Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
5
Score: 4
3
Score: 3
2
Score: 2
5
Score: 1
2
+2
phubert 26 september 2018 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Prima hulpmiddel in het 'eco-systeem' van Ubiquiti Unifi, echter wel met een aantal haken en ogen.

Pluspunten

  • Geen computer nodig als controller
  • Ongelofelijk veel in te stellen
  • Werkt goed met bestaande, maar vrijwel eindeloos met Unifi apparatuur
  • Energiezuinig +/- 4watt (PoE)
  • Backup op (bijgeleverde) MicroSD
  • App voor Android & iOS (Gratis)

Minpunten

  • Firmwareupdate bij eerste gebruik
  • Extreem eigenaardig als het gaat om voeding
  • Issues met MicroSD kaart (Auto Back-up)
  • Wordt warm (evenals meer UBNT apparatuur)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Kwaliteit Score: 5
Features Score: 5

+2
Raindeer 24 februari 2018 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Op zich een fantastisch apparaat om je Unifi access points mee te beheren. Het systeem kan echter slecht met stroomstoringen om gaan; dan raakt de database corrupt. Een simpele reboot is niet voldoende, alleen een firmware re-install werkt. Stroomstoringen ontstaan mede omdat Ubiquiti geen goede info over adapter geeft.

Pluspunten

  • Handig beheer van Access Points
  • Goede user interface
  • Cloud licentie ingebrepen
  • Zowel USB als PoE
  • Goed beheer van gasten wifi
  • Competente Helpdesk
  • SD-Card met backup

Minpunten

  • Niet bestand tegen stroomstoringen
  • Lijkt meer stroom nodig te hebben dan de 5V 1A die Ubiquiti aangeeft
  • Firmware re-install nodig na stroomstoring
  • Geen stroomadapter meegeleverd

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Kwaliteit Score: 3
Features Score: 4

+1
miw 8 november 2016

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Kleine, energie zuinig server die met Unifi Controller software de Unifi apparaten beheert.

Pluspunten

  • Eenvoudig beheer van Unifi apparatuur
  • Compact
  • Energie zuinig
  • Veel beheersopties

Minpunten

  • Documentatie loopt achter op snelle product updates

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Kwaliteit Score: 5
Features Score: 5
Bereik Score: 5

+1
haik01 26 maart 2016

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Klein, doet wat hij hoort te doen. Heeft ook nadelen, maar je kan ermee leven.

Pluspunten

  • Doet dus aan "band steering", en aan soft handoff (kan ik niet testen, want ik heb maar één AP)
  • Heeft exact hetzelfde look als de software versie van de server.
  • Éénmalige uitgave voor een controller, dus geen terugkerende kosten voor een cloud provider etc....

Minpunten

  • Werkt alleen met Google Chrome, dus niet met Firefox of IE
  • Gebruikt stroom (eigenlijk is het geen nadeel, het is een eigenschap)...

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Kwaliteit Score: 4
Features Score: 3

nosehook 25 maart 2022 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Klein, snel, stil en goed. Beter dan mijn ZBOX met software

Pluspunten

  • compact
  • stabiel platform

Minpunten

  • POE

Eindoordeel

Score: 4
Warri 24 december 2021 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Aantal jaartjes mee gewerkt, maar ben blij dat ik er vanaf ben

Pluspunten

  • Interface

Minpunten

  • Firmware upgrades zeer spannend
  • Adopten AP's problematisch
  • Onbetrouwbaar, instellingen gaan verloren
  • Prijs/prestatie

Eindoordeel

Score: 2
peize9 26 juli 2021 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Opzich een leuk ding om te gebruiken als hobby e.d. maar na het hebben van het ding voor een lange tijd ben ik toch tegen wat problemen aan gelopen. Ook is de support onder maats.

Pluspunten

  • Cloudkey
  • Unify

Minpunten

  • Support
  • Documentatie
  • Betrouwbaarheid

Eindoordeel

Score: 3
joepP 30 april 2021 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Absoluut niet kopen! Na een stroomstoring gaat de database corrupt (2x gehad), daarna heb je geluk als ie uberhaupt nog iets wil doen. Lukt het wel dan mag je handmatig alles weer adopteren. Beter draai je de software gewoon op je machine.

Pluspunten

  • Compact

Minpunten

  • Instabiel
  • Wordt bloedheet

Eindoordeel

Score: 1
ArawnofAnnwn 14 mei 2020 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Al meerdere defect gegaan. Backups terugzetten werkt niet. Ubiquiti geeft aan bekend te zijn met de problemen maar lost het niet op.

Pluspunten

  • geen

Minpunten

  • Duur
  • Onbetrouwbaar
  • Backups werken niet

Eindoordeel

Score: 1
FritsflowNewbie 20 december 2019 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Bij laatste firmware update niet meer benaderbaar. Ook support weet het niet en komt met forumlinks van allemaal draadjes waari staat dat het niet opgelost kan worden. Heel slecht

Pluspunten

  • Goed zolang het werkt

Minpunten

  • Support feitelijk niet bestaand
  • wordt erg warm
  • Veel te veel instellingen voor wat het doet (WIFI)

Eindoordeel

Score: 2
mvds 15 december 2019 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Naar mijn mening voor thuisgebruik volledig overbodig product. Zaken waarvoor je hem zou willen hebben werken niet goed. Automatisch de software updaten van de APs bijvoorbeeld, werkt niet. En ik heb nog nooit een update van de cloud key zelf kunnen uitvoeren zonder dat er een volledige reset nodig was.

Pluspunten

  • Statistieken zijn leuk, voor 2 keer
  • Mogelijkheid tot gastportaal kan leuk zijn

Minpunten

  • Automatisch updaten APs werkt niet
  • Firmwareupdate zorgt ervoor dat cloud key niet meer te bereiken is, harde reset nodig
  • Wordt best warm
  • Controller op PC werkt beter en is gratis
  • Backup terugzetten werkt niet, want backups kunnen nooit gevonden worden (staan er wel!)
  • 2 Inlogs nodig, een voor de key zelf en een voor de controller software

Eindoordeel

Score: 2
macsjon 28 maart 2019 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Na enige tijd Unifi controller gedraaid te hebben op de Mac toch gekozen voor de Cloud Key puur voor het gemak. CK draait nu een paar dagen en nul storingen ervaren waar dit op de Mac niet altijd even stabiel was.

Pluspunten

  • Eenvoudig overstappen van oude controller
  • PoE powered
  • Altijd online

Minpunten

  • Doet niets meer dan controller draaien
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
Le Marquis 29 januari 2019 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

De Cloud Key heb ik met de UniFi Security Gateway -Access Point en de -Switch gekocht. De aanschaf is wat prijzig maar door de modulaire opstelling is het upgraden slechts een kleine investering. Een ware toevoeging voor de IT enthousiasteling of professional.

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit verhouding
  • Upgrade mogelijkheden
  • Stabilitiet
  • Bouwkwaliteit
  • Boordevol instellingsopties
  • Constante security updates
  • POE compatible

Minpunten

  • Enige technische kennis is vereist
  • Installatie is enigszins tijdrovend

Eindoordeel

Score: 5
rutger75 10 juni 2018 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Voor mijn thuissituatie is het niet nodig om continu de controller aan te hebben. Dat is alleen nodig als ik instellingen wil wijzigen. Cloud key gebruikt wel continu stroom en wordt ook wel heel erg heet. Niet herkend na een paar dagen ontkoppelen. Windows controller werkt net zo goed.

Pluspunten

  • Doet wat ie moet doen

Minpunten

  • Erg heet
  • Niet herkend na een aantal dagen afkoppelen
  • Overbodig

Eindoordeel

Score: 2
rhgroeleven 17 maart 2018 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Makkelijk en energie zuinige manier om je Unifi devices in te stellen, te beheren en statistieken te zien. Klein en weinig ruimte nodig

Pluspunten

  • energie zuinig
  • compact
  • eenvoudig
  • SD kaart met backup

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
UffelenE 3 februari 2018 Product gekocht

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Zeer makkelijk in gebruik. De cloud key heeft voor mij de voorkeur boven de software geïnstalleerd op een PC (die dan eigenlijk aan moet blijven staan)

Pluspunten

  • Gemakkelijk installeren mbv chrome app
  • Ook bedienbaar via android of ios app

Minpunten

  • Kort utp kabeltje

Eindoordeel

Score: 5
cj1 19 juli 2016

Ubiquiti UniFi Cloud Key

Tot nu toe is het een plezier om met de Cloud Key te werken. Liever een prijsgunstige Cloud Key dan de Controller software installeren op een aanwezig computer. Met 4 access points en tientallen gebruikers werkt de https interface behoorlijk snel. Vanwege het standaard root wachtwoor een lage beoordeling.

Pluspunten

  • fraai
  • compact
  • laag energieverbruik
  • stabiel
  • SD-kaart back-up mogelijkheid
  • SSH ingeschakeld
  • redelijk snel
  • eenvoudig te vernieuwen

Minpunten

  • standaard root wachtwoord (ubnt) ingesteld

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi Cloud Key?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee