Intellimouse Explorer, Razer Boomslang 1000dpi, Logitech Dual Optical & de Logitech Mx500. De Mx1000 wordt geleverd in een estetisch mooie verpakking waar het volgende in is verstopt: -Logitech® MX1000 Laser Cordless Mouse -Rapid-charging base station -CD with SetPoint software -Installation guide -USB to PS/2 adapter -AC power adapter Zo nu door naar punten waar de Mx1000 op beoordeeld worden beginnend met **tromgeroffel**... Ergonomie Ergonomie Ik ben van nature een gamer, nu niet meer zo verslaafd als een jaar geleden. Ik speel vooral Battlefield...
Ik heb deze muis nu een paar weken en hij bevalt zeer goed.
Muis ligt erg lekker in de hand (heb relatief grote handen).
De laser sensor is zeer goed. Eerder gebruikte ik een (goedkope) optische muis en deze deed amper iets direct op mijn (effen witte) buro. Ik moest dus altijd een muismat gebruiken. De MX1000 met laser werkt echter perfect direct op het buro, heb dus geen muismat meer nodig!
Ik had wat problemen met de Vista drivers. Nu gebruik ik geen logitech driver maar de standaard windows muis driver en alles werkt behalve de knop om van vensters te wisselen.
Na 1 jaar gebruik te hebben gemaakt van mijn Logitech MX510 muis ben ik overgestapt naar de MX1000. Hoewel de prijs aan een wat hogere kant ligt voor een muis was het de aankoop zeker waard.
De precisie is echt subliem. Nog een heel groot voordeel is dat de muis gebruik maakt van een accu waardoor je nooit van battarijen hoeft te wisselen. De accu gaat ongeveer 2 weken mee als je gemiddeld 3 uur per dag de muis gebruikt. Een zeer nette prestatie. Als je muis leeg begint te raken (Indicatie aanwezig) kun je deze in de cradle stoppen en laad de muis binnen 2 uur weer helemaal op. De aansluitpunten van de cradle zijn wel van wat mindere kwaliteit, omdat je goed moet mkken wil je dat de muis begint met opladen.
Mijn conclusie luid als volgt:
De ergonomie, functionaliteit en de precisie zijn echt heel erg goed van deze muis en voor de mensen die veel achter hun PC zitten en gewoon goed controlecomfort willen, is deze muis perfect. De prijs is redelijk (hoewel deze wel daalt) en het ligt lekker in de hand.
Super goede muis, heb deze reeds 13 jaar in mijn bezit en werkt nog steeds zoals nieuw, met uitzondering van de accu, die is reeds een keer vervangen maar gaat toch een weekje of 2 mee telkens.