![]() |
Review - Ryzen 7-processors: AMD is terug in de race AMD heeft zijn eerste Ryzen-processors uitgebracht, samen met het AM4-platform dat niet alleen voor Ryzen, maar ook voor toekomstige apu's met Zen-architectuur gebruikt kan worden. |
Een moederbord dat een uitstekende balans weet te raken tussen kwaliteit, features, uitstraling en prijs. Ook leuk voor de liefhebber van RGB verlichting, niet alleen dankzij veel aanwezige LEDs, maar ook de zelf aanpasbare RGBW headers.
Wel oke moederboord, had er meer van verwacht. Voornamelijk het UEFI vind ik zeer tegenvallen, het werkt niet fijn en je kan gewoonweg bepaalde dingen niet instellen. Je kan bijvoorbeeld de hardeschijf bootvolgorde aanpassen maar geen apparaten volledig uitzetten. Heb ik toch altijd als standaard mogelijkheid gezien. Enz.
Geweldig moederbord. Ik gebruik hem met mijn ryzen 7 1700. Loopt helemaal volgens de verwachtingen. Ook de RGB leds zijn erg leuk, helemaal sinds de nieuwe update van de appcenter. Ik heb er een mooie overclock mee weten te behalen. Het bord past erg goed in mijn black/white build.
Prima product voor de prijs en kreeg 20 euro steam tegoed terug.
dus niet eens zo duur :)
Door het zwart met witte kleurschema en de RGB leds past dit bij bijna iedere build. Hoogwaardige componenten zijn een mooie extra. Helaas is de bijbehorende software weinig verbeterd tegenover de Z170/Z270 moederborden van Gigabyte. Gigabyte's Appcenter heeft een nieuwe skin gekregen, maar voor de rest is er weinig verbeterd.
Ik heb ongeveer 1 maand geleden het Gigabyte-moederbord gekocht en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Zo veel beter dan de andere leveranciers. Het heeft zelfs een paar dagen geleden een bios-upgrade gehad.
Nu 2 maanden in gebruik en erg tevreden. Kwaliteit is goed, en heeft een redelijk aantal features die goed van pas kwamen. Alleen had ik zelf liever nog een extra M.2 aansluiting gezien of tenminste de huidige op een andere plek.