€ 19,99 bij Taelman Home

Review door de redactie

Overig - Reviews van je medetweakers - Honeycomb Yoke, Hue-dimmer, monitorarm en meer

De redactie van Tweakers test jaarlijks een groot aantal producten, maar de community bespreekt er nog veel meer. We lichten hier een aantal interessante gebruikersreviews uit augustus uit.

8 12 sep '20

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

De draadloze dimmer is eenvoudig in gebruik en bevat enkele basisfuncties. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik prima. Te gebruiken met én zonder Hue Bridge. Benieuwd geworden? Lees snel verder!

Pluspunten

• Eenvoudige installatie
  • Magneet/plakbevestiging
  • Niet duur

Minpunten

• Past net niet op een inbouw/lasdoos

24 mei 2023 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

Het configureren ging niet zo soepel als de app doet vermoeden maar lukte uiteindelijk wel (geen 3 seconden maar 15 seconden knopje indrukken). Ik heb wel een ander probleem: de dimfunctie lijkt geleidelijk aan te werken maar werkt in stappen van ongeveer 20%. Probleem is dat mijn verlichting op 20% te donker is en op 40% te licht. Uiteraard heb ik geen zin om iedere keer daarvoor mijn telefoon te gebruiken. Als je de app op de telefoon opent en je ziet de schuif (dimmer) in beeld en je bedient dan de dimmer dan zie je wat ik bedoel. Vraag is: kun je dit anders instellen? Ik ben nog een verse gebruiker. Of moet je dan met een andere dimmer gaan regelen? Ben zeer benieuwd want ik kan er zo gauw niets over vinden.

Pluspunten

• Redelijke bouwkwaliteit
  • Handig in gebruik
  • Makkelijk in houder te plaatsen

Minpunten

• Dimmer werkt niet naar mijn zin

17 oktober 2021 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

Leuke draadloze lichtknop voor de lampen. Helaas is tot nu toe de setup van deze dimmers nooit soepel gegaan. Altijd moest ik een reset doen, daarna lukt het wel.

Pluspunten

• Prijs
  • Integratie
  • Magnetisch te bevestigen

Minpunten

• Setup

25 januari 2021 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

Er is een nieuwe versie! Als je de oude en nieuwe switch beide gebruikt is de nieuwe extreem onlogisch!!! Voorheen was onder uit en boven aan/scènes. Met de nieuwe moet je opeens de bovenste én onderste knop gebruiken. Zeer onlogisch en niet aan te wennen.

Pluspunten

• Iets mooier afgerond

Minpunten

• Andere bediening dan de vorige versie
  • Zeer onlogisch als je ook de oude hebt

1 van 5 sterren (Waardeloos)
17 augustus 2020 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

Heb er drie gehangen in de keuken gezien je van drie kanten de keuken in kunt lopen. Nu kunnen we dus van alle drie kanten eenvoudig het licht aanzetten.

Nadeel is dat het niet op contactpunt te schroeven is. Sluit niet perfect aan op muur met structuurverf door tapestrip bevestigingsmethode.

Pluspunten

• Prijs/kwaliteit
  • Uiterlijk
  • Doeltreffend
  • Installatie eenvoudig

Minpunten

• Niet stopcontact doos te schroeven

14 april 2020 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

De dimmer heeft de basisfuncties jij voor je Philips Hue nodig hebt. Hij is niet heel erg makkelijk in te stellen. De kwaliteit is voor de prijs zeer matig. Het product voelt erg goedkoop aan en de knoppen bewegen ook niet lekker.

Pluspunten

• Afneembaar dmv magneet
  • Dimknoppen
  • Mogelijkheid om meerdere scènes in de stellen

Minpunten

• Kwaliteit zeer matig
  • Batterij
  • Gebruiksvriendelijkheid van instellen

Philips Hue Draadloze Dimmer

Ik heb de dimmer gekocht gezien ik me irriteerde aan het telkens pakken van mijn telefoon of gebruik te maken van Google Home om mijn lampen aan te zetten. Door de dimmer dicht bij de deur te plaatsen gebruik je je smart lampen intuïtiever.

Pluspunten

• Makkelijk in te stellen
  • Voldoende opties voor basis gebruik
  • Magneet aan houder bevordert gebruikersgemak

Minpunten

• Regelmatig registreert hij klik op aan knop als twee kliks waardoor deze naar de eerste licht preset springt

23 september 2018 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

Heel tevreden met het Philips Hue ecosysteem.

Echter over deze Hue Dimmer ben ik niet tevreden. De eerste Hue Dimmer twee jaar geleden gekocht en in de loop van de tijd er nog twee bijgekocht. Allemaal hebben ze hetzelfde probleem dat ze soms niet reageren / vastloopt.

Pluspunten

• Makkelijk installeren

Minpunten

• Loopt vast

2 van 5 sterren (Slecht)
29 november 2017 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

Ontwerp past mooi onder een normale wandschakelaar. Magnetisch en dus afneembaar. Dit biedt in bijv. een woonkamer met meerdere lampen de mogelijkheid om snel en eenvoudig alle lampen in de woonkamer te veranderen / uit te zetten. Grote verbetering ten opzicht van de Hue Tap schakelaar!

Pluspunten

• Veel mogelijkheden zonder de APP te hoeven openen
  • Beste schakelaar-product uit Hue serie

Minpunten

• Kan een enkele keer niet reageren (komt zeer weinig voor)
  • Plakstrip had iets beter gekund i.v.m. niet vlakke oppervlakken

16 september 2017 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

Eenvoudige installatie en bediening voor je Hue lampen. Lampen aan en uitschakelen
Zoals iedereen gewend is.

Pluspunten

• Eenvoudige installatie.
  • Simpele bediening.
  • Mooi uiterlijk.
  • Bediening meerdere lampen mogelijk.
  • Draadloos.
  • Uitneembare bediening.

Minpunten

• Werkt op batterij

11 januari 2017 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

Gebruik deze ism de Hue Bridge 2.0 en is handig in te stellen via de Hue app. De afstandbediening durft wel eens falen. Het bereik lijkt me minder te zijn dan dat van de lampen.

Pluspunten

• Design
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Durft soms falen

9 september 2016 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

Een mooie dimmer die erg mooi is en slim in elkaar zit met de magneetjes en de plakstrip aan de achterkant. De prijs is ook prima. De functionaliteit is uit te breiden met third-party apps.

Pluspunten

• Design prima
  • Meerdere bevestigingsmogelijkheden
  • Relatief goedkoop (Hue tap veel duurder)

Minpunten

• Geen sceneknop(pen)

4 september 2016 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

Vervangt mijn Philips Tap volledig. Deze is verreweg superieur. Jammer dat de omschrijving vanuit Philips zo onduidelijk is, anders had ik deze Philips dimmer direct gekocht en never nooit de Tap.

Pluspunten

• Uiterlijk
  • Uit te nemen
  • Fijne bediening

Minpunten

• Slechte documentatie

27 februari 2016 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

Erg mooie toevoeging voor het Hue-systeem. Hij ziet er erg mooi uit en maakt het bedienen voor iedereen veel simpeler. Jammer is wel dat hij nog niet heel veel mogelijkheden heeft. Verder werkt hij gelukkig goed Zeker aan te raden!

Pluspunten

• Ziet er erg mooi uit
  • Makkelijker bedienen

Minpunten

• Mogelijkheden zijn nog beperkt
  • Soms 2 keer klikken als je snel achter elkaar klikt

4 januari 2016 Rapporteer

Philips Hue Draadloze Dimmer

Prima dimmer, de knoppen voelen prettiger aan dan bij de tap. Met het bracket hangt hij snel aan de muur maar is ook mee te nemen door de magneet bevestiging.
De standaardfunctionaliteit is prima maar via de api naar harte lust uit te breiden(in de toekomst vast via apps).

Pluspunten

• Knoppen voelen prettig
  • Bevestinging+loshalen
  • Aanpassen via bridge API

Minpunten

• Aanpassen niet rechtstreeks bij Philips aangeboden in apps

Heb jij ook een Philips Hue Draadloze Dimmer?