Gemiddelde gebruikersscore
Grote opslagcapaciteit, snel, goed in rubberschuim monteren anders niet echt stil
hevig getwijfeld of ik dit model (ST2000LM015) of toch moest gaan voor de oudere 2TB SSHD (ST2000LX001) variant. En blij dat ik toch gekozen heb voor deze. Dankzij 128MB cache is de snelheid vergelijkbaar met 2.5" 7200rpm harddisk (ondanks langzamere rotatiesnelheid).
Deze harddisk is nog niet echt betrouwbaar gebleken, maar is wel goedkoop en was heel snel leverbaar, echter heeft dezelfde (OEM) voorganger het nog maar net zo'n 2 jaar uitgehouden. Desondanks krijg het 't voordeel van de twijfel, zeg maar een herkansing!
Prima schijfje, gekocht voor opslag in NUC mediacenter. Deze korte review puur als snelheidsindicatie.
Ik heb deze schijf een kleine 4 jaar geleden in een Ubiquiti Cloud Key Gen2+ gedaan als vervanger van de standaard meegeleverde 1TB-schijf. De afgelopen maanden verschenen er al een aantal keer meldingen over een mogelijk dreigende uitval van de schijf en vandaag is deze dan alsnog overleden. Ontevreden? Neuh. Het dingetje heeft zeker 3,5 jaar prima gewerkt en zonder noemenswaardige vertraging de beelden opgeleverd van 2 HD-camera's. Scrollen door de tijdlijn ging altijd moeiteloos.
Maarja, is 3,5 jaar nou oud of niet hè? Die tijd is zo voorbij. Sommige schijven gaan eerder stuk, andere lijken nooit op te geven. De recensies zijn over het algemeen goed dus ik ben er nog niet over uit of ik deze nog een keer zou aanschaffen, of liever een ander merk de kans geef.
2 van deze schijven in bezit. Draaien 24/7 in een server in het datacenter voor wat opslag wat zelden en zonder haast opgehaald wordt. Weinig lees en schrijf acties.
Tot het tot heden perfect. Onlangs zijn deze schijven 3 jaar oud geworden (26465 power on hours
Schrijfsnelheid ~70MB/sec
Twee jaar geleden vier schijven gekocht.
Ondertussen hebben de schijven bijna 2 jaar lang 24/7 gedraaid en werken de harde schijven nog steeds prima.
Eerste na 10 weken stuk, tweede na 7 weken stuk
Goedkoop, maar traag!
Gekocht voor plaatsing (2) in een ICY Box 2.5 RAID(1) behuizing als backup-schrijf. In principe prima, echter zag ik te laat dat dit een SMR Schijf betrof en voor RAID beslist niet ideaal is. Tot op heden geen problemen, echter mocht ooit een schijf rebuilden kan dit lang duren.
Ik zou deze schijf niemand aanraden. Zakelijk een tijdje gebruikt als backup schijven, de een na de ander ging stuk. Zeer onbetrouwbaar.
Een stiller alternatief voor de Toshiba schijven, deze maakt weinig tot geen geluid. Gekocht bij Megekko. Zoals altijd daar, top service - m'n laptop herkende de schijf niet. Na email contact gelijk probleem opgelost :)
Doet wat je er van verwacht. Prima snelheid, goed mee te werken.
Dit schijfje gekocht als bulkopslag in m'n mini-ITX game systeem. Prima schijfje die klein is maar toch ruim voldoende opslagruimte heeft. Hij is ook lekker stil, komt qua geluid niet boven mijn fluisterstille koeling uit. Door z'n grote cache is de schijf ook voldoende snel! Een aanrader dus!
Heb hier 3 schijven van, maar alleen op zeer korte termijn stuk (binnen 2 á 3 maanden). Diverse SMART errors met name, maar niet alleen, "reallocated sectors".
Dus inmiddels allemaal RMA verstuurd. De schijven die ik vervolgens toegestuurd gekregen via HDAT2 de APM uitgezet. Schijnt te helpen voor deze schijven.