Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur 24 april 2015

Headsets voor de PlayStation 4

De Cloud II van Kingston heeft veel sterke kanten. De behuizing is robuust en de set ziet er wat ons betreft uitstekend uit, met zijn rode accenten. Het draagcomfort is redelijk, ondanks het gewicht en de relatief kleine oorschelpen. Diezelfde oorschelpen maken echter ook dat er weinig geluid doordringt in de headset. Prettig is ook dat de Cloud II op twee manieren op een PlayStation 4 is aan te sluiten. Wij sluiten de headset het liefst direct op de PS4 aan, via een 3 meter lange kabel. Dan kun je gebruikmaken van de knoppen halverwege het snoer. Die optie mis je als je de headset rechtstreeks op de controller aansluit en dat is een gemis. We raden dan ook niet aan om de Cloud II op die manier te gebruiken. Als je aan een een snoer van 3,10 meter genoeg hebt, is de Cloud II dus een goede optie. Als de opstelling van console, tv en bank een langere kabel vereist, kun je beter een draadloze headset kiezen. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
66
Score: 4
33
Score: 3
10
Score: 2
6
Score: 1
2
Toon reviews van:
+3
Foritain 16 november 2015

HyperX Cloud II Roze

De HyperX Cloud II is de beste all-round headset welke ik tot dusver heb ervaren. Geluidskwaliteit is uitstekend en gebalanceerd, bouwkwaliteit en afwerking voortreffelijk, en ook wat comfort en features laat de headset niets te wensen over. En dan is 'ie ook nog eens pretty & pink, #girlpower

Pluspunten

  • OMG ITS PINK!! (En evt leverbaar in zwart/rood en gunmetal voor de XY'tjes onder ons)
  • Erg prettige geluidsweergave. Goede balans van tonen, lijkt niets te missen.
  • Uitstekende bouwkwaliteit en afwerking, keurige materialen
  • Goede pasvorm, earcups vallen goed om de oren en geven een gebalanceerde druk.
  • Opnamekwaliteit microfoon keurig in orde, microfoon afneembaar.
  • Optie voor analoog gebruik, maar komt ook inclusief virtual 7.1 USB adapter
  • Verpakking en extra's keurig.
  • Prijs-kwaliteitverhouding keurig.

Minpunten

  • Afsluiting microfoonaansluiting knullig: eenvoudig kwijt te raken.
  • Analoge aansluiting slechts één meter. Gebruik USB geluidskaart praktisch vereist bij desktop PC gebruik.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 4

+3
Foritain 3 augustus 2015

HyperX Cloud II Red

De HyperX Cloud II is de beste all-round headset welke ik tot dusver heb ervaren. Geluidskwaliteit is uitstekend en gebalanceerd, bouwkwaliteit en afwerking voortreffelijk, en ook wat comfort en features laat de headset niets te wensen over. Zoek je een headset tot 100 euro moet deze op je lijstje staan.

Pluspunten

  • Erg prettige geluidsweergave. Goede balans van tonen, lijkt niets te missen.
  • Uitstekende bouwkwaliteit en afwerking, keurige materialen
  • Goede pasvorm, earcups vallen goed om de oren en geven een gebalanceerde druk.
  • Opnamekwaliteit microfoon keurig in orde, microfoon afneembaar.
  • Optie voor analoog gebruik, maar komt ook inclusief virtual 7.1 USB adapter
  • Verpakking en extra's keurig.
  • Prijs-kwaliteitverhouding keurig.
  • Leverbaar in Zwart/Rood, Wit/Roze, en Gunmetal.

Minpunten

  • Afsluiting microfoonaansluiting knullig: eenvoudig kwijt te raken.
  • Analoge aansluiting slechts één meter. Gebruik USB geluidskaart praktisch vereist bij desktop PC gebruik.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 4

+2
Rens_E 5 december 2015

HyperX Cloud II Gun metal

Een goede headset voor niet al te veel geld. Voelt premium aan, het geluid klinkt goed, de microfoon klinkt goed, maar de USB soundcard doet weinig wonderen. de headset zit comfortabel op je hoofd en de kussentjes kunnen makkelijk worden vervangen (extra paar wordt meegeleverd).

Pluspunten

  • Voelt stevig
  • Goed geluid
  • Voelt niet goedkoop
  • Extra oorkussentjes
  • Draagzakje meegeleverd

Minpunten

  • Je oren kunnen warm worden
  • Soundcard doet weinig wonderen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 3

+2
VisStickPuree 10 februari 2015

HyperX Cloud II Gun metal

Al met al is de Cloud II net als zijn voorganger, een goede headset. Er komt goed geluid uit en met de stoffen oorkussens is het draagcomfort uitstekend. Het design is mooi, de headset voelt stevig aan en het geheel wordt geleverd in een luxe verpakking.

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Comfortabel
  • Bouwkwaliteit
  • Heldere microfoon
  • 2 soorten oorkussens

Minpunten

  • Microfoon cover zit niet vast
  • Lederen oorkussens geven aardig wat druk op het hoofd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4

+2
Santee 9 april 2015

HyperX Cloud II Red

De Kingston HyperX CLoud II is de opvolger van de al succesvolle HyperX CLoud, maar dan met de implementatie van een usb verbonden geluidskaart en een verbeterde microfoon.

Pluspunten

  • Design
  • Bouwkwaliteit
  • Microfoon (t.o.v. Cloud 1)
  • Hele goede geluidsweergave
  • Uitgebreide featureset
  • Handig bedieningspaneel met geluidskaart
  • 7.1 best fijn tijdens shooters

Minpunten

  • Als je een andere geluidskaart wilt gebruiken is de normale 3.5mm kabel te kort
  • Afneembare micrfoon cover makkelijk kwijt te raken
  • Redelijk strak op het hoofd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 5

+1
Pr0spectr 29 maart 2020 Product gekocht

HyperX Cloud II Red

Prima headset voor een goede prijs met weinig minpunten!

Pluspunten

  • Prijs-kwaliteit is bijna onovertrefbaar
  • Mooi kleurenschema
  • Bouw-kwaliteit is goed
  • Comfortabel

Minpunten

  • Virtual 7.1 werkt niet lekker.
  • Verder geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4

+1
abroz89 21 december 2015

HyperX Cloud II Red

Fantastische headset voor een heel goede prijs-kwaliteit verhouding.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Stevigheid
  • Klantenservice
  • Goede volledig wendbare microfoon
  • Comfort
  • Afneembare en 2 soorten oorkussens

Minpunten

  • Drivers van de meegeleverde soundcard moesten geupdatet worden voor goed geluid te verkrijgen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4

+1
Ashilh 27 december 2017 Product gekocht

HyperX Cloud II Red

Goede bouw kwaliteit De kwaliteit van het geluid is beter dan verwacht en ronduit goed voor de prijsklasse. De kwaliteit van de microfoon is ronduit slecht, ik had in andere reviews gelezen dat het adequate zou zijn, maar het is dusdanig slecht dat ik de headset niet kan aanraden.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit, keurig nette afwerking
  • Geluidskwaliteit
  • 2 paar oorschelpen, leer en foam.

Minpunten

  • Microfoon is slecht
  • De kabelsetup is onhandig

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 1
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 3

+1
SlwR 1 december 2017 Product gekocht

HyperX Cloud II Red

Goede koptelefoon voor een mooi prijsje, niet perfect maar goed!

Pluspunten

  • Geluid
  • Robuust
  • Comfort
  • Verpakkingsdoos
  • Microfoon

Minpunten

  • Microfoon
  • Bedieningspaneeltje

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 4

+1
SterreRem 10 december 2016

HyperX Cloud II Gun metal

Fijne headset! Comfortabel, goed geluid en microfoon afneembaar.

Pluspunten

  • Goed geluid (game en muziek)
  • Goede stereo
  • Comfortabel
  • Kussentjes verwisselbaar

Minpunten

  • microfoon is niet geweldig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 5

+1
korsten 18 oktober 2015

HyperX Cloud II Red

Geweldige headset voor een heel leuk "prijsje"

Pluspunten

  • goed geluid
  • zowel USB als 3,5mm jack aansluiting
  • losse mic

Minpunten

  • strak op het hoofd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 4

0
driveclubie 29 november 2018 Product gekocht

HyperX Cloud II Red

Ik had een Turtle beach Earforce Recon 60P maar die werd oud na 2 jaar en was best oncomfortable. Dus ik ben naar wat koptelefoons kijken en hier ben ik op uitgekomen en ik ben er erg blij mee. (zie de rest op uitgebreid review)

Pluspunten

  • Geluid
  • Plug en Play(PC)
  • Comfort
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Geen software
  • Microfoon
  • De extra earcups(stof)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4

Shadow_Fokx 1 februari 2022 Product gekocht

HyperX Cloud II Gun metal

Fijn om te gebruiken en hij zit comfortabel

Pluspunten

  • Goed gebouwd
  • Goede mic voor een headset
  • Goed geluid
  • Comfortabel

Minpunten

  • Kabel te heel lang

Eindoordeel

Score: 4
kleijn1985 24 november 2021 Product gekocht

HyperX Cloud II Gun metal

Uit de doos klinkt de headset.....redelijk?! bas was erg blikkerig, hoog daarentegen wel goed...7.1 knop maakt weinig uit TOTDAT je gaat googlen: en het volgende vindt: https://steamcommunity.com/discussions/forum/1/1729828401679409289/ Dit maakt echt een MEGA verschil, super geluid, veel voller, dus als je deze headset overweegt, kan ik deze tip zeker aanraden

Pluspunten

  • Na tweaks een lekker geluid
  • USB en 3.5MM
  • Microfoon kan eraf

Minpunten

  • Geluid uit de doos -echt- niet fantastisch

Eindoordeel

Score: 4
Nietie 31 augustus 2021 Product gekocht

HyperX Cloud II Gun metal

In 2016 heb ik mijn eerste HyperX Cloud 2 gekocht en intensief gebruikt. Deze werkt nog perfect maar de kunstleer is helemaal versleten dus heb ik maar een nieuwe gekocht (2021) want beter kun je niet krijgen voor deze prijs.

Pluspunten

  • Nog steeds (2021) de beste budget gaming headset
  • Geluid
  • Lange USB kabel
  • Plug en play
  • Stevig

Minpunten

  • Kunstleer slijt na een aantal jaren
  • 7.1 functie nutteloos

Eindoordeel

Score: 5
Aspharon 2 augustus 2021 Product gekocht

HyperX Cloud II Red

Bij een headset is voor mij de microfoon de helft van de reden dat ik heb koop, en voor 80 euro is deze microfoon simpelweg onacceptabel. Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de Corsair HS series of de Cooler Master MH koptelefoons is dit een (slechte) wereld van verschil.

Pluspunten

  • Comfort
  • Audio

Minpunten

  • Microfoon

Eindoordeel

Score: 3
EpicTurbo 7 juni 2021 Product gekocht

HyperX Cloud II Gun metal

Heb deze al 2+ jaar en doet het elke dag nog uitstekend. Micro en geluid zijn zeer goed. Super comfortabel, beste prijs kwaliteit imo

Pluspunten

  • Comfortabel
  • Geluidskwaliteit
  • Draad met bediening
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Xevichr 8 januari 2021 Product gekocht

HyperX Cloud II Gun metal

Voor de prijs, zeker een aanrader. Het geluid vind ik zelf erg goed, de microfoon werkt ook prima voor de prijs dat je uitgeeft aan de headset, maar de microfoon is ook zeker niet het beste. Zit erg lekker en is flexibel.

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Microfoon kan je eruit halen
  • Prijs
  • Flexibel, je kan de bovenkant van de headset makkelijk buigen
  • Verstelling van grootte simpel, maar werkt zeker goed

Minpunten

  • Microfoon is niet het beste
  • Niet zeker of dit de beste keuze is in 2021? Het model bestaat best wel lang namelijk

Eindoordeel

Score: 4
Mopgaserop! 25 november 2020 Product gekocht

HyperX Cloud II Red

Fijne koptelefoon heb hier mijn onderzoek over gedaan, ik ben geen audiofiel maar ik wou wel een goede koptelefoon voor het gamen,daar sluit deze in mijn mening goed op aan. Je hoort allen geluiden goed van zowel bass tot hoge tonen.

Pluspunten

  • sluit goed of op de oren
  • afneembare microfoon
  • volledig metaal
  • 7.1 merkbaar

Minpunten

  • mic mute siwtch valt niet op
  • hyperx logo kan blijven branden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 4
XeroFox 10 oktober 2020 Product gekocht

HyperX Cloud II Gun metal

Gekocht voor CSGO en discord. Het geluid is prima en tijdens het spelen kan je duidelijk de voetstappen horen en de richting dat ze vandaan komen. Handig is ook dat de microfoon los is en dat de headset met 3.5mm ook op een controller aan te sluiten is.

Pluspunten

  • Prijs
  • Duidelijk helder geluid
  • Afneembare microfoon
  • 7.1 werkt goed met de laatste CSGO audio update

Minpunten

  • Niet voor een audiofiel

Eindoordeel

Score: 5
kwibus 10 juli 2020 Product gekocht

HyperX Cloud II Gun metal

Prima koptelefoon met een veelzijdige toepassing. Deze wordt voornamelijk gebruikt i.c.m. een PS4. Ook voor kinderen zijn de schelpen zeker niet te groot, goede pasvorm dus!

Pluspunten

  • Pasvorm
  • Degelijk
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

  • Zoonlief hoort niet meer dat het eten klaar is

Eindoordeel

Score: 4
Vivec0 25 juni 2020 Product gekocht

HyperX Cloud II Red

Boven verwachtingen. Degelijk geluid, zit fijn ook bij lange sessies en microfoon is ruim voldoende.

Pluspunten

  • Prijs kwaliteit
  • Geluid
  • Microfoon
  • Comfort
  • Lange snoer

Minpunten

  • Snoer draait zichzelf veel op

Eindoordeel

Score: 5
piekevanbeekum 17 juni 2020 Product gekregen

HyperX Cloud II Red

ik vind dit een top product

Pluspunten

  • qualiteit
  • geluid

Minpunten

  • zweet
  • ruis

Eindoordeel

Score: 4
ANTIHERO303 31 mei 2020 Product gekocht

HyperX Cloud II Red

Heerlijke headset met super geluid. In cable soundcard is ook fijn.

Pluspunten

  • geluid
  • soundcard
  • materiaal

Minpunten

  • niet draadloos (enige reden waarom ik een nieuwe wil)

Eindoordeel

Score: 5
Myst1237 19 mei 2020 Product gekocht

HyperX Cloud II Gun metal

Zit comfortabel en is stevig. Het geluid is wel tinnerig; dat is wennen. Helaas na 9 dagen hoorde ik knetterende geluiden tijdens spelen van Warzone. Op meerdere apparaten getest, maar dat geluid bleef. Jammer. In de aanbieding is deze het misschien wel waard, mits ze niet zo snel defect gaan.

Pluspunten

  • Comfortabel
  • Stevig gebouwd
  • Microfoon is prima

Minpunten

  • Duurzaamheid
  • Tinnerig geluid
  • 7.1 geluid is een gimmick
  • Kabel is niet los te koppelen
  • Inline controls wat onhandig via de dongle

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2 3 4 5

Heb jij ook een HyperX Cloud II Gun metal?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee