Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
55 reviews

Seagate Barracuda, 500GB

Prijs
Specificaties 500GB • 3.5" HDD (SATA-600) • 7.200rpm - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
24
Score: 4
22
Score: 3
6
Score: 2
1
Score: 1
2
Toon reviews van:
+1
E65 5 juni 2017 Product gekocht

Seagate Barracuda, 2TB

Prettige hdd, snel, stil en een prima prijs. Nu ruim een half jaar in gebruik en gezien de historie met uitval van seagate schijven, hoewel persoonlijk geen ervaring mee, valt deze schijf mij 100% mee. Edit: Nu bijna 2 jaar in gebruik en nog geen fouten. Zie Crystaldiskinfo afbeelding.

Pluspunten

  • snel
  • stil
  • prijs

Minpunten

  • Oem verpakking mocht dat echt een nadeel zijn......

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 5

+1
project.bobby 11 februari 2017 Product gekocht

Seagate Barracuda, 4TB

Snel, stil, koel en goedkoop. Overtrof mijn verwachtingen op eigenlijk alle fronten.

Pluspunten

  • Snel
  • Stil
  • Koel

Minpunten

  • Wordt geleverd in zakje zonder doos.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Geluidsproductie Score: 5

0
Tiepfoud 10 februari 2020 Product gekocht

Seagate Barracuda, 4TB

Goedkoop, Matig snelle Read/Write, beperkte levensduur

Pluspunten

  • Goedkoop
  • 256mb cache

Minpunten

  • Beperkte levensduur
  • Niet echt snel(als dat ertoe doet)

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 3

Stubbs 26 april 2021 Product gekocht

Seagate Barracuda, 1TB

Ik gebruik deze harde schijf nu al 4 jaar zonder problemen!

Pluspunten

  • Stil
  • Snel
  • Goedkoop
  • Blijft koel

Minpunten

  • Geen (waarom zijn minpunten verplicht?)

Eindoordeel

Score: 5
thijsberends 23 maart 2021 Product gekocht

Seagate Barracuda, 4TB

Ik gebruik al een flink aantal jaren meerdere Seagate Barracuda schijven in mijn systeem. Tot op de dag van vandaag hebben ze het altijd prima gedaan! Prestaties zijn prima voor een HDD. Ze zijn niet heel stil, maar niet storend luid. Zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Lage prijs per GB
  • Goede kwaliteit
  • Stevige bouw

Minpunten

  • Niet heel stil

Eindoordeel

Score: 4
Kai-353 28 februari 2021 Product gekocht

Seagate Barracuda, 4TB

Prima product, zit al een paar jaar in mijn pc zonder problemen

Pluspunten

  • Kwaliteit

Minpunten

  • Luid, het blijft een HDD

Eindoordeel

Score: 5
NLxDoDge 12 januari 2021 Product gekocht

Seagate Barracuda, 4TB

Ik had een hard schijf nodig voor de grote downloads in mijn desktop. Alleen kwam ik er net achter dat deze HDD de meeste geluid in heel mijn desktop maakt. Hij is dus luider dan een waterpomp en 2 radiator fans...

Pluspunten

  • Goedkoopste 4TB HDD (Toendertijd)

Minpunten

  • Maakt te veel lawaai
  • 3.5 Inch
  • 5MB/s met veel kleine bestanden

Eindoordeel

Score: 3
KBuster15 4 juni 2020 Product gekocht

Seagate Barracuda, 2TB

beste HDD die ik ooit heb besteld hands down.

Pluspunten

  • 2 Terrabyte
  • lage prijs
  • snel

Minpunten

  • verpakking

Eindoordeel

Score: 5
Dvanbezooijen 2 mei 2020 Product gekocht

Seagate Barracuda, 1TB

Doet wat je er van verwacht

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • Soms wat ratelig als ik wat download
  • Verpakking is wat spartaans

Eindoordeel

Score: 4
menonv 11 november 2019 Product gekocht

Seagate Barracuda, 1TB

Kabaalschijfje, zoals alle Seagates. Worden best warm, geratel wordt erger met de jaren. Halen bij mij ongeveer 5 - 6 jaar, daarna kun je ze beter uit hun lijden verlossen voordat ze je in de steek laten.

Pluspunten

  • Prestaties
  • Bouwkwaliteit blok ijzer

Minpunten

  • Warmteproductie
  • Ratelschijf

Eindoordeel

Score: 3
Bor 5 oktober 2019 Product gekocht

Seagate Barracuda, 500GB

Een interessante schijf met een leuke prijs maar beperkte opslag. Geen snelheidsmonster en af en toe wat luidruchtig voor mijn gevoel. Tot nu toe blijkt de disk betrouwbaar. Voor iemand die een beperkte opslagcapaciteit zoekt en niet te veel wil betalen.

Pluspunten

  • Prima prijs / opslagcapaciteit verhouding

Minpunten

  • Capaciteit vrij laag
  • Niet erg snel
  • Soms wat luidruchtig

Eindoordeel

Score: 4
selbiekoekie 20 augustus 2019 Product gekocht

Seagate Barracuda, 1TB

Voor een goede prijs heel veel opslag.

Pluspunten

  • Prijs
  • 7200 RPM
  • 1TB

Minpunten

  • 210mb/s read & 156mb/s write

Eindoordeel

Score: 4
Danny-snow 12 augustus 2019 Product gekocht

Seagate Barracuda, 1TB

Goede harde schijf vooral voor de prijs van 40 euro

Pluspunten

  • Goede kwaliteit

Minpunten

  • Geen minpunt tot nu toe gevonden

Eindoordeel

Score: 4
imad078Newbie 6 april 2019 Product gekocht

Seagate Barracuda, 1TB

beste dood en uitschrijven

Pluspunten

  • geen pluspunt

Minpunten

  • download kaki
  • respond time kaki
  • beste dood

Eindoordeel

Score: 1
GamerXXXL 26 maart 2019 Product gekocht

Seagate Barracuda, 1TB

Goede hdd voor niet al teveel geld. De hdd is niet heel erg stil, maar is verder niet irriterend. Verder is het gewoon een goede schijf om games op te zetten. als boot drive zou ik toch eerder kiezen voor een ssd, maar die zijn natuurlijk ook sneller.

Pluspunten

  • Prijs
  • Prima schijf voor games

Minpunten

  • Niet heel erg stil
  • Verpakking

Eindoordeel

Score: 4
Bonomel 5 februari 2019 Product gekocht

Seagate Barracuda, 2TB

Betrouwbare HDD. Ik heb er twee draaien in een RAID voor back up en opslag, werkt perfect. De schrijfsnelheid is natuurlijk oldschool, maar de euro/GB ratio is wel goud. De meegeleverde kabels zijn basic en de verpakking ook.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Relatief goedkope GB's

Minpunten

  • Langzaam in dit tijdperk

Eindoordeel

Score: 4
droei 23 januari 2019 Product gekocht

Seagate Barracuda, 2TB

Geweldige HDD, een Betere HDD voor deze prijs ga je waarschijnlijk niet vinden. Wel nogal goedkoop verpakt maar nog steeds stevig en veilig. Ik persoonlijk heb geen hogere snelheden nodig. Ik heb heb nog nooit gehoord

Pluspunten

  • geweldige prijs/kwaliteit
  • stil
  • snel genoeg

Minpunten

  • nogal goedkoop verpakt

Eindoordeel

Score: 5
buyfreq 9 december 2018 Product gekocht

Seagate Barracuda, 2TB

Spijt van deze aankoop. Ongelooflijk luidruchtige harde schijf. De rest van mijn systeem, inclusief 3 180mm fans, is nagenoeg geruisloos. Dit is vuurwerk in een stilteruimte. Het monotone, lage gebrom is niet te onderdrukken. Drives me crazy (no pun intended :-) )

Pluspunten

  • snel
  • goedkoop

Minpunten

  • luidruchtig
  • onderkant oogt kwetsbaar

Eindoordeel

Score: 2
TRyeSePP 1 december 2018 Product gekocht

Seagate Barracuda, 2TB

Prima HDD, 2TB 7200RPM. Verder niet zo veel over te zeggen behalve dat hij al een aantal jaar mee gaat. :P

Pluspunten

  • 2TB
  • 7200 RPM
  • Gaat lang mee

Minpunten

  • Klinkt als een trein die in de verte langs gaat (je weet wel, zo'n lange goedere trein) wanneer hij onder load is teminste.

Eindoordeel

Score: 5
nonni23 30 oktober 2018 Product gekocht

Seagate Barracuda, 2TB

Nog geen problemen mee gehad, werkt nu al een lange tijd goed.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Stevig
  • In anti statische verpaking

Minpunten

  • Je moet hem formatteren voordat je hem kan gebruiken
  • Maakt heel wat geluid in kleine cases

Eindoordeel

Score: 4
XenogamerHD 26 oktober 2018 Product gekocht

Seagate Barracuda, 2TB

Snelle HDD voor een prima prikkie, alleen wat luidruchtig.

Pluspunten

  • 7200 RPM
  • 2TB (deze variant dan)
  • Redelijk goedkoop voor 2TB
  • Goede kwaliteit

Minpunten

  • Luidruchtig. Onder zwaar gebruik is het net alsof je een F16 langs komt vliegen.

Eindoordeel

Score: 4
JASMein03M 14 oktober 2018 Product gekocht

Seagate Barracuda, 2TB

Fantastische HDD. Haalt zonder RAID 400MB/s schrijfsnelheid en 300MB/s leessnelheid. Het enige jammere is dat hij niet gewoon in een doos komt maar in bubbeltjesplastic.

Pluspunten

  • Snel
  • Stil

Minpunten

  • Verpakking

Eindoordeel

Score: 5
peter van uils 10 oktober 2018 Product gekocht

Seagate Barracuda, 2TB

Goede drive voor de prijs

Pluspunten

  • hoge kwaliteit

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
arans16 21 september 2018 Product gekocht

Seagate Barracuda, 2TB

is cool

Pluspunten

  • Cool

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
dirkie24 6 september 2018 Product gekocht

Seagate Barracuda, 2TB

voor de prijs een goeie hhd

Pluspunten

  • veel opslag
  • snel
  • stil

Minpunten

  • verpakking

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Seagate Barracuda, 500GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True