Als je de Huawei P8 Lite 2017 voor het eerst ziet, heb je niet het idee dat het om een telefoon van 250 euro gaat. Wanneer je hem in handen hebt, merk je dat wel enigszins, want hij is deels van plastic. Toch is het luxueus ogende uiterlijk een kracht van dit toestel. Helaas raakt de behuizing wel relatief snel beschadigd. Wat het toestel verder vrij goed doet, is foto's maken, al zijn selfies via de frontcamera niet scherp, tenzij je een selfiestick gebruikt. Voor een toestel van deze prijsklasse heeft de P8 Lite 2017 veel werkgeheugen, maar wat weinig opslaggeheugen. Het scherm kijkt prettig, hoewel de maximale helderheid nog iets hoger zou mogen. Het voornaamste nadeel van dit toestel is dat het hier en daar wat traag aanvoelt, wat niet zou hoeven als we naar de benchmarkresultaten kijken. Lees verder »
Deze telefoon heb ik heb een keer laten vallen waardoor het scherm ligt kapot was. Een half jaar later valt de telefoon opeens uit. Hij heeft het nooit meer gedaan. Omdat het verder wel een heel goede telefoon was overweeg ik wel om een nieuwe te kopen.
Pluspunten
Goede kwaliteit camera´s
Vingerscan snel en kan er veel (sneller dan Samsung en iPhone)
Goede batterij
Veel verschillende instellingen zoals nachtmodus, en blauwfiltering
Minpunten
Gaat van buiten snel kapot
Opslagruimte grotendeels bezet door Huawei programma
Prima product voor een goede prijs, voelt stevig aan in de hand en bied een mooi scherm. Echter is de software niet echt stabiel en voelt soms traag aan.
Na jaren iPhones ben ik er helemaal klaar mee en heb voor mijn zakelijk sims een Huawei P8 Lite (2017) aangeschaft. Wat een goede telefoon voor dit geld. Lekker groot scherm en werkt supersnel. Nadeel: 16gb opslag en dat er geen opslagkaartje in kan als er 2 simkaarten in zitten.
Prima toestel, zeker voor het geld! Apps draaien soepel, accuduur is goed (36 uur). Grootste plus: Android 7 en instant vingerafdrukherkenning - ideaal om het toestel mee te unlocken. Grootste min: 16GB en géén mogelijkheid om apps op SD te installeren.
Pluspunten
Snelle vingerafdrukscanner
Stroomverbruikende apps te sluiten in standy (FB bijv)
Helder scherm
Tijdige security updates (ten tijde van 13-3-2018, patchniveau februari 2018)
Goede telefoon. Behoorlijk snel en erg goede accu. Alleen de 16gb opslag viel tegen. Je kan ook geen andere versie kopen die wel meer opslag heeft, maar met een SD kaart is het goed te doen.