Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
Foritain 25 juni 2018 Product geleend

WD Red Plus, 4TB (64MB cache)

In onze vergelijking tussen 'de' 4TB NAS drives van dit moment kwam de WD Red er het beste uit wat betreft geluidsproductie en verbruik, en dat telt voor een typische NAS. Hij is niet de snelste, maar met een 1Gbit LAN poort maakt het ook niet uit. Go-to NAS drive.

Pluspunten

• Stilste in vergelijking
  • Zuinigste in vergelijking
  • Snel genoeg voor een typische 1Gbit/s NAS
  • Prijs bescheiden (ook verkrijgbaar in iets voordeligere 2-packs)

Minpunten

• Redelijk prestatiegat met o.a. Seagate Ironwolf. Voor 10Gbit/s LAN of LAN teaming scenario's iets om bij stil te staan
  • Stiller, maar nog altijd niet 'stil' in zware load scenario's (random access). In slaapkamer plaatsen afgeraden voor alle HDD's in vergelijking.
  • (Let op: resultaten van de 4TB kan je niet automatisch toepassen op andere capaciteiten!)

victor1701 10 november 2016 Product gekocht

WD Red Plus, 6TB (64MB cache, WD60EFRX)

Stroom vriendelijke schijf met heel veel opslag capaciteit. Goede lees en schrijf snelheden. Zeer betrouwbaar voor gebruik in nas omgevingen.

Pluspunten

• Laag stroom verbruik
  • Heel veel opslag
  • Behoorlijk stil
  • Goede lees en schrijf snelheden
  • Nasware 3.0
  • Presteert heel goed in raid opstelling
  • Hoge Betrouwbaarheid bij 24/7 uur gebruik

Minpunten

• Behoorlijk duur
  • Niet de aller snelste

Dizzy1 22 maart 2014

WD Red Plus, 2TB (64MB cache)

Pluspunten

• Erg stil
  • Blijft koel
  • Performt prima in RAID (Storage Spaces) opstelling

Minpunten

• Prijs wat aan de hoge kant

Perboemski 30 januari 2021 Product gekocht

WD Red Plus, 3TB (64MB cache)

Op eerste gezicht prima schrijven voor gebruik in NAS. Gekocht wegens de vele goede reviews, maar die gaan veelal over de 2TB en 4TB varianten.
De 3TB variant waarvan ik er 2 had zijn echter niet betrouwbaar en beide schijven zijn binnen 4 jaar uitgevallen en vervangen.

Pluspunten

• Stil
  • Voldoende snel
  • Garantie van WD

Minpunten

• Betrouwbaarheid 3TB
  • Duurzaamheid

3 van 5 sterren (Voldoende)

smiba 22 december 2014 Product gekocht

WD Red Plus, 4TB (64MB cache)

Goede preformance, weinig hitte. Niet perfect maar toch wel een van de betere schijven voor in je NAS!

Pluspunten

• Stil
  • Lage Tempraturen
  • Goede preformance

Minpunten

• Heeft firmware update nodig voor veilig gebruik

Mantaray 17 juli 2013

WD Red Plus, 3TB (64MB cache)

Pluspunten

• Grote opslag
  • Zogenaamd speciaal voor NAS applicaties

Minpunten

• Betrouwbaarheid heeft 2 deuken opgelopen en het bewijs zit hem in de toekomst.
  • Prijs, duurder waarvoor, misschien toch maar gewoon green nemen?

3 van 5 sterren (Voldoende)

Redsandro 24 februari 2021 Product gekocht

WD Red Plus "5400rpm class", 8TB

Gekocht vanwege de specs. Echter de Toshiba N300 en de Seagate Enterprise uit 2016 met de zelfde specs zijn twee keer zo snel. Nu is dit dus de pinda in de NAS.

Pluspunten

• Redelijk stil
  • Trilt niet
  • Wordt niet zo warm

Minpunten

• Langzaam
  • Trager dan specs
  • Niet zo snel als de concurrentie
  • Lange spin-up time
  • Neemt z'n tijd
  • Liegt over RPM

Calypso 28 augustus 2020 Product gekocht

WD Red Plus, 6TB (64MB cache, WD60EFRX)

Altijd liefhebber geweest van deze schijven, maar ze zijn er in geslaagd dit door een combinatie van slechte producten en verminderde support de nek om te draaien. En door een voorval vandaag is het omgeslagen in een boycot vanuit mijn kant.

Pluspunten

• Prijs

Minpunten

• Uitvalpercentage
  • Verslechterende voorwaarden
  • Support

roland83 4 januari 2016

WD Red Plus, 3TB (64MB cache)

Uitstekende disk, goede performance, niet te veel lawaai, redelijke prijs. Geen enterprise class storage, mijn exemplaar is kapot gegaan en is omgeruild.

Pluspunten

• Goede prestaties
  • Lage temperatuur
  • Redelijke prijs

Minpunten

• Red: kwaliteitslabel of marketingtruc?

McVirusS 14 augustus 2015

WD Red Plus, 3TB (64MB cache)

Ik heb 8 van deze schijven in mijn NAS zitten waarvan er al 3 kapot zijn gegaan. En sinds een paar dagen begint een andere schijf ook steeds meer kapotte sectoren te raporteren. Oudere schijven van ander merk werken prima in zelfde NAS. Zeer onbetrouwbaar dus.

Pluspunten

• Goede service, je kan al vervangende schijven krijgen opgestuurd voordat je zelf kapotte schijf opstuurt
  • Garantietermijn

Minpunten

• Hoge failrate (50% in mijn geval), onbetrouwbaar dus
  • Niet geschikt voor grotere RAID arrays

DivadaviD 28 december 2014

WD Red Plus, 3TB (64MB cache)

Getest in een RAID-1 configuratie stellen zij niet teleur.

Pluspunten

• Prijs
  • Kwaliteit
  • Geluidsproductie

Minpunten

• Geen

Eagleman7 11 oktober 2012

WD Red Plus, 3TB (64MB cache)

Pluspunten

• Stil
  • Voldoende snelheid

Minpunten

• Geen schroeven bijgeleverd
  • Verpakking wat magertjes

Tacoos 19 januari 2018 Product gekocht

WD Red Plus, 3TB (64MB cache)

Mijn ervaring gaat niet zozeer over de schijf zelf, als wel over de positieve ervaring die ik heb gehad met de garantie afhandeling door WD nadat het bedrijf waar ik de schijf gekocht heb failliet ging.

Pluspunten

• Garantie afhandeling
  • Communicatie

Minpunten

• snelheid garantie afhandeling

LooneyTunes 29 december 2016 Product gekocht

WD Red Plus, 3TB (64MB cache)

4 exemplaren in een RAIDZ1 configuratie hangen in een Freenas servertje. De schijven zitten er sinds november '16 in.

Pluspunten

• Stil
  • Koel
  • Draaien nog steeds in mei 2023 (24/7)

Minpunten

• (nog) geen.
  • Helaas niet meer (nieuw) leverbaar in 3TB - 64MB. Wel de 128MB versie. (WD30EFZX)

Rohem 1 juli 2015

WD Red Plus, 2TB (64MB cache)

Snelle en zuinige schijf, makkelijk te installeren en functioneert top

Pluspunten

• Snel
  • Stil

Minpunten

• Nog geen gevonden

Domstad-Rudie 27 september 2014

WD Red Plus, 3TB (64MB cache)

Heb 3 schijven voor een vriend gekocht, die alle 3 'dead on arrival' bleken.

Pluspunten

• Geen

Minpunten

• 3 DOA uit 3

SpeedingWilly 20 december 2012

WD Red Plus, 3TB (64MB cache)

Prima schijven voor gebruik in een NAS, waar ze voor jarenlang plezier zullen zorgen en met de langere garantie van WD heb je een prima prijs/kwaliteit schijf voor in je NAS.

Pluspunten

• Stil
  • Koel
  • 3 jaar garantie
  • Betrouwbaar (blijkt wel na een dik jaar in gebruik)

Minpunten

• Ongeveer 15% duurder dan vergelijkbare schijven

ptheborg 9 december 2012

WD Red Plus, 3TB (64MB cache)

Pluspunten

• Speciaal geschikt voor NAS omgevingen. Geen tweaks hiervoor nodig, zoals ik wel heb moeten doen voor de groene schijven van WDC.
  • Speciaal dedicated support telefoonnummer van WDC voor RED gebruikers, indien je dit nodig zult hebben.

Minpunten

• M.i. geen.

Dr-Zeuss 13 mei 2023 Product gekocht

WD Red Plus, 3TB (64MB cache)

8 stuks in een Synology DS1817+.

3 van de 8 zijn gerecupereerd uit mijn vorige homemade NAS (waar er 6 inzaten) die een kortsluiting heeft gehad op een oude samsung schijf die er ook nog in zat. Deze hebben nu zo'n 63.500 draaiuren.
3 zijn er doodgegaan in de kortsluiting net zoals 350W Corsair voeding. (Gelukkig geen brand ontstaan).

5 zijn nieuw bijgekocht toen ik de Synology aanschafte en hebben nu zo'n 42.000 draaiuren.

Die 3 oude schijven draaien zonder enige fouten or errors
Van de 5 nieuwe zijn er 2 met verhoogde reconnect counts, maar die zijn nu stabiel en verhogen niet meer, voor de rest geen issues.
Blijkbaar heb ik dus gen last gehad van de 'mindere' kwaliteit van de 3TB versie.
Wat ik wel heb gedaan is de firmware onmiddellijk bijgewerkt.

Pluspunten

• prijs op moment van aankoop
  • betrouwbaarheid
  • verbruik

Minpunten

• access time
  • read spead

peter-rm 28 april 2023 Product gekocht

WD Red Plus, 4TB (128MB cache)

op zoek naar 4x4T disks voor een oude(2011) qnap TS412, wilde ik eerst de WD40efrx uit mijn andere nas gebruken, maar helaas incompatible firmware.
De aanbevolen vervanger wd40efzx is een goede 5400rpm CRM disk voor een redelijke prijs. Ook vrij stil, ratelende disks in een 4 bay is maar 35-40dB op 1m afstand

Pluspunten

• werkt met oude NAS uit 2011
  • CRM technologie
  • vrij stil (35-40dB op 1m)

Minpunten

• is maar 5400rpm

Rootje82 Newbie 23 april 2023 Product gekocht

WD Red Plus, 4TB (64MB cache)

Gekocht in Januari 2021 nadat oude Red 2TB defect was in DS218+ na 3 jaar.

Nu de 4TB na iets meer dan 2 jaar defect en niet meer benaderbaar.
De WD green 2TB die samen met de 2TB red in de nas zat nu weer ingezet en wachten op RMA.

Van de Red serie voor NAS had ik hogere verwachting qua betrouwbaarheid.

Hopelijk is de service betrouwbaarder dan de schijven.

Pluspunten

• compatibel met Synology NAS
  • snelheid goed voor NAS gebruik

Minpunten

• betrouwbaarheid
  • WD green draaien langer in NAS

kwark 19 maart 2023 Product gekocht

WD Red Plus (128MB cache), 8TB

Gebruik er 2 in mijn NAS in RAID1. Tot dusver geen klachten, redelijk stil en voldoende snel voor mijn gebruik. Wel flinke instapkosten maar ben er uiteindelijk blij mee.

Pluspunten

• Redelijk stil
  • Voldoende snel

Minpunten

• Aan de duurdere kant

Microkid 14 januari 2023 Product gekocht

WD Red Plus, 2TB (64MB cache)

In een NAS218+ zitten 2 van deze schijven. In 2018 is een schijf vervangen, in 2020 weer en nu laat deze 3e schijf het in 2023 ook al weer afweten na 25.000 uur. Hier kan ik dus niet op vertrouwen. De volgende schijf zal een ander merk worden, mogelijk Seagate.

Pluspunten

• stil
  • snel
  • prijs/capaciteit

Minpunten

• onbetrouwbaar

MatHack 8 december 2022 Product gekocht

WD Red Plus, 4TB (64MB cache)

Worden gebruikt in mijn Synology NAS, zijn relatief stil en zuinig, dus ideaal voor de NAS.

Pluspunten

• Meestal stil
  • Laag stroomverbruik

Minpunten

• Bij zware schijfacties hoor je toch wel wat

JJQRood 16 september 2022 Product gekocht

WD Red Plus, 4TB (64MB cache)

Draaien al 2 jaar 24/7 in mijn NAS.
Zijn nu helaas te klein en vervangen, maar nooit problemen mee gehad.
Ga ze nu overzetten in mijn PC

Pluspunten

• Betrouwbaarheid

Minpunten

• Nog geen

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2 3 ... 8

Heb jij ook een WD Red Plus (4 stuks), 2TB?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren