Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
17 reviews

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (Qwerty US)

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (Qwerty US). Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
8
Score: 4
6
Score: 3
1
Score: 2
2
Score: 1
0
Toon reviews van:

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown (Qwerty US)

De Corsair K95 RGB Platinum is een dijk van een toetsenbord die op meerdere fronten zijn meerwaarde laat zien: Uitzonderlijke bouw, faptastische RGB actie, mech macro keys, profielen ingebouwd in de hardware, een stevige twee-zijdige polssteun, fysieke media keys, en een aluminium afwerking om van te kwijlen; een waardig topmodel.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit en afwerking waar je U tegen zegt.
  • Cherry MX switches rule. Prestaties uiteraard op geen punt een issue (anti ghosting / NKRO). Eventueel ook leverbaar met exclusieve "Cherry MX Speed" switch.
  • Heerlijk aanpasbaar RGB geweld, de LED bar bovenop is (subjectief) ook erg leuk.
  • Stevige(re) afneembare polssteun (dan de Lux of Strafe serie)
  • Mechanische macro keys met gevormde grippy keycaps voorkomen misplaatste vingers, daarbij ook extra keycap sets voor WASD en QWERDF.
  • Fysieke media keys, USB passthrough
  • Nieuwe software is nog altijd uitgebreid maar nu ook toegankelijker. Daarnaast software-vrije modus met drie profielen direct in de hardware met fysieke switch.
  • Toont toch duidelijk flink wat meerwaarde boven de populaire 150-170 euro alternatieven, de prijs is m.i. dan ook zeker geen minpunt.

Minpunten

  • Ondanks de aanpassing van 18 naar 6 macro keys blijft het een groot bord op tafel.
  • De kabel is wel erg fors en stug.
  • USB 3.0 passthrough was leuker geweest dan USB 2.0
  • Prijsnuance: Veel meerwaarde ja, maar dat je geen 200 euro uit hoeft te geven voor een 'goed' bord mag hopelijk duidelijk zijn.

Eindoordeel

Score: 5

+1
jiraxi 6 augustus 2017 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown (Qwerty US)

Het toetsenbord voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van extra's!

Pluspunten

  • ALLES geeft individueel licht (Elke knop, het logo en zelfs de bovenrand).
  • Cherry MX switches.
  • 6 Macro keys, maar met de CUE is eigenlijk elke knop een macro key!
  • Extra toetsen voor echt games! (WASD / QWERDF )
  • Steun poten gaan opzij open inplaats van naar achteren, zorgt ervoor dat ze echt nooit perongelijk inklappen.
  • extra pols steun, die twee verschillende kanten heeft! (glad en stroef)
  • Voel het stevig en sterk aan.
  • zelfs over de volume knop is niks te klagen, eigenlijk zelf gaaf!

Minpunten

  • Erg moeilijk om een mooie/perfect licht effect te maken, maar je kan bijna alles wel downloaden, hopen dat een ander heeft gemaakt wat jij zoekt.
  • Twee waardeloze verschillende modes voor de licht effecten (Advanced en niet), dit zorgt dat in profile switching sommige effecten dus niet werken, omdat ze in de andere modes behoren.
  • Even wennen met typen, toetsen gaan heel simpel en soepel in.
  • USB passthrough is helaas geen USB 3.0 en de passthrough kost een USB poort, dus geeft niks extra's
  • Prijs doet even pijn, maar ik vind het het waard.
  • Spatie had van mij ook glad mogen zijn, net als de rest van de toetsen.
  • Extra pluspunt: Dikke Stevige kabel.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5

PMast 25 november 2020 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown (Qwerty US)

Degelijk toetsenbord. Voelt kwalitatief hoogwaardig aan. De iCUE software is erg gebruiksvriendelijk en het bord typt lekker. Het snoer is wel erg stug en is de prijs ook hoger dan ik gewend ben. Maar daar krijg je wel een heel mooi bord voor terug. Spatiebalk voelt goedkoop aan.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Design
  • Polssteun
  • iCUE software
  • Cherry MX

Minpunten

  • Stug snoer
  • Prijs
  • Spatiebalk voelt goedkoop

Eindoordeel

Score: 4
ethrellik 3 oktober 2020 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (Qwerty US)

Solide bordje, goede bouwkwaliteit, mooie RGB. Trekt nog wel stof/vuil aan. Helaas niet bestendig tegen morsen van een paar druppels koffie.

Pluspunten

  • Bouw Kwaliteit
  • RGB/Macro
  • Ergonomisch

Minpunten

  • Prijs
  • IP rating
  • Stof/vuil magneet

Eindoordeel

Score: 4
Ombie3 30 augustus 2020 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (Qwerty US)

Dit is voor mij de eerste keer dat ik een mechanisch toetsenbord kocht/gebruik. Vergeleken met een Membraan toetsenbord, is dit een wereld van verschil. De toetsen zijn gevoeliger en reageren sneller. Je moet de toets helemaal indrukken voordat die reageert, hierdoor kan je tijdens games accurater en vloeiender bewegen.

Pluspunten

  • Toetsen reageren snel.
  • Accuratere imput tijdens games.
  • Comfortabele polssteun.
  • Zwaar, hierdoor verschuift het nooit perongeluk.
  • Door de RGB heb je geen bureaulamp nodig om je toetsen te zien.
  • Kwaliteit / Prijs verhouding. Lijkt in eerste instantie duur, maar ik zou nooit meer anders willen.

Minpunten

  • Je moet opnieuw wennen aan snel typen door de gevoeligheid.
  • Gebruikt 2 USB poorten.

Eindoordeel

Score: 5
SwordBlock 22 januari 2020 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (Qwerty US)

Ik heb dit toetsenbord nu ongeveer 1,5 jaar en ben er gek op. Veel rgb software, ook downloadbare software, zoals rgb dat meebeweegt met muziek. Het toetsenbord heeft mediatoetsen en veel macro toetsen. De bouwkwaliteit is ook goed. Het toetsenbord is alleen nogal duur (ik heb er €169,00,- voor betaald).

Pluspunten

  • Cherry mx speed
  • Goede bouwkwaliteit
  • Groot (kan een nadeel of voordeel zijn)
  • Veel rgb opties
  • 6 macro toetsen
  • Media toetsen (geluid)
  • Polssteun
  • Felheid instelbaar en dat (o.a.) de windows key het niet doet verstelbaar + aan/uit knoppen daarvoor op het toetsenbord

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Jesse99 2 december 2019 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (Qwerty US)

Fijn toetsenbord. Aan de dure kant, maar je krijgt er een hoop voor terug. iCUE software is even uitzoeken hoe alles werkt, gelukkig is er veel info over te vinden online. Helaas wel nog wat vervelende bugs aanwezig. Keycaps van mindere kwaliteit en vliegen bij snel typen soms eraf.

Pluspunten

  • Stevige metalen behuizing
  • Fijne aanslag
  • Comfortabele polssteun, keuze tussen glad of textuur
  • 6 extra G-toetsen
  • RGB per toets
  • iCUE software biedt enorm veel mogelijkheden
  • Groot duidelijk font (maar da's persoonlijk!)

Minpunten

  • iCUE software bevat nog wat irritante bugs
  • Hoge prijs
  • ABS keycaps slijten snel (had voor deze prijs wel PBT verwacht)
  • Keycaps zitten erg los
  • Na een jaar wijkt de LED kleur van sommige toetsen af

Eindoordeel

Score: 4
IsmailTR 29 augustus 2019 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown (Qwerty US)

Een top keyboard met alles erop en eraan die je kunt bedenken. Het is een zwaar keyboard die premium aanvoelt en dat mag je natuurlijk wek verwachten voor deze prijs. De iCUE programma is erg uitgebreid en je kunt alle RGB profiles maken die je maar kan bedenken.

Pluspunten

  • Premium bouwkwaliteit
  • Mooi afgewerkt
  • Robuust software
  • Mediakeys

Minpunten

  • Dikke kabel
  • Stof moeilijk weg te krijgen
  • Spacebar rattle

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Shiin 25 juli 2019 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown (Azerty BE)

Na 1 maand van aankoop begonnen kleine probleempjes op te komen tot hij helemaal kapot was; RGB bleef aan terwijl pc uit stond,midden in spel bleef de input hangen of werkte hij niet meer. het software ICUE is nest en liet alles hangen.

Pluspunten

  • RGB
  • Typt zalig
  • pols ondersteuning

Minpunten

  • software ICUE

Eindoordeel

Score: 2
AmsterDamian 22 oktober 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (Qwerty US)

Prachtig moederbord!

Pluspunten

  • Strak design
  • Macro keys
  • Dikke lange usb kabel
  • Extra usb in achterkant
  • Flipable wrist rest
  • RGB
  • Multimedia keys
  • Meegeleverde key caps

Minpunten

  • Prijs
  • Niet waterdicht
  • Soms werkt een lichtje niet

Eindoordeel

Score: 5
NielsG 28 januari 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown (Qwerty US)

Dit toetsenbord is een mooi uitziend, stevig toetsenbord met leuke RGB effecten. Ook heeft het handige programmeerbare knoppen en verwijderbare polssteun. Wat wel teleurstellend was is het enorm vervelende patroon op te spatiebalk.. niet te beschrijven. Ook is de kabel enorm dik (braided) en is de WASD niet fijn. (Geretourneerd)

Pluspunten

  • RGB effecten
  • Programmeerbare knoppen en fantastische CUE Software
  • Verwijderbare pols steun
  • Fantastische bouwkwaliteit
  • Redelijk goedkoop (165 euro voor zulke kwaliteit)
  • Media knoppen
  • Cherry MX brown natuurlijk
  • Meegeleverde WASD keys met grip

Minpunten

  • Enorm irriterend patroon op spatiebalk - reden voor retour
  • Kabel veel te dik
  • De S drukt vervelend tegen de onderkant van je vinger bij het indrukken van W
  • De volume slider heeft een amateuristisch papiertje erin voor een effect
  • Lettertype is een twijfelpunt - wel grappig maar niet al te mooi
  • Wordt de RGB best wel snel zat

Eindoordeel

Score: 4
gouweharry 1 januari 2018 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown (Qwerty US)

Degelijk in elkaar gezet toetsenbord. De verwisselbare game-toetsen(wasd) vind ik erg fijn te gebruiken. De software om kleuren te bewerken/aanpassen is dramatisch. Naast erg ingewikkeld nu na een update een heleboel functies kwijt en voor bijna alle gevallen nu niet eens meer verlicht. Ik zou deze ook niet meer kopen.

Pluspunten

  • degelijk toetsenbord
  • mooie lange stevige usb kabel
  • extra usb aansluiting aan de achterkant van het toetsenbord
  • mooi zolang het werkt

Minpunten

  • ingewikkelde software
  • niet functionerende software(iig na laatste update
  • vaak niet eens verlichting

Eindoordeel

Score: 2
Tom. C 24 december 2017 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown (Qwerty US)

Gebruik van aluminium geeft goede kwaliteitsindruk. Prachtige LED-verlichting in combinatie met het open board design. Redelijke software maar kan niet tippen aan die van Logitech. Komende van de eerste Razer BlackWidow met Blue switches is alleen de spatiebalk op deze Corsair een enorme teleurstelling. Corsair gebruikt helaas Cherry-stabilizers.

Pluspunten

  • Materiaalgebruik
  • RGB verlichting + open board design
  • Mediatoetsen

Minpunten

  • Goedkoop klinkende spatiebalk
  • Cherry-stabilizers i.p.v. Costar
  • Corsair software nog niet volwassen

Eindoordeel

Score: 4
88Gamer88 22 oktober 2017 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (Qwerty US)

De Corsair K95 Platinum is een fijn toetsenbord voor gaming als wel office gebruik. De RGB led van cherry MX zijn goed zichtbaar door de key caps. Maakt alleen wel veel herrie in deze prijsklassen had ik wel rubberen O-rings verwacht. De CUE 2 Software is een draak diep triest.

Pluspunten

  • Stevig gebouwd
  • Mooie doorgave RGB led
  • Extra 'Grip' Key caps
  • Fijne polssteun
  • Media toetsen + Win Lock
  • 3x Profiels flashen op bord

Minpunten

  • CUE software is echt om te janken.
  • Geen O-rings
  • Weinig ondersteunde SDK (Games)

Eindoordeel

Score: 4
Oblivious_Eagle 1 september 2017 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (Qwerty US)

Och och och wat een pracht! Dit toetsenbord is gewoon ge-wel-dig en dat mag ook wel voor die prijs! Pfoeh! 200 Euro in een keer, wat krijg je er nou voor? Ondanks de negatieve dingen is dit toetsenbord het zeker waard. Als je zin hebt om geld te verbrassen..

Pluspunten

  • Cherry MX switches
  • Kwaliteit die nog steviger staat dan de PC Masterrace
  • Onwijs lekkere toetsen!
  • 6 Macro toetsen
  • RGB Verlichting, mag ook wel in 2017
  • Vrijwel het hele toetsenbord is verlicht
  • Felle lichtjes met aanpasbare felheid
  • Extra toetsen voor volume etc..

Minpunten

  • Ietwat een gamerfont, niet iedereen is daar fan van
  • USB passtrough had 3.0 mogen zijn
  • Software kan buggy zijn
  • Corsair support is alsof je gaat gamen op een console. Bagger

Eindoordeel

Score: 5
Vitz 31 augustus 2017 Product gekocht

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown (Qwerty US)

Het product zelf is fantastisch. Hoge kwaliteit, erg fijne verlichting en de switches voelen zeer goed aan. Verwacht echter geen support van Corsair. Bij mij miste er een keycap. Ik wacht ondertussen al twee maanden op Corsair om het probleem op te lossen. Communicatie is zo goed als onmogelijk.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Robuust gebouwd
  • Mooi design
  • Goede software
  • Fijne switches
  • Ziet er geweldig uit in het donker
  • Sommige games haken in op de software en geven hun eigen lichteffecten. (Bijv. Diablo 3)

Minpunten

  • Corsair support is slechter dan slecht.
  • Geanimeerde lichtpatronen willen zo nu en dan haperen tijdens bepaalde handelingen.

Eindoordeel

Score: 3
Hedgy 26 april 2017

Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown (Qwerty US)

Uiteindelijk dit toetsenbord gekocht met MX Brown (na veel switches waaronder de MX Speeds uitgeprobeerd te hebben in de mediamarkt) Top toetsenbord, wel duur, maar meer valt er bijna niet te wensen. :) Elke toets is aanpasbaar, zo opent mijn numlock key nu een rekenmachine. :)

Pluspunten

  • RGB lichtjes per key customizable
  • Swappable polssteun (keuze uit zacht of ruw)
  • Vrij uitgebreide mogelijkheden met CUE software; alles is aanpasbaar
  • Polssteun en USB poort
  • 6 macro keys die ook bijvoorbeeld op het openen van een applicatie kunnen worden ingesteld
  • Toetsenbord ziet er gewoon mooi uit ^_^

Minpunten

  • Lampjes hadden nog ietsje veller gemogen
  • Had graag nog meer licht effecten gezien in de CUE software
  • G1 t/m G6 toetsen hebben grijze keycaps, dit heeft ergens wel wat, maar een setje zwarte had ik wel gewaardeerd om de keuze te hebben.
  • Aan de dure kant (200euro)

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Speed (Qwerty US)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True