Review door de redactie

Best Buy Guide - Ssd Best Buy Guide - Oktober 2020

Het heeft een tijd geduurd, maar we hebben na een hiaat van enkele maanden een nieuwe ssd-BBG voor je samengesteld.

103 15 okt '20

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:

WD zet met hun Blue series weinig echt spectaculairs op de markt, maar het zijn wel prima rappe SATA schijven met vlotte SLC cache voor een super-budget prijs; op dit moment zelfs één van de goedkoopste 1TB SSDs. Daarmee is hij interessant voor de meeste consumenten en gamers.

Pluspunten

• Prima combinatie snelle SLC cache en redelijk TLC 'werkpaard' opslag zorgt voor een bijzonder sterke prijs-kwaliteitverhouding
  • Prestaties voor consumentengebruik, gamers, fotowerkers prima. Sneller dan super budget drives, praktisch een leuke concurrent voor de populaire MX300 serie.
  • Leessnelheden over de hele linie bovengemiddeld in z'n klasse
  • Zeer hoge endurance en reliability rating voor een consumenten SSD in deze klasse
  • 3 jaar garantie is niet verkeerd.

Minpunten

• Echt een consumentenschijf: Database/Workstation performance (of andere situaties met 24/7 hoge I/O belasting) is hij niet voor gemaakt
  • WD had de SSD van mij fysiek wat aantrekkelijker mogen maken; zo'n grote wit/blauwe sticker zien we zelfs op mechanische HDDs liever niet meer.
  • Met de hoge reliability/endurance claim had een langere garantieperiode mogelijk moeten zijn.

rea
10 februari 2021 Rapporteer
Product gekocht

WD Blue SSD 2,5" (TLC) 1TB

Prima ssd voor weinig.
Naast Primaire Samsung M2 500 Gb .
Deze WD erbij voor regelmatig benodigde files.
Ik stoorde me aan de WD blue HD , welke ik soms te traag vond.
Nu perfect.
Geshopt bij Mediamarkt Betaalde voor 1Tb aanbieding € 80,= . Lijkt mij een goede deal.

Pluspunten

• snel genoeg in normaal gebruik
  • Relatief goedkoop voor een SSD
  • Goed getest

Minpunten

• geen

18 augustus 2020 Rapporteer
Product gekocht

WD Blue SSD 2,5" (TLC) 1TB

2 Exemplaren gekocht, toch krijg ik de ene keer een wd ssd, de 2e bestelling ineens een sandisk ssd in een wd behuizing.

SanDisk_SSD_G5_BICS4_202608802507 - 1 TB
WDC_WDS100T2B0A-00SM50_19449B800401 - 1 TB

Pluspunten

• Goedkoop
  • 1TB

Minpunten

• Sandisk, WD?

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een WD Blue SSD 2,5" (TLC) 1TB?