Nvidia's GM204-gpu zal in eerste instantie in de GeForce GTX 970 en de 980 zijn opwachting maken. Van Nvidia ontvingen we een GTX 980, die we uiteraard uitgebreid hebben getest.
Vanaf Nvidia's 344.75-driver kan mfaa ingeschakeld worden. Tweakers keek naar de kwaliteit van de anti-aliasing en testte de gevolgen voor de framerate.
De MSI GTX 980 is een echte krachtpatser, maar krijgt ook dikke punten voor extreme efficientie, superstille werking, en een minimale warmteproductie. De meerprijs ten opzichte van de GTX 970 staat echter niet in verhouding tot de extra prestaties, wat de beoordeling van de prijs-prestatieverhouding doet inzakken.
Pluspunten
Perfecte prestaties voor 1440p (en dus zeker ook 1080p) gaming.
Blijft erg koel en ook praktisch onhoorbaar tijdens zware taken
Onhoorbaar tijdens eenvoudige taken ivm ventilatoren die stil kunnen staan.
Extreem laag verbruik. Aanzienlijk zuiniger dan huidige AMD kaarten, en verbruikt ook slechts minimaal meer dan een GTX 970
Mooi design, mooie LED-feature
Afmetingen goed doordacht. Groot genoeg om er toch stoer uit te zien, maar past in de meeste behuizingen.
Overklokt uitstekend
Laat zich prima lenen voor SLI/Tri-SLI/Quad-SLI
Minpunten
Komt kracht tekort voor triple-A games op 4K (native) resolutie, en is extreem overkill voor lagere resoluties zoals 1080p
Iets breder dan gebruikelijk, kan in bepaalde smalle behuizingen een issue zijn. Dat zijn echter wel uitzonderingen.
Meerprijs staat niet in verhouding tot de extra prestaties t.o.v. de MSI GTX 970.
Rooieduvel schreef afgelopen jaar 13 reviews, waarvan 62% gesponsord.
De MSI GeForce GTX 980 Gaming 4GB is een goed uitziende en erg krachtige videokaart. Ook is de kaart erg stil en koelt goed dankzij de nieuwe Twin Frozr V koeler. Wil je op hoge kwaliteit gamen, dan is deze kaart een erg goede keuze.
Pluspunten
Veel aansluitingen
DirectX 12 ondersteuning
Stil
Snel
Kaart ziet er extra mooi uit met de extra verlichting
Als upgrade gekocht ter vervanging van mijn MSI GTX 970, omdat ik meer Display Ports nodig had. Deze kaart is aanzienlijk duurder, en minimaal sneller. In sommige games, zoals Overwatch, merkte ik amper tot geen verschil. Daarbij verbruikt hij meer stroom en is hij dus ook luider.
Nette kaart! Erg stil en zeer goede koeling. Bied ook ruimte voor overclocking. Echter blijft de vraag of 2x 970 niet een betere oplossing is, echter heeft SLI ook zo zijn nadelen en daarom toch voor deze kaart gekozen.
Pluspunten
Goede koeling (65 graden bij 100% load)
Stil
Minpunten
Prijs vergeleken met de 970 (30% duurder maar 10% sneller).
Beest van een kaart. Uiteraard kiest men niet voor deze kaart als je gaat voor prijs/kwalitieit tov GTX 970. Maar als je wat geld over hebt, zeker een aanrader!
Pluspunten
Goed gekoeld en stil tegelijkertijd!
Heel goed over te clocken op stock voltage (+200 core/+350 mem)
Laag stroomverbruik
DSR is een leuke nieuwe feature
Minpunten
Sticker op de koeler is lastig eraf te halen (MSI veranderd dit bij volgende batch)
Had iets goedkoper gemogen, aangezien de 970 maar 349 is