Algemeen Er is geen andere L-lens die beter scoort wanneer het gaat om prijs/kwaliteit verhouding. De prijs zakt tegenwoordig regelmatig beneden de € 500,- en dat is echt een super prijs voor dit kaliber lens. Handling goed, optics super, autofocus snel en stil, gewicht en afmeting zeer acceptabel, scherpte fantastisch en een diafragma die voor buitenfotografie prima is (tuurlijk... f/2.8 is altijd prettiger ) Doelgroep Naar mijn inschatting is deze lens een must-have voor de enthousiaste amateur. Prima voor allerlei doeleinden; sport (vooral buiten), portretfotografie, bruidsfotografie en natuur. Persoonlijk ben ik erg kritisch op scherpte van het beeld en chromatische aberratie. Daarna zijn voor mij snelheid en...
De Canon EF 70-200/4L USM is een van de best betaalbare L objectieven. De L serie staat voor kwaliteit en dat is duidelijk te zien aan verschillende eigenschappen.
Allereerst is de 70-200/4L degelijk gebouwd, doordat het objectief relatief smal blijft valt dit niet direct op. In gebruik merk je echter duidelijk dat je met L-glas te werkt. Voordeel van de afmetingen is ook dat het gewicht meevalt. Een 70-200/2.8 (Sigma of Canon uitvoering) is duidelijk een stukje zwaarder. De dikte van het objectief is dusdanig dat hij perfect in de hand ligt. Voorzien van interne zoom schuift er geen deel uit als je inzoomt. Ook een filter is gemakkelijk te gebruiken omdat het front van het objectief niet ronddraait.
De 70-200/4L is scherp, heel scherp....
Prima lens. Helemaal open al bloedscherp, wat nog verder verbetert als je hem wat dichtknijpt. De lens is lekker licht, wat hem een goede reisgenoot maakt. De grootte werkt dan wel een beetje in zijn nadeel. De handling is ook als van een L-lens mag worden verwacht: de zoom- en scherpstelringen werken soepel en accuraat. De kleurrendering is prettig en de lens levert plaatjes met goed contrast. De autofocus is snel, maar wil soms nog wel wat zoeken. Maar dat kan met de diafragmaopening van f/4 te maken hebben.
Eigenlijk is het enigste nadeel dat hij niet f/2.8 is, maar goed, daar is de prijs dan ook naar.
Prima lens, licht in gewicht
Deze zoomlens gekocht om foto's van mijn voetballende zoontjes te maken. Even zitten hikken tegen de prijs, maar het geld zeker waard. De lens voelt robuust aan . Grote voordeel van de lens is de snelle USM motor. Door de brandpuntafstelling goed te zetten is scherpstellen echt super snel.
Hele scherpe zoomlens met L lens bouw- en beeldkwaliteit. Zonder IS kan het wat moeilijker in gebruik zijn maar eenmaal gewend heel veel lens voor je geld. Kan me voor dit bedrag (ca EUR 549,- nieuw en ca EUR 400 tweedehands) geen betere lens voorstellen. Aanrader!