Tweakers
De Amazon Kindle Paperwhite heeft een hoge resolutie, waardoor tekst optimaal wordt weergegeven. Gebruik je de boekenwinkel van Amazon, dan is er niks aan de hand, maar het toevoegen van boeken uit andere bronnen is minder makkelijk vanwege het meer gesloten karakter van het ecosysteem. Het ecosysteem van Amazon is echter wel erg prettig, met een ruim aanbod en extra's die handig kunnen zijn. Als dat je niet tegenstaat, is de Paperwhite een prima keuze. Ook als je besluit om boeken via een andere weg te kopen, kan de Kindle een goede koop zijn vanwege de goede hardware. In alle gevallen zijn de instelopties voor tekstweergave wel een stuk minder uitgebreid dan bij Kobo. Lees verder »
Onlangs tweedehands gekocht voor een vriendenprijsje. Had de Sony PRS-T2, maar die was een stuk trager aan het worden en mistte backlight. E-reader bevalt goed, en de scherpte van het beeld is erg prettig, en evenaart die van print.
Ook de Wikipedia en woordenboek-optie zijn erg prettig.
Uitstekende vervanger voor mijn Sony Prs-t2. Mooi beeld, uitstekende verlichting welke. Iet te vel als ik naast mijn vrouw lig te lezen. In tegenstelling tot mijn Sony zie ik hier niet de letters van de vorige bladzijde nog op de achtergrond en alle letters zijn haarscherp!
Ruim een jaar in bezit. Gekocht ter vervanging van oudere Kindle.
Uitstekend scherm, bouwkwaliteit en goed instelbare achtergrondverlichting.
Alle formats importeerbaar via Calibre.
Soms moeite met het weergeven van illustraties.
Geweldig kwaliteitsproduct: voelt prettig en stevig aan, werkt snel en stabiel en het scherm is fantastisch. Er zijn wel enkele dode pixels zichtbaar (wat met backlight aan meer opvalt), maar dat schijnt een probleem van e-paper te zijn en is niet erg storend. Minder goed voor PDFs.