Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
29 december 2006 Rapporteer

Toen ik in mei 2004 een nieuwe pc aan het uitzoekken was heb ik lang nagedacht of ik een geforce 5600 of 5700 wilde hebben. Tijdens het lezen van een van de vele tests viel mijn oog op de radeon 9800 PRO. Deze bleek goedkoper te zijn als de 5700 en presteerde stukken beter. Ik heb hem gekocht en ben heel blij met deze kaart. Dat het een goede prijs was is duidelijk want hij is nu gedurende (bijna) een jaar nauwelijks in prijs gezakt.

Ik ben ook erg tevreden over de ati catalyst drivers en hun functies.

Het geluidsniveau van de kaart is voor mij niet acceptabel, darom heb ik de standaard koeler vervangen door een VGA silencer rev.3 van arctic. Op de lage stand is de kaart nu nauwelijks hoorbaar en ook iets koeler dan eerst.

Conclusie: de snelheid is goed en de prijs/prestatie verhouding nog beter, het geluids niveau is redelijk en zeer goed met een arctic vga silencer. Ook de drivers zijn erg goed.

Ik wil iedereen die een leuke game pc wil bouwen voor niet al te veel geld deze kaart aanraden. En geef ook die 25 euro extra uit aan een vga silcencer rev.3 van arctic hij is het geld meer dan waard.

=== Update 2 November 2005 ===
De kaart is ondertussen een half jaartje geflashed naar XT (aanvankelijk met de arctic silencer)....

Pluspunten

• Goede prijs/prestatie verhouding
  • Presteerd even goed als de 256MB versie

Minpunten

• geluids productie stock koeler

Nadat er een "ongelukje" was gebeurd met mijn Club3D videokaart (schakelaar op stekkerblok met mijn voet uitgedrukt per ongeluk, hij overleefde het niet) schafte ik deze kaart aan. En ben er tot op heden zeer over te spreken! Algemene beoordeling: Goed. Het pakketje is degelijk uitgevoerd. De kaart, en een tv-out plug, en het driver cd'tje. Aangezien ik de kabel niet eens gebruik ging het mij alleen om de kaart zelf. De standaardkoeler heb ik direct vervangen door het welbekende Zalman-sandwichexemplaar (ZM80C-HP). Featureset: Geen mening. Ik heb 1 TFT-monitor eraan hangen op een gewone analoge aansluiting. De videouitgang en de DVI-poort gebruik ik niet, dus extra features waren voor mij niet interessant. Prestaties: Zeer goed.

Pluspunten

• Snelle kaart voor een nu zeker acceptabele prijs
  • Wordt ondersteund in alle moderne games
  • Goed over te clocken, hardware en softwarematig
  • Goede driverondersteuning. ATi brengt elke maand nieuwe drivers uit, en ook zijn er vele 3rd party drivers te krijgen, voor als je de kaart overclockt.

Minpunten

• Stockkoeler is te klein en staat eigenlijk geen overclocking toe.

Verwijderd
11 augustus 2005 Rapporteer

Ik heb nu ongeveer een 3 kwart jaar ervaring met deze kaart, en ik ben er behoorlijk tevreden over. Ik heb hem destijds gekocht voor ¤209,- bij Chicon in Delft omdat dat toen een goede prijs/prestatie verhouding was. Ik had ook wel een andere videokaart nodig, want Farcry op een FX5200 werkt niet eens op de laagste resolutie. Ik vind het nog steeds een kaart die voldoende presteert, maar ik ben een beetje teleurgesteld over de overklokbaarheid. Ik heb hem op 417/361 kunnen laten lopen, maar dan gaf hij na verloop van tijd behoorlijk wat artifacts. Ik heb hem nu op 392/351 staan, wat een overclock is van minder dan 5%. Overzichtje 3dmark2003 alles standaard stock 378/338 5929 safe 392/351 6151 max 417/361 6407 (nog met 512 mb...

Pluspunten

• Goede kaart voor weinig geld.

Minpunten

• Kan niet helemaal meer meekomen met de moderne kaarten.
  • Stock-cooler maakt veel lawaai
  • Helaas is mijn kaart niet goed te oc-en

19 april 2005 Rapporteer

Ik heb deze kaart nu enkele maanden. In combinatie met mijn specs is dit een goede aanwinst. Voorheen speelde ik HL2 met een oude MX440, maar na plaatsing van deze kaart gaat er een wereld voor je open. Zoals eerder genoemd is koeling en lawaai wel een probleem. Reden daarom dat ik er een Zalmann VF700 Cu op heb gezet. Met OC'en scheelt dat aanzienlijk. Na montage kom ik met ATI-Tool tot 472/385 (stock 378/338). Dit is overigens wel mijn tweede kaart. Bij de eerste had het geheugen het begeven (garantie). De driver die ik gebruik is Catalyst 5.4. Geen problemen hiermee en met het CCC is alles in te stellen. Voor een leek is dit ook wel een uitkomst omdat je vrijwel alles op "application controlled" kunt zetten. Voor gebruik van de...

Pluspunten

• overclockbaarheid
  • prijs/prestatieverhouding

Minpunten

• warmteproductie
  • standaardkoeling ver onder de maat.

Verwijderd
20 april 2005 Rapporteer

Heb de kaart nou bijna een jaar en ben erg tevreden mee. Alleen de geluidsproductie was voor mij ook te veel van het goede. Hierdoor heb ik de stock cooler vervangen voor een artic silencer, dat scheelt echt zoveel. Ook de warmte productie is nu een stuk minder. Ook in de kast, want de warmte wordt naar buiten geleid. Later heb ik de kaart nog weten te flashen naar een 9800 xt. En werkt nog steeds perfect, zonder artefacten. Als ik zou willen kan ik hem nog verder overclocken, maar daar ben ik niet al te happig op. Alleen op het moment begint de kaart voor sommige spellen wel een beetje aan de trage kant worden aar mijn smaak. dus over een tijdje toch een upgrade, maar voorlopig kan die nog wel mee.

Pluspunten

• overklokbaarheid
  • prijs / kwaliteit

Minpunten

• geluid bij stockcooler

29 april 2008 Rapporteer

Sapphire Radeon 9800 Pro 128MB DDR (AGP, DVI)

Heb jij ook een Sapphire Radeon 9800 Pro 128MB DDR (AGP, DVI)?