Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 9

Sony Gold Wireless Headset Wit

Prijs
Specificaties Draadloos RF met USB en 3.5mm - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur audio en games 24 april 2015

Headsets voor de PlayStation 4

De PlayStation Gold Wireless Headset is een degelijke en vooral prettig zittende headset die veel comfortabeler zit dan het gewicht doet vermoeden. Iets dergelijks geldt voor het geluid. Eigenlijk zit er vooral iets te veel midden in het geluid, maar juist voor gaming stoort dat niet, doordat het de stemmen tijdens het spelen benadrukt. De microfoon van de Gold is de minste van alle geteste sets. Logisch, want het is de enige die in een oorschelp verwerkt is en niet via een armpje voor de mond te plaatsen is. Tot slot is weergave van virtual surround onder de maat. Pluspunt is wel dat de Gold geheel draadloos is, wat prettig is tijdens verhitte gamesessies. Wie op zoek is naar een comfortabele game-headset en surround en de geluidskwaliteit van de microfoon minder belangrijk vindt, heeft aan de Gold een goede. Wie veel met andere spelers communiceert, kan beter een andere headset kiezen. Lees verder »

Minpunten

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
8
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+1
RoRoo 15 januari 2016

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Ondanks het lage aankoopbedrag heeft deze headset mij enorm verbaasd! Via de PSN app kan je een speciaal gameprofiel inladen om wat equalizer settings goed te krijgen. Collega's hebben allemaal dezelfde headset gekocht (mede omdat het bij mij prima klonk). Als we in een party zitten hoor je elkaar prima.

Pluspunten

  • Comfortabel
  • Goed geluid (ook bij muziek)
  • Microfoon is niet zo'n hinderlijke boom maar lekker geintegreerd

Minpunten

  • Je moet 'm niet vergeten uit te zetten
  • USB kabel kán aan de korte kant zijn

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4

+1
ChelshofNewbie 16 april 2014

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Pluspunten

  • Multiplatform
  • Headset aansturing
  • Prijs / kwaliteit verhouding
  • Draadloos
  • Ingebouwde microfoon

Minpunten

  • Bereik (muren)
  • Korte oplaadkabel
  • Geen bluetooth

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 5

+1
HaskoF 15 april 2014

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Virtual surround 7.1
  • Prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Materiaal kunststof
  • Niet duurzaam
  • USB kabel voor uploaden EQ

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Features Score: 3

0
dorus2828 16 maart 2014

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Pluspunten

  • eenvoudig in gebruik
  • goede accu-duur
  • comfortabel
  • goedkoop
  • demping omgevingsgeluid

Minpunten

  • voor muziek minder geschikt, er zijn betere stereo headsets voor muziek.
  • geen bluetooth

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 5

0
solenoid 11 augustus 2014

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Veel plezier voor een goede prijs. Gebruikt op een ps4, macbookpro en windows 8

Pluspunten

  • Draadloos, 2 EQ instellingen (via ps4 zelf in te stellen).

Minpunten

  • Niet voor grote oren, dan voel je de schelp

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 4

Quintenvn 17 december 2018 Product gekocht

Sony Gold Wireless Headset Wit

Prima product voor de prijs die hij heeft, maar er zitten toch wel een aantal nadelen aan. Ik heb hem nu 2 jaar. Als je niet veel geld voor een headset over hebt is deze perfect, maar als je iets meer te besteden hebt ga dan echt een stapje hoger.

Pluspunten

  • Zit aardig
  • 7.1 VSS werkt bovengemiddeld
  • Grote earcups
  • Prijs

Minpunten

  • Bouwkwaliteit, plaatjes snel los aan zijkanten.
  • Witte variant wordt heel snel vies
  • Geluidskwaliteit niet goed genoeg voor prijs, zeker heel slecht bij muziek.
  • Hele slechte batterijduur na 2 jaar, gemiddeld 4-5 uur gamen met volle batterij.
  • Wanneer batterij leeg is krijg je een piep die alle andere geluiden blokkeert.

Eindoordeel

Score: 3
CactuscillerNewbie 15 januari 2018 Product gekocht

Sony Gold Wireless Headset Zwart

De geluidskwaliteit is gewoon perfect, de microfoon is van iets mindere kwaliteit doordat die in geïntegreerd is in de headset, een voordeel daarvan is wel dat die niet in de weg zit. Het plastic is niet zo sterk en de headset is dan ook gebroken na meer dan 2 jaar.

Pluspunten

  • geluidskwaliteit
  • 3.5mm kabel
  • comfortabel

Minpunten

  • plastic (na meer dan 2 jaar gebroken)
  • microfoon

Eindoordeel

Score: 4
JdeV246 18 december 2017 Product gekocht

Sony Gold Wireless Headset Zwart

destijds gekocht destijds voor mijn playstation4 en boi wat een upgrade voor mij dopjes, uitstekende ondersteuning voor de playstation. nu gebruik ik hem op mijn computer. hier ook werkt hij out-of-the-box. heeft heel goede surround geluid. nooit last gehad over de draadloze werking.

Pluspunten

  • Geluid
  • kwaliteit
  • werking met playstation 4
  • draadloze werking
  • 3.5mm back-up of voor telefoon
  • ik gebruik hem al 2 jaar.

Minpunten

  • korte kabel voor opladen (iedereen heeft toch wel een langere micro-usb kabel)
  • covers kunnen soms los schieten maar zijn er voor gemaakt.
  • stickje/dongle niet kwijt raken voor draadloos

Eindoordeel

Score: 5
PsychoMantis_NL 27 november 2016

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Comfortabele headset met goed geluid en - in tegenstelling tot de T.net review - krijg ik géén klachten over de kwaliteit van de microfoon. Wel lijkt de headset soms - onterecht - op mute te staan wanneer je toetreedt tot een party. De microfoon handmatig muten/unmuten verhelpt dit.

Pluspunten

  • Geluid
  • Draadloos
  • Pasvorm/Comfort
  • Accuduur

Minpunten

  • Microfoon soms onterecht gemute

Eindoordeel

Score: 4
Geronimous 16 oktober 2016

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Prima prijs/kwaliteit, met wat minpuntjes die kunnen storen: de microfoon is slecht (blikkerig) en het bereik van de headset is erg slecht; al op enkele meters van de dongel is de headset ontzettend gevoelig voor storingen. Naar een andere kamer is funest, en dat beperktde 'wirelessness' toch wel...

Pluspunten

  • Geluidsweergave
  • PC ondersteuning met dongel
  • meegeleverde 3.5mm jack kabel

Minpunten

  • Microfoon
  • Bereik

Eindoordeel

Score: 3
SoulsOnFire 18 september 2016

Sony Gold Wireless Headset Wit

Ik heb de headset al meer dan een jaar en ben er enorm tevreden over. Wegens verkoop van PS gebruik ik deze nu tijdens het gamen op PC en heb vaak minder problemen dan vrienden met gaming headsets. Zijpanelen komen soms wel iets te makkelijk los.

Pluspunten

  • stevig
  • goed geluid
  • micro werkt goed

Minpunten

  • zijpaneel komt soms iets te snel los

Eindoordeel

Score: 4
Brian J. 24 mei 2016

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Prima headset voor ps4 en pc. Deze headset is mijn vervanger voor een logitech g430. Het heeft wel zo zijn plus en min punten(zie hieronder) Ik raad de headset wel aan want hij is t geld wel waard en doet wat t moet

Pluspunten

  • Lekker stevig gebouwd
  • draadloos en met een goed bereik
  • soort van surround op de ps4
  • zit best oke op je hoofd, gaat niet zo snel pijn doen enz.
  • ingebouwde microfoon
  • equalizers op ps4 werken via een handig programma op de ps4
  • werkt ook goed op pc
  • lijkt aldof er veel minpunten zijn maar dat valt mee, sommige zijn maar kleine dingetjes.

Minpunten

  • als ik een bass boost of andere settings op mijn ps4 instel voor deze headset klinkt het alsof de linker speaker harder staat
  • het meegeleverde oplaadkabeltje is ongeveer 10cm maar het is wel gewoon een usb dus je kan wel een andere kabel gebruiken, bijv. die van je telefoon opader of die voor de ps4 controller
  • geen vervangbare earcups, moeilijker om schoon te maken zo
  • ingebouwde microfoon heeft niet de beste kwaliteit maar het is prima
  • niet voor muziek luisteren via de 3.5mm plug(bijv. in je telefoon), dit heeft namelijk niet zo'n speciale geluidskwaliteit
  • geen bluetooth

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4
Dan0sz 4 maart 2016

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Goed geluid, verstopte microfoon (is voor mij een pluspunt), virtual surround, geluidsprofielen, supermakkelijk aan te sluiten, draadloos!

Pluspunten

  • Robuust
  • Super geluid
  • Mooi

Minpunten

  • Redelijk duur?

Eindoordeel

Score: 4
SoulsOnFire 12 december 2015

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Een aan te raden headset voor gamers. Het is de eerste die ik gekocht heb maar het heeft me zo veel beter gemaakt omdat je de details kan horen.

Pluspunten

  • geluidskwaliteit
  • voelt stevig
  • microfoon zit in de headset

Minpunten

  • bluetooth

Eindoordeel

Score: 5
Marco_Dijk 10 juli 2015

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Ik heb de headset nu enkele dagen in gebruik (PS4) en de pasvorm bevalt mij ontzettend goed. Draagcomfort is hoog en de headset is erg licht. Ook het geluid is zeer goed te noemen. De microfoon wordt vaak genoemd als minpunt, maar hier functioneert hij naar behoren.

Pluspunten

  • Draagcomfort
  • Geluid
  • Draadloos
  • 6-7 uur op een batterijlading
  • Inklapbaar

Minpunten

  • Microfoon niet geweldig, maar zeker goed.
  • Plastic feel
  • Knopjes op headset mogen wat steviger/beter afgewerkt

Eindoordeel

Score: 4
Retaliator 20 maart 2015

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Deze headset gekocht voor mijn PC games. Hekel aan snoeren, dus perfect. Werkt plug en play. Erg fijne headset, prima geluid en zeker geen spijt van de aanschaf. Na 1,5 jaar ging de headset kapot (plastic headstrap brak). Ik heb mijn geld teruggekregen en een nieuwe gekocht bij dezelfde winkel.

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Microfoon werkt goed
  • Multiplatform (ik gebruik hem primair voor PC games)
  • Goede bouwkwaliteit
  • Ziet er goed uit (ziet er high quality uit)
  • Plug en play! (inpluggen in de PC of PS en werkt meteen)
  • Prijs nu nog lager!

Minpunten

  • Inklapbaar (had van mij gewoon een vaste beugel mogen zijn, veel steviger)
  • Vrij prijzig
  • Geen Bluetooth

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 5
Spacetraveler 11 juni 2014

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
frank131331 11 maart 2014

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
Zalaroth 7 maart 2014

Sony Gold Wireless Headset Zwart

Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony Gold Wireless Headset Wit?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True