Gemiddelde gebruikersscore
De Nighthawk MR1100 is typisch weer zo'n gadget om lang over te twijfelen. Toch kan ik dit instapmodel onder de Mifi routers aanbevelen. Deze slanke uitvoering behoeft geen overbodige extra's en werd zelfs geleverd met een nieuwere firmware versie dan beschikbaar via de Netgear website. Een sterke USB-C kabel maakte het mogelijk om alvast wat functies van het apparaat te testen terwijl ik nog op mijn simcard wachtte.
Met een data-abonnement van 20G kom ik goed uit de voeten, maar het is handig om je eigen dataverbruik te meten voordat je een sim-only afsluit. Door dagelijks naar je netwerkbeheer te kijken, verkrijg je daarvan een goede inschatting. De MR1100 kan je ook waarschuwen als je de datalimiet dreigt te overschrijden. Via een eenvoudig in te stellen percentage bepaal jij zelf het plafond.
Direct bestellen via de Netgear website lijkt trouwens de goedkoopste optie. Een travelcase is helaas niet beschikbaar.
Goede router! Ik gebruik hem met regelmaat met een Tele2 abbonement en heb er in Nederland en daar buiten goed bereik mee.
WiFi is snel en ook de 1Gbit poort werkt prima. Ook al vaker met 20 mensen tegelijk achter gewerkt en dat ging probleemloos.