2. Gebruikersreviews

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
18 maart 2008 Rapporteer

Algemeen Ik ben erg enthusiast over deze kast, werkelijk waar. Ik vind de algemene indruk goed, de verpakking is netjes en de kast wordt zeer compleet aangeleverd (voeding daargelaten, maar die wilde ik ook niet). De handleiding is duidelijk en de kast is niet te zwaar. Bouwkwaliteit Voor de prijs - dik in orde. Voor dat geld vind je weinig kasten met hetzelfde niveau van interne en externe afwerking. In meer algemene zin? De knoppen vooruit, het front bezel en het achterwerk zijn erg goed. De zijwanden zijn 'flimsy', uhm ... slapjes. Mijn oude kast kon veel meer kracht van boven hebben zeg maar. Als ik hier met mijn borst op lig om te schroeven (don't ask) voel ik de kast een beetje inbuigen, dat hadden de oude degelijk...

Pluspunten

• Strak uiterlijk, al is dit persoonlijk
  • Goede koelmogelijkheden
  • Voor een casual gebruiker meer dan genoeg inbouw mogelijkheid
  • Actieve mod community
  • Ik kan niet zo snel een kast bedenken voor die prijs met dezelfde afwerkingskwaliteit

Minpunten

• De standaard meegeleverde 80mm is luidruchtig
  • De PCI clips en het harde schijf schuifsysteem vind ik niet stevig
  • Ik ken mensen die het blauwe ledje voorop te fel vinden

Inleiding
Ik zoek regelmatig hardware bij elkaar en steek het ineen tegen een kleine vergoeding voor kennissen. Meestal gaat het om budgetsystemen en gebruik ik de Aopen QF50A of een andere variant daarvan. Dit zijn eenvoudige kasten die goed in het profiel passen en met een goede voeding komen voor iets lichtere systemen.
Deze keer werd mij echter gevraagd een mid-end gamesysteem te bouwen. Natuurlijk zat er ook een budgetbeperking op maar deze lag iets hoger. Ook tijd voor een andere kast uit te zoeken dus. Extra koeling was immers wenselijk en de 300W voeding van de QF50A zou het niet trekken.
Mijn eisen waren een mooi uiterlijk en voldoende (maar geen extreme) koelingsmogelijkheden. Dit liefst aan een zacht prijsje. Mijn...

Pluspunten

• Goedkoop
  • Goede koelingsmogelijkheden
  • Mooi en speciaal uiterlijk
  • Handig kliksysteem voor standaard afmetingen
  • Netjes afgewerkt

Minpunten

• Baycovers zijn niet al te stevig
  • Kliksysteem is niet handig voor toepassingen met speciale schroefgaten
  • Frontpaneel laat zich slecht verwijderen
  • Krasgevoeligheid
  • Bovenpaneel resoneert gemakkelijk

7 september 2007 Rapporteer

Om een 24/7 servertje op kantoor stiller te krijgen viel mijn oog op deze kast. Mede omdat er al wat reviews over verschenen waren die positief waren.
Beschrijving:
De voorkant is zwart, met 2 aluminium paneeltjes.
Een voor de power knop/ status leds en eentje voor de USB/FireWire/ audio pluggen. Het zwart is bij nader inzien een soort van gaas waarachter stoffilters zitten verwerkt.
De kast is misschien iets breder dan een gemiddelde miditower, dit komt omdat achterin een 120mm fan zit gemonteerd.
Het linkerzijpaneel heeft een fanduct, waardoor je de CPU warmte direct naar buiten kunt laten gaan. En aan de voorzijde , redelijk onderaan, zit nog een 80mm fan die helpt de HDDs te koelen
De bovenkant en de rechterzijde zijn normaal egaal zwart en kennen geen extra in/uitlaat voor koeling.
Daardoor is de kast natuurlijk makkelijk onder een bureau te schuiven.
Binnenkant:
wat me direct opviel lekker veel ruimte, meer dan de elcheapo kast die ik verving
Montage aan de voorzijde voor HDD, drives kan zonder schroeven via een kliksysteem. Systeem werkt bij mij goed, de onderdelen zitten trillingsvrij vast.
HDD's monteer je in de lengterichting, dus niet gedraaid. Jammer voor als je vaker bij je HDD's moet zijn en de kabelwarboel...

Pluspunten

• prijs
  • kwaliteit
  • stofvrij
  • stil heel erg stil
  • compleet met 2 fans

Minpunten

• montage HDD's

6 september 2007 Rapporteer

Intro
Ik heb deze kast gekocht omdat ik in de vorige aopen kast problemen had met overhitting van de hardware, ik ben toen op zoek gegaan met de eisen voor een mooie stijlvolle strakke kast, dat mijn computer stil moest worden en goed gekoeld moest worden voor een mooie bedrag rond de 50 tot 60 euro. Deze kast voldoet aan alle eisen en daarom heb ik deze gekocht.
De kast
De kast zelf ziet er heel goed uit, lekker strak en met een mooie voorkant. Het gaas ziet er heel mooi uit en dat zwart met zilver en de blauwe leds is gewoon heel sjiek. De kast is ook goed voorzien van 2 hele goede stille cooler master fans. De voorste fan zit zelfs voor de 3 plekken voor de 3,5 inch sloten van de harde schijven. Ideaal voor een goede koeling
De kast zelf is ook heel goed, stevig gebouwd. Geen dun metaal of slecht gebouwd. Het enige wat mij erg tegen zat is dat het moederbord paneel niet eruit te halen is. Maar dat ging op zich nog wel. Als het moederbord zit, zit ie ook goed en is de rest een peulenschil om erin te bouwen. Wat cooler master beweerd is ook echt zo, ideaal. En de plastic schijfjes zijn nog lekker stevig en robuust ook, ze houden alles goed vast en heel makkelijk in het gebruik. Je schuift bv je dvd brander erin,...

Pluspunten

• Mooie goed gebouwde kast met lekker strak design en een hele mooie voorkant, goede coolermaster fans, hele handige air hole voor de cpu koeler, gewoon alles wat je nodig hebt en goede kwaliteit voor een mooie prijs

Minpunten

• Moederbord paneel is niet er uit te halen

Oke ik zal vanaf het begin beginnen. De kast kwam uit een best grote doos die daar heel goed voor heeft gediend. Het zijpaneel kan je heel makkelijk verwijderen door de schroefjes met je vingers los te draaien. Eenmaal in de kast zelf aangekomen vielen de handige schuifjes me op waarin je je HD's/3,5" apparatuur in vast kan zetten. Dit is dan ook een plus punt. De installatie van de PSU verliep zeer gemakkelijk, de schroefgaten waren ook precies de goede maten en niet iets te klein zoals je vaak genoeg ziet zodat je de lak eraf draait met de schroef. (Iets dat goed hoort te zijn, maar dat meestal niet is bij andere kasten) Ik twijfelde eigenlijk tussen deze en de Antec Sonata 3, maar ik ben blij dat ik uiteindelijk toch voor deze ben...

Pluspunten

• Stijlvol design
  • Goede koeling
  • Handige schuifjes om HD's/spelers in vast te zetten

Minpunten

• Voorpaneel gaat er iets moeilijk vanaf, maar dit doe je ook niet iedere dag dus is eigenlijk niet echt een nadeel te noemen.

7 februari 2007 Rapporteer

Kast destijds in combinatie met mijn systeem gekocht vanwege de looks. Erg mooie kast, niet teveel fratsen maar gewoon strak afgewerkt. Bouwkwaliteit en afwerking De kast is stevig gebouwd maar is wel erg krasgevoelig. Zeker aangezien je het frontpanel van de behuizing er niet af kan halen zonder schroevendraaier (is mij althans nog niet gelukt). Er zitten nu dus een paar krassen bij de randen van het frontpanel. Verder niet hinderlijk want ik zie ze nauwelijks (zitten grootendeels ook onder het panel) maar van mij mag dat nog wel even op de tekentafel belanden. Verder is de afwerking goed, alles randjes zijn omgebogen zodat je je nauwelijks ergens aan kunt snijden. Waar nog wel eens naar gekeken mag worden is de gebruikte verf/lak.

Pluspunten

• Vormgeving
  • Potentie tot modden
  • Tool-free & mogelijkheid tot vastschroeven

Minpunten

• Frontpanel moeilijk te verwijderen
  • Tool-free niet helemaal 100% stevig

bouwkwaliteit Over de bouwkwaliteit ben ik in de loop van de week dat ik deze kast heb van mening veranderd. Langzaam heb ik toch wat fouten ontdekt. Zo zit het gaas in de voorkant niet overal gelijk ( het onderste stuk gaas zit een beetje scheef). Daarnaast laat de zwarte verf op sommige plekken waar veel slijtage is makkelijk los (rander van de side-panels). Ook de schuifjes waarmee je de drives moet bevestigen lijken niet helemaal goed te zijn gefabriceerd. Sommige schuiven maar heel moeilijk. Maar de belangrijkste fout is bij mij wel dat de frontpanel niet goed is gefabriceerd. Deze is op een zestal punten bevestigd door middel van "kleine holle cilindertjes met daarin een "spleet" om ze flexibel te maken".

Pluspunten

• prijs
  • uiterlijk
  • koelmogelijkheden

Minpunten

• bouwkwaliteit
  • headset-aansluiting
  • rechter side-panel niet screwless

27 mei 2005 Rapporteer

Afwerking De afwerking van de CM Centurion is prima. Alle benodigheden zijn meegeleverd. Tevens zijn er ook reserveonderdelen beschikbaar. De panelen zijn lekker stevig en bevatten geen scherpe randen. De voorzijde is geperforreerd wat de airflow ten goede komt. In principe hoeft er geen schroevendraaier aan te pas te komen aangezien alles vastgezet kan worden door middel van een kliksysteem. Mogelijkheden De mogelijkheden lijken enorm. De kast biedt plaats voor maar liefst 5x 5,25inch apparaten, 1x3,5 inch extern en 4x 3,5 inch intern. Dit kliksysteem werkt prima mits je geen exotische producten in je kast wilt inbouwen. Helaas is de ruimte beperkt en moet je vrij creatief zijn wil je het een en ander aan kabels wegwerken. Koeling Hier is...

Pluspunten

• Koeling
  • Afwerking
  • Vormgeving
  • Prijs

Minpunten

• Voorzijde
  • Ruimtegebrek (ik ben een bigtower gewend)

21 april 2005 Rapporteer

Reden aankoop en opmerkingen: Ik heb deze case vooral gekocht op het uiterlijk, en minder op de rest. ik heb in principe nog nooi eerder een kast gekocht, dus wist ook nog niet precies waar ik op moest letten. Volgende keer zou ik wel een kast in een echte winkel kopen, want dan kun je beter vergelijken. Er zijn namelijk altijd minpunten die je op de plaatjes van een kast niet ziet. Inhoud doos: Netjes verpakt in stukken piepschuim die niet overdreven groot zijn, dus ook nog goed voor het milieu en de bende. Alle schroeven zijn bijgeleverd, en ook nog een paar reserveschoeven. De kast zelf was in een plastic zak gedaan, en behalve dat een plastic zak goed is om de rommel in te stoppen, was de kast ook nog eens heel goed...

Pluspunten

• gaas in de voorkant
  • stofje tegen stof ;)
  • bijna alle kan uit elkaar
  • gaatje naast de voeding om je kabels door te doen
  • goed verpakt
  • snelklik-systeem
  • mooie felle LEDs

Minpunten

• 3,5" bays zitten een kwartslag verkeerd
  • voorkant kan er niet af zonder je 5,25" drives eruit te halen
  • afwerking op details niet goed
  • popnagels
  • snelklik-systeem

Na het zien van een werkend exemplaar, besloot ik om deze ook maar in mijn winkelmandje toe te voegen. Hiervan heb ik geen spijt gehad. Algemene beoordeling Hij straalt degelijkheid uit, een kast met niet te veel poespas en toch ziet hij er naar mijn mening uitermate strak uit. De kast wordt goed verpakt in de doos, met heel wat piepschuim zodat hij geen beschadigingen op kan lopen. Bouwkwaliteit en afwerking De kast is zwart gespoten, dat lijkt heel mooi maar na verloop van tijd kom je er achter dat deze zwarte verf nogal krasgevoelig is. Ik heb dus zo ook op de bovenkant en zijkant hier en daar wat krassen zitten, doordat ik bijvoorbeeld een paneel er even af had gehaald & ergens op had gelegd. Maar gelukkig zie je deze...

Pluspunten

• Degelijke & mooie kast
  • Scherpe prijs
  • Fanducts op de zijkant
  • Goede koeling
  • Klik/schuifsysteem
  • Voorkant met USB2.0, Mic & Headseat en IEEE1394

Minpunten

• Beetje lawaaig
  • Frontpanel wat onhandig in mekaar zit
  • Te felle leds
  • Stofaantrekkend @ de intake
  • Geen stoffilter op de roosters aan de zijkant
  • Krasgevoeligheid

22 januari 2008 Rapporteer

Ik heb deze kast gekocht na de lovende reviews hier op tweakers, maar ik moet zeggen dat ik er niet helemaal mee eens ben.
Vooral het inbouwen van harde schijven is een ramp. De schuifsystemen zijn bagger en je moet precies de plaats vinden waar een nopje het gat van de HD vindt. Echt slecht. Hetzelfde geldt trouwens voor het inbouwen van de CD/DVD drives. Hadden ze wel wat meer aandacht aan kunnen besteden.
Het instructieboekje kan je eigenlijk net zo goed gelijk weggooien. Ergens geschreven in China met een online vertaler ofzo en zonder ook maar enig zinnigs erin. De plaatjes zijn ook zo klein dat je er niks aan hebt.
De rest van de kast heb ik niet veel speciaals over te zeggen. Goed afgewerkt, stil en een acceptabele prijs.

Pluspunten

• design
  • prijs
  • geluidsproductie

Minpunten

• inbouw HD/DVD's

6 september 2007 Rapporteer

Algemene beoordeling De kast voldoet aan al mijn eisen wat ik van een kast mag verwachten. Hij voelt degelijk aan en ziet er netjes uit. Gewoon goed. Voor volledige specs: zie linkje Koelingmogelijkheden De kast wordt standaard geleverd met 2 CoolerMaster fans (1x80x80x25 & 1x120x120x25). Deze fans zijn erg goed voor fans die standaard in kasten zitten. Heb deze twee fans in de kast gehad tot 05-09-2007 heb toen mijn twee A.C. Ryan Blackfire UV-Led Fans (1x80x80x25 & 1x120x120x25) (Green/Green) ingebouwd. Naar mijn idee waren de standaard fans meer dan goed. In het zijpaneel (als je de dichte variant hebt) zit een airduct voor je processor, die heb ik nooit gebruik in combinatie met...

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Prijs
  • Installatiegemak
  • Vormgeving

Minpunten

• Maar ruimte voor 2 fans
  • Kliksysteem werkt niet handig met dubbelslotse kaarten (8800 GTS)

30 augustus 2007 Rapporteer

Reden tot aankoop Mijn (Sweex?) V-line had ik al een jaar of 3, misschien 4. In die jaren hebben er verschillende systemen in gezeten, van Celeron 2 tot Pentium 4. Die systemen wilden allemaal een schroefje hier en daar, en na 4 jaar waren de gaatjes niet meer allemaal zoals het zou moeten. Verder had ik de vijl er flink in gezet voor wat fans hier en daar, waardoor de kast zo flexibel als een matras werd. Na een harde schijf crash, ongeveer een maand terug, heb ik een nieuwe schijf besteld en zag daar ook de Centurion staan. Na een weekje twijfelen was het tijd om toch naar een nieuwe kast te kopen. Ik ben toen naar Tweakers.net gegaan en gekeken naar een goed scorende midi-kast. De zwart/blauwe Centurion 5 heb ik altijd al mooi...

Pluspunten

• Uiterlijk, mooi strak en geen toeters en bellen.
  • Kast voelt stevig aan.
  • Koelt goed.
  • Bedrading valt goed te verstoppen.

Minpunten

• Schroefloos systeem bij floppy, met ingebouwde cardreader drukte ik hem naar achteren dus toch maar 2 schroeven erin.
  • Zwaar? Kan ook een voordeel zijn natuurlijk.

26 juni 2007 Rapporteer

Ik heb deze kast sinds ongeveer 1 maand, en ik ben er heel erg tevreden mee.

Alles is goed afgewerkt, en de kast is zeer goedkoop voor de kwaliteit, wat is ook niet ander verwacht had van Coolermaster. Er is genoeg ruimte om alle componenten in te bouwen. Ik heb er zelf een Sapphire HD2900XT in zitten, en dat past goed. Ook de standaard 120mm outtake bevalt mij erg goed. Kortom, een zeer komplete kast, voor relatief weinig geld.

Ik gebruik hem in combinatie met de volgende componenten:
Moederbord: MSI K9A Platinum.
Processor: AMD Athlon 4800+ X2 Dual Core
Grafische Kaart: Sapphire ATI Radeon HD2900XT
Geluidskaart: Creative Soundblaster Audigy 2 ZS
Geheugen: Kingston HyperX 2048mb DDR2 800 Ultra Low Cas Latecy
Harddisk: Maxtor DiamondMax 17 320 GB SATAII
DVD speler: LG GDR-8163B BLACK
DVD brander: LG GSA-4167B BLACK

Pluspunten

• Prijs
  • Kwaliteit
  • Uiterlijk
  • Inbouw Mogelijkheid
  • Schroefloos inbouw systeem

Minpunten

• Gewicht
  • Ruimte voor koeling

4 november 2005 Rapporteer

Ik was op zoek naar een mooie degelijke behuizing die niet al te duur is. Nadat ik veel reviews heb gelezen ben ik tot de beslissing gekomen om de Centurion 5 te kopen. toen ik de doos openmaakte trof ik de Centurion 5 verpakt in piepschuim en plastic, dat tijdens de reis de kast tegen beschadigingen moet beschermen. Zo te zien heeft dit nut gehad, de kast was in keurige staat. de voorkant van de kast is van geperforeerd aluminium, en dit ziet er zekerweten heel strak uit, maar aangezien de kast op mijn (zeer stoffige) slaapkamer (op de grond) staat, zat de voorkant na 2 dagen al vol stof. Maarja, even de stofzuiger er langs en het is weer weg. Deze behuizing is een goede verbetering ten opzichte van mijn vorige (sweex )

Pluspunten

• mooi uiterlijk,
  • fanduct in de zijkant,
  • goekoop (€56),
  • toolvrije installatie,

Minpunten

• geen uitneembare moederbord-tray,
  • "Stofzuiger",

23 april 2018 Rapporteer
Product gekocht

Cooler Master Centurion 5 CAC-T05

Fijne kast alleen er is geen ruimte voor cable management (begrijpelijk want in 2005 deden ze daar nog niet echt aan) en de HDD bays met de No Screw design voelt erg goedkoop aan en is niet fijn in gebruik

Pluspunten

• Niet lelijk
  • Ziet er niet goedkoop uit
  • Filter voor 80mm fan aan voorkant

Minpunten

• Slechte HDD bays
  • Geen ruimte voor cable managment

17 maart 2013 Rapporteer

5 december 2009 Rapporteer

25 november 2009 Rapporteer

23 februari 2008 Rapporteer

Cooler Master Centurion 5 CAC-T05

Heb jij ook een Cooler Master Centurion 5 CAC-T05?