Wordt verwacht

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
16 januari 2013 Rapporteer

Algemeen Er is geen andere L-lens die beter scoort wanneer het gaat om prijs/kwaliteit verhouding. De prijs zakt tegenwoordig regelmatig beneden de € 500,- en dat is echt een super prijs voor dit kaliber lens. Handling goed, optics super, autofocus snel en stil, gewicht en afmeting zeer acceptabel, scherpte fantastisch en een diafragma die voor buitenfotografie prima is (tuurlijk... f/2.8 is altijd prettiger ) Doelgroep Naar mijn inschatting is deze lens een must-have voor de enthousiaste amateur. Prima voor allerlei doeleinden; sport (vooral buiten), portretfotografie, bruidsfotografie en natuur. Persoonlijk ben ik erg kritisch op scherpte van het beeld en chromatische aberratie. Daarna zijn voor mij snelheid en...

Pluspunten

• Super optische kwaliteiten, zowel scherpte als CA
  • Acceptabele gewicht en afmeting
  • Degelijk gebouwd
  • f/4.0 over gehele zoom bereik
  • prijs/kwaliteit is onovertroffen

Minpunten

• ehm... als ik dan toch wat moet noemen
  • IS zou handig zijn (maar kost € 400 meer)
  • Weather sealing zou handig zijn, maar ik mis het niet

3 december 2005 Rapporteer

De Canon EF 70-200/4L USM is een van de best betaalbare L objectieven. De L serie staat voor kwaliteit en dat is duidelijk te zien aan verschillende eigenschappen.
Allereerst is de 70-200/4L degelijk gebouwd, doordat het objectief relatief smal blijft valt dit niet direct op. In gebruik merk je echter duidelijk dat je met L-glas te werkt. Voordeel van de afmetingen is ook dat het gewicht meevalt. Een 70-200/2.8 (Sigma of Canon uitvoering) is duidelijk een stukje zwaarder. De dikte van het objectief is dusdanig dat hij perfect in de hand ligt. Voorzien van interne zoom schuift er geen deel uit als je inzoomt. Ook een filter is gemakkelijk te gebruiken omdat het front van het objectief niet ronddraait.
De 70-200/4L is scherp, heel scherp....

Pluspunten

• AF snelheid
  • Scherpte
  • Bouw
  • Compleet geleverd
  • Wit :9

Minpunten

• Geen weather sealing
  • Geen tripod collar

PGR
20 december 2005 Rapporteer

Prima lens. Helemaal open al bloedscherp, wat nog verder verbetert als je hem wat dichtknijpt. De lens is lekker licht, wat hem een goede reisgenoot maakt. De grootte werkt dan wel een beetje in zijn nadeel. De handling is ook als van een L-lens mag worden verwacht: de zoom- en scherpstelringen werken soepel en accuraat. De kleurrendering is prettig en de lens levert plaatjes met goed contrast. De autofocus is snel, maar wil soms nog wel wat zoeken. Maar dat kan met de diafragmaopening van f/4 te maken hebben.

Eigenlijk is het enigste nadeel dat hij niet f/2.8 is, maar goed, daar is de prijs dan ook naar.

Pluspunten

• scherpte
  • gewicht
  • prijs
  • handling

Minpunten

• geen

4 september 2017 Rapporteer
Product gekocht

Canon EF 70-200mm f/4L USM

Prima lens, licht in gewicht

Pluspunten

• Scherpte

Minpunten

• Geen IS

27 september 2016 Rapporteer

Canon EF 70-200mm f/4L USM

Deze zoomlens gekocht om foto's van mijn voetballende zoontjes te maken. Even zitten hikken tegen de prijs, maar het geld zeker waard. De lens voelt robuust aan . Grote voordeel van de lens is de snelle USM motor. Door de brandpuntafstelling goed te zetten is scherpstellen echt super snel.

Pluspunten

• kwaliteit
  • snelheid scherpstellen
  • scherpte
  • prijs/prestatie
  • incl. zonnekap

Minpunten

• geen statiefring meegeleverd

RHF
3 juli 2014 Rapporteer

Canon EF 70-200mm f/4L USM

Hele scherpe zoomlens met L lens bouw- en beeldkwaliteit. Zonder IS kan het wat moeilijker in gebruik zijn maar eenmaal gewend heel veel lens voor je geld. Kan me voor dit bedrag (ca EUR 549,- nieuw en ca EUR 400 tweedehands) geen betere lens voorstellen. Aanrader!

Pluspunten

• Een van de scherpste zoomlenzen die te koop zijn en dat voor relatief weinig geld
  • Hele soepele zoom- en focusring met weinig maar voldoende weerstand. Voelt robuust aan en voor mijn gevoel heel nauwkeurig te bedienen.
  • Bouwkwaliteit van de L lens is bovengemiddeld goed.
  • Lens lengte (extern) varieert niet tijdens zoomen.
  • Super snelle en stille autofocus.
  • Weinig kwaliteitsverlies met gebruik van 1.4X extender (in mijn geval Type II).
  • met goed licht valt er goed te werken met deze lens zonder IS, zelfs op 200mm met 1.4X extender (dus op 280mm) uit de hand met snelle sluitertijden (voor bv. actiesport of vliegshows) prima uit de hand te schieten.
  • Over positieve lens beeldeigenschappen is al meer dan voldoende beschreven ik houd het bij mijn persoonlijke ervaringen.
  • voor mij (eerste) L zoomlens met beste prijs/kwaliteitverhouding
  • lens is lichter (bedoel het gewicht) dan dat het er uit ziet
  • Voorkant lens draait niet tijdens zoomen waardoor bv gebruik polarisatiefilter niet gaat frustreren.

Minpunten

• lens is vrij lang en past niet in elke fototas (op body gemonteerd).
  • IS mis je bij mindere licht omstandigheden, dan wordt het beeld als snel onscherp uit de hand i.c.m. langere sluitertijden. Statief kan dit gedeeltelijk verhelpen.
  • statiefgondel op lens gemonteerd kan in de weg zitten bij gebruik zonder statief, zit bv focusring in de weg.
  • Eenmaal gewend aan de L kwaliteit wordt een volgende upgrade, een L lens met IS...en wellicht de f 2.8 versie, een dure.

19 april 2014 Rapporteer

15 oktober 2012 Rapporteer

5 februari 2012 Rapporteer

Canon EF 70-200mm f/4L USM

3 van 5 sterren (Voldoende)
21 november 2011 Rapporteer

25 maart 2010 Rapporteer

25 februari 2010 Rapporteer

23 februari 2010 Rapporteer

Canon EF 70-200mm f/4L USM

Heb jij ook een Canon EF 70-200mm f/4L USM?