Gemiddelde gebruikersscore
De Palm Zire 21 is ... laten we het maar simpel zeggen... een van de simpelste PDA's die toch de standaard PDA functies als een touch screen en zo voort bezit.
Een groot genoeg scherm, genoeg ruimte om addressen en de agenda in kwijt te kunnen enzovoort.
Helaas heeft de lage prijs een prijs, de connectie en mogelijkheden. Je kan er heel veel leuke software naar zetten maar de Zire 21 is gewoon niet uit te breiden. De goedkope prijs maakt het wel waard.
Voor normaal licht pda gebruik ( agenda beheer, addressen, kleine documenten ) voldoet deze PDA.
En voor het geld dat je er voor betaalt, zul je niet snel beter vinden...
Als je een no nonsense PDA met alleen de standaard functies zoekt, met een groot scherm en genoeg mogelijkheden om functies uit te breiden. Doe dan je voordeel hier mee, dit is de goedkoopste PDA met alle basis functies.
Deze PDA biedt de mogelijkheid om je agenda electronisch te regelen tegen een klein prijsje. De Zire 21 moet je enkel kopen indien je geen toeters en bellen wil. Het grootste nadeel vond ik dat hij met bepaalde merken / types GSM niet overweg kon. Komt zo'n GSM te dicht in de buurt, dan voert het toestel een harde reset uit en een PDA die aan geheugenverlies leidt is het laatste wat je wil. PalmOne erkent dit, maar vindt het geen probleem. Hun 'oplossing' is om je GSM een halve meter uit de buurt van de PDA te houden. Een dikke nul dus voor de support van PalmOne. De accu gaat lekker lang mee. Het feit dat een backlight ontbreekt, zal hier niet vreemd aan zijn. Syncen onder Linux met Ximian Evolution gaat prima.
Een ideale no-nonsense PDA. Als je hem, net als ik, alleen wilt gebruiken voor adressen en agenda beheer dan werkt hij ideaal. Razendsnel, heel klein en licht, een zeer lange accu-duur en spotgoedkoop. Tekst invoer gaat via handschriftherkenning, wat na een klein beetje oefenen perfect werkt, of via een toetsenbordje op je display (standaard niet zichtbaar). Behalve adres en agenda beheer zitten er nog wat standaard programma'tjes op zoals een rekenmachine, spelletjes e.d., maar daar houdt het mee op. Geen uitbreidingsslot, geen GPS mogelijk, geen kleurenscherm, geen blue-tooth, geen MP3 speler. Als je dergelijke dingen zoekt zul je een duurder model moeten nemen. Het enige wat er niet op zat wat ik wel verwacht had was een optie om...