Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 5
16 reviews

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Prijs
Specificaties GDDR5X • 2x DP, DVI-D, 2x HDMI - Bekijk alle specificaties
prijs volgen

Review door de redactie

Review - MSI GTX 1080 Ti Trio - Van twee naar drie ventilators

Als laatste fabrikant gaat ook MSI over op een koelerontwerp met drie ventilators voor zijn high-end videokaarten. Wij legden de nieuwe Trio- naast de oude TwinFrozr-koeler.

63 21 okt '17

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
13
Score: 4
3
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Rooieduvel 24 januari 2018 Product geleend

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

De snelste videokaart van dit moment, zo mag de GTX 1080 Ti wel genoemd worden. MSI heeft een eigen bekende variant uitgebracht: iets overgeklokt en met de Twin Frozr VI koeler. Een prima kaart voor mensen die het maximale uit hun games willen halen op 4K.

Pluspunten

  • Prima voor 4K gaming
  • Stil in idle, nauwelijks hoorbaar onder 100% load
  • RGB element op het logo
  • Redelijke overklok, mocht je dat perse willen

Minpunten

  • Rode elementen op koeler
  • Het dikke koelblok heeft extra gewicht, oppassen met verplaatsen dus

Eindoordeel

Score: 5

+3
Foritain 4 april 2017

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

De GTX 1080Ti laat weinig over van de 1070 en 1080. De MSI Gaming X kent verder een nette fabrieksoverclock, stilstaande ventilatoren in idle, een lage geluidsproductie bij load, en een hele dikke uitstraling voor zij met zwart/rode builds.

Pluspunten

  • FPS-vreter, zelfs 4K/Ultra gaming veelal geen probleem.
  • Flinke boost t.o.v. een GTX 1080 en prijs-prestatieverhouding t.o.v. GTX 1080/1070 prima in balans
  • Onhoorbaar in idle, nauwelijks hoorbaar bij load; en dat terwijl de temps op 67 C blijven.
  • Dikke, indrukwekkende koeler voor rood/zwarte of gesloten builds
  • Stevige fabrieks-overclock
  • Iedereen in je omgeving gegarandeerd jaloers!

Minpunten

  • Overkill voor sub-1440p gaming
  • Let op de afmetingen: 29cm lang, 2,5 slots dik.
  • Let op het gewicht: weegt flink op je PCI-e slot, bij transport iets om rekening mee te houden. Moederborden met verstevigde sloten of behuizingen met GPU-holding geen slecht idee.
  • Geen memory overclock (nauwelijks in OC modus)

Eindoordeel

Score: 5

+3
pclinde 26 juni 2017 Product geleend

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

MSI laat met de MSI GeForce GTX 1080Ti Gaming X zijn krachtigste draak uitvliegen. Khaleesi heeft niks meer te zeggen, de 1080 Ti pakt hogere resoluties aan, de 1080 en 1080 11Gbps vliegen er onderdanig achteraan. De videokaart laat goede prestaties zien, ook op het gebied van temperatuur en geluidsniveau.

Pluspunten

  • Khaleesi heeft niks meer te zeggen met haar draken: de MSI Gaming X domineert!
  • Pakt games (en FPS) op hogere resoluties aan.
  • Laat de GTX 1080 en GTX 1080 11Gbps ver achter zich.
  • Twin Frozr VI koeler laat goede prestaties zien.
  • Esthetisch ziet de MSI Gaming X er best wel lekker uit.
  • MSI Gaming App is een goede toevoeging om te spelen met de verschillen standaard overklok profielen.
  • De 'Lucky' cartoon handleiding: leuk om je kinderen zoet te houden.

Minpunten

  • Een forse en zwarte kaart! (1257 gram en 29 centimeter lang).
  • De 1080 Ti wordt pas goed benut bij hogere resoluties samen met moderne/veeleisende titels op 1440/4k. (Zie dit minpunt als belangrijke opmerking).
  • RGB-verlichting had wat spannender gemogen, enkel één RGB LED op de zijkant.

Eindoordeel

Score: 5

0
SamStar 18 september 2017 Product gekocht

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Geweldige kaart, in combinatie met een 144Hz 1080 paneel heb je zeker voordelen wanneer je ook op Ultra settings wilt spelen.

Pluspunten

  • Hoge FPS, altijd met alle instellingen
  • Design
  • Stille koeling

Minpunten

  • duur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Overklokbaarheid Score: 4

rasfire 8 juli 2020 Product gekocht

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Een top high-end kaart die voorlopig zeker nog volstaat bij 1080p gaming. Ik vind het jammer dat kaarten tegenwoordig zo duur blijven tweedehands, ondanks hun vaak oudere leeftijd en daaraan gekoppeld slijtage. De kaart doet verder wel wat hij moet doen en ik ben er dan ook zeer tevreden over.

Pluspunten

  • Zeer Robuust net als mijn Lightning
  • Snel en Betrouwbaar
  • Lage Temperaturen zowel Idle als bij Full Load

Minpunten

  • Tweedehands prijs

Eindoordeel

Score: 5
Jarno de Jong 6 juni 2020 Product gekocht

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Prima kaart in deze tijd. Speelt COD MW met rtx 1080p ultra prima. kaart is zeker 2e hands een goeie optie. goedkoper dan een 2070s, maar beter. Temps en geluid zijn geweldig voor zn de 250w.

Pluspunten

  • Temps
  • Price/performace 2e hands
  • geluid

Minpunten

  • rood, niet color neutral.

Eindoordeel

Score: 5
Dummbber 12 augustus 2019 Product gekocht

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Topkaart voor alle games. Uiterlijk ook mooi in je PC-kast. Prestaties in mijn optiek echt top.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Vormgeving

Minpunten

  • prijzig

Eindoordeel

Score: 4
Repsay 20 juni 2018 Product gekocht

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Supersterke kaart! Alleen peperduur!

Pluspunten

  • Supersterk
  • Geen enkele game te zwaar
  • Ziet er gied uit

Minpunten

  • Peperduur

Eindoordeel

Score: 4
Mailo18-10 19 februari 2018 Product gekocht

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Perfect voor het gamen! Geen problemen met deze kaart tot nu toe.

Pluspunten

  • Hoge Kwaliteit
  • Koelt Goed
  • Mooi Exemplaar

Minpunten

  • Gebruikt te veel Stroom

Eindoordeel

Score: 5
gamerboy 11 november 2017 Product gekocht

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

een enorm goeie kaart. door het rode uiterlijk past het niet in elke build maar valt gelukkig niet heel erg op. Led heeft altijd een rode tint en is erg jammer. kaart presteert echt super en voor 4K-gaming is het een van de betere kaarten. (ook voor over-clocking prima kaart).

Pluspunten

  • prestatie
  • uiterlijk
  • aansluitingen
  • 4K-gaming perfect

Minpunten

  • prijs
  • past niet in elke build
  • led heeft rode tint

Eindoordeel

Score: 5
Ernst_Jan 31 oktober 2017 Product gekocht

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Voor de prijs van 3x een PS4 heb je een grafische kaart die je per frame wél pure eye candy voorschotelt. Zonder moeite game je met deze kaart op Ultra-specs (1440p getest). En tijdens het surfen op Tweakers (o.i.d.) zet-ie de ventilatie voor je op standje 'nul'.

Pluspunten

  • Met gemak +200FPS, dropt niet onder de 75
  • Stil tot fluisterstil
  • Koelt prima, ook onder zware load

Minpunten

  • Lang (29cm) en dik (2,5 slots)
  • Hoge prijs
  • RGB-mogelijkheden wat fantasieloos

Eindoordeel

Score: 5
eviltoastey 19 oktober 2017 Product gekocht

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Dit is pure PC master race, overkill? Nee. 1440p gamen met meer dan 150 fps is bij vrijwel alle nieuwe games mogelijk. Hierdoor kan je alles gewoon op ultra zetten en alsnog van 144hz genieten. De twin frozr tech van MSI zorgt ervoor dat hij stil en koel blijft.

Pluspunten

  • Stil
  • koel
  • stabiele fps bij de nieuwste games
  • RGB!

Minpunten

  • pittig groot

Eindoordeel

Score: 5
Oblivious_Eagle 1 september 2017 Product gekocht

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Een echte krachtpatser van MSI. 2 Maanden in mijn bezit dus tijd voor een mooie review van dit prachtkaartje. De enige draak die mijn wil om te gamen echt kan sussen! Zat tevens ook een leuk stripboekje van MSI bij.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Backplate
  • MSI TwinFrozr VI
  • Virtual Reality
  • 4K gaming
  • Meer dan genoeg VRam
  • Ziet er aggresief uit
  • Rode LEDs

Minpunten

  • Voor wat meer geld heb je een MSI Lightning
  • Ietwat groot, kan tegenvallen in sommige kasten

Eindoordeel

Score: 5
MadDogMcCree 15 juni 2017 Product gekocht

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Een monster van een kaart, maar vereist wel een monster van een systeem. En dan vooral een koel systeem met een goede airflow en een behoorlijke voeding. Grafisch is het een must voor de absolute liefhebber, zeker wanneer je ultrawide 1440p of 4k gamed.

Pluspunten

  • Factory boost clock 1949mhz
  • Onder ideale koelprestaties circa 70 onder load
  • Heerlijke kaart voor 3440x1440 en daarboven.
  • Een Titan X Pascal voor de prijs van een GTX 1080

Minpunten

  • Bijna 800 euro, daar koop je al middenklasse systeem voor.
  • Heeft een goede airflow nodig om relatief stil te zijn
  • 2,5 PCI sloten
  • 'Stille' fancurve brengt de kaart snel naar 84 graden
  • De fans zijn luidruchtig op 2400rpm (100%)
  • Geen gratis game, helaas.

Eindoordeel

Score: 4
Boost9898 14 mei 2017

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Dankzij Nvidia heb ik een GTX 1080 Ti gewonnen! Het is een prachtige GPU met geweldige performance. Het is gewoon de beste consumenten GPU die er op het moment is. Als ik dan toch een minpunt moet benoemen is dat er nog DVI op zit, liever 3x HDMI/Display Port.

Pluspunten

  • Ongekende kracht
  • De bekende Gaming X cooler
  • Ook onder load stil
  • Lage temperaturen

Minpunten

  • Ik had liever 3x Display port of HDMI gezien
  • Voor sommigen misschien te dik

Eindoordeel

Score: 5
Lord Thunder 1 mei 2017

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G

Geweldige kaart. Gekocht om mijn GTX980 (geen Ti) te vervangen. Deze had toch wel wat moeite met de 3440x1440 resolutie van mijn 34" ultrawide scherm in sommige games. Met deze kaart geen centje pijn meer, kan alles op maximale settings aan. Wat mij opviel is hoe stil deze kaart is.

Pluspunten

  • Geweldige performance, perfect voor 1440p UW
  • Super stil (ten opzichte van vorige generatie)

Minpunten

  • Prijs aan de hoge kant, maar dat is kennelijk de nieuwe realiteit.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X 11G?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True