WD zet met hun Blue series weinig echt spectaculairs op de markt, maar het zijn wel prima rappe SATA schijven met vlotte SLC cache voor een super-budget prijs; op dit moment zelfs één van de goedkoopste 1TB SSDs. Daarmee is hij interessant voor de meeste consumenten en gamers.
Pluspunten
Prima combinatie snelle SLC cache en redelijk TLC 'werkpaard' opslag zorgt voor een bijzonder sterke prijs-kwaliteitverhouding
Prestaties voor consumentengebruik, gamers, fotowerkers prima. Sneller dan super budget drives, praktisch een leuke concurrent voor de populaire MX300 serie.
Leessnelheden over de hele linie bovengemiddeld in z'n klasse
Zeer hoge endurance en reliability rating voor een consumenten SSD in deze klasse
3 jaar garantie is niet verkeerd.
Minpunten
Echt een consumentenschijf: Database/Workstation performance (of andere situaties met 24/7 hoge I/O belasting) is hij niet voor gemaakt
WD had de SSD van mij fysiek wat aantrekkelijker mogen maken; zo'n grote wit/blauwe sticker zien we zelfs op mechanische HDDs liever niet meer.
Met de hoge reliability/endurance claim had een langere garantieperiode mogelijk moeten zijn.
Prima ssd voor weinig.
Naast Primaire Samsung M2 500 Gb .
Deze WD erbij voor regelmatig benodigde files.
Ik stoorde me aan de WD blue HD , welke ik soms te traag vond.
Nu perfect.
Geshopt bij Mediamarkt Betaalde voor 1Tb aanbieding € 80,= . Lijkt mij een goede deal.