Voor een bizar lage prijs (22,95 in mei 2020) krijg je een koeler die zich kan meten met de concurrentie van 40-80 euro.
Goede koelprestaties (zie ook HW-info) in een stille oplossing.
Ik test ook het verschil in koelprestaties bij 1x120mm fan , 2x120mm fans, en 1x140mm plus 1x120mm fan.
De eerste koelers die we op de nieuwe generatie Intel Core i7 processoren konden testen stelden niet teleur op gebied van prestaties, en vooral prijs-prestatieverhouding. Dit ding oogt veel duurder dan hij is en koelt ook een dikke prima, installatiemethode loopt wat gemak betreft wel wat achter op de concurrentie.
Product werkt uitstekend! Deze koeler laat mijn Intel i7 8700 (80W) maximaal 65 graden worden onder 100% load in een open behuizing met de ventilatoren op 50%. Tijdens het gamen komt daarom mijn processor niet boven de 50 graden met de ventilatoren op 45%.
Ter vervanging van een CoolerMaster Hyper212Evo, op het nieuwe AM4 Socket. Idle temps zijn relatief hoog maar heb het idee dat dit door mn Ryzen cpu komt.. Voor de rest was installatie makkelijk, draait hij stil en (onder load) prima gekoeld, en is de prijs erg schappelijk!
Eerst draaiende met een Ryzen 5 1600, nu met een 3600 en deze koeler houdt beide CPU's goed koel. Sinds kort de fans vervangen voor 2 Arctic P12 PWM's, welke pressure optimized zijn en deze maken het geheel net wat stiller.
Ter vervanging van stock cooler voor de Ryzen 3600 die bij mij buiten proportie heet werd (idle rond de 50 graden met load boven 90 graden). Deze cooler heeft mij behoorlijk verrast doordat mijn CPU nu 35 graden idle draait en met 100% load op 67 graden.
Houd mijn I5 6500 op max 40 graden terwijl hij heel stil blijft.
Alleen omdat de koeler niet symmetrisch is.. Komt hij tegen de vrm heatsink aan op mijn Msi z270 a pro aan. Dus ander om gemonteerd alleen dan komt hij boven bijna alle vier de ram sloten heen.
Simpele montage op een AM4 socket, wel een lange schroevendraaier nodig). Houd de ryzen 3600 makkelijk koel (nog niet hoger dan 60c gezien). Let wel op dat je de eerste schroeven met de juiste zijde naar beneden schroeft. Hangt wel over een ram slot.
Als vervanger voor een 212 EVO gekocht. Houdt mijn 4790K op 4,6Ghz prima onder controle en is zeker niet overdreven luid. Installatie was een minder leuke ervaring. Ziet er prima uit door een raam. Prijs-kwaliteitverhouding is onovertroffen (27 euro)
Zocht bij voorkeur tower met witte fans vanwege zwart/witte build en deze bleef over en stelt niet teleur.
Let op bij mATX en ITX bord dat je monteert in de volgorde CPU > RAM > Koeler > Graka en dan pas je mobo plaatst.