Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
19 april 2005 Rapporteer

Een andere reviewer schreef over de serial veriant van deze schijf (zelfde grootte en type) dat de performance iets minder is dan een Maxtor schijf, maar naar mijn mening is dat echt niet het geval; deze schijf is sneller dan alle andere maxtor schijven in zijn klasse. Hij is WEL net iets langzamer dan de Seagate Baracuda 200GB, ATA type (welke in principe identiek is aan de SATA variant). Het scheelt niet veel. Voor mij waren vooral de geluidsproductie en de snelheid van groot belang. En met beide zit het absoluut meer dan goed! Zoals gezegt de snelheid is bij de top, maar net iets onder de nummer 1. En wat betreft geluidsproductie is hij de nummer 1 in stilte; echt heel erg goed; zo'n stille harde schijf heb ik nog niet gehad.

Pluspunten

• Goede (hoge) snelheid, 8MB buffer, uitermate stil (nagenoeg onhoorbaar) en een leuke prijs.

Minpunten

• Voorlopig nog geen eigenlijk: misschien dan Samsung als merk voor HD's nog niet echt bekend is...?

17 februari 2006 Rapporteer

De Samsung SpinPoint P80 160GB 7200rpm ATA 8MB cache
Type SP1634N (volgens verschillende internet bronnen de opvolger van SP1614N)

De prestaties van deze schijf zijn erg goed.
Onder Linux getest met hdparm met als lees snelheid rond de 57MB/s met ATA133.

Het belangrijkste punt waarom ik deze schijf gekocht heb is omdat deze schijf zeer stil is en dat is ook echt zo.

Het enige probleem wat ik ondervond was dat de schijf niet snel werkte onder Linux nadat ik hem geinstallerd had.
De ondersteuning voor hogere protocollen dan ATA33 was er niet volgens hdparm maar dit kon met de Samsung util veranderd worden.
Daarnaast was het noodzakelijk een kernel optie aan te zetten
"IGNORE word93 Validation BITS" omdat anders de 80 aderige kabel niet goed werd herkent.
maar dit probleem zal bij de SATA versie niet aan de orde zijn.

Pluspunten

• Deze schijf is erg stil en relatief goedkoop voor 160GB.

Minpunten

• Onder Linux moest er een kernel optie veranderd worden omdat de 80-aderige kabel niet gedetecteerd wordt, daarna werkt het gewoon prima op ATA133.
  • De samsung util was nodig om alle features van deze schijf aan te zetten.

Heb jij ook een Samsung SpinPoint P80 160GB, 160GB?