Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router - Reviews

Prijs
Specificaties router • 3x 1Gbps switch - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
15
Score: 4
2
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

De Edgerouter is niet bepaald aan te raden voor eindgebruikers. Hij verwacht dat je weet wat je doet. Als je geen netwerkkennis hebt, niet goed weet hoe routering werkt of vies bent van een CLI kun je beter uitkijken naar een ander apparaat. Daarintegen is de performance ruim bovengemiddeld.

Pluspunten

  • IPSec acceleratie
  • Routing acceleratie
  • Duidelijke CLI interface
  • Community support
  • Performance.

Minpunten

  • WEB UI in ontwikkeling.
  • Minder professionele maar wel behulpzame ondersteuning.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 4

+1
basdej 8 januari 2017

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Deze router nu drie dagen in gebruik, en het bevalt uitstekend. We draaien de firmware 1.9.1 en als ik het vergelijk met de youtube filmpjes zijn er grote stappen gemaakt. Laatste update was in december 2016. Router is extreem snel en zeer goed. Doet alles direct wat je instelt.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Alles werkt direct
  • Command line interface beschikbaar
  • Zeer lange support van Ubiquiti
  • Eenvoudig VLAN aan te maken
  • Eenvoudig poorten open zetten
  • Handig statusoverzicht met gebruiksstatistieken

Minpunten

  • SeriŽle poort is niet echt nodig
  • Apparaat genereert veel warmte

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 5

+1
andy88 8 maart 2015

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Ik heb het nieuwe model (stalen behuizing) onlangs ergens geplaatst omdat de standaard Ziggo router de 10-15 gebruikers niet constant zonder pingloss kon bedienen. Nou, dit ding zou het verkeer van een tienvoud aan gebruikers nog met twee vingers in zijn neus afhandelen.

Pluspunten

  • Metalen afwerking op het nieuwste model
  • Passief gekoeld
  • Stabiel
  • Prijs

Minpunten

  • Voor de consument niet zomaar in te stellen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 3
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 3

+1
cyspoz 30 december 2015

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Ik was opzoek naar een nieuwe router die een Site-to-Site VPN verbinding kan leggen ter vervanging van de huidige Forefront TMG Site-to-Site VPN. De Ubiquiti EdgeRouter Lite 3 doet dit zeer goed.

Pluspunten

  • Prijs
  • Performance VPN
  • Features
  • GUI
  • CLI

Minpunten

  • Documentatie
  • Externe voeding

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 4

0
646678 25 juni 2015

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Een router die alle soorten verkeer met gemak kan afhandelen. Voor het instellen is wel wat technische kennis vereist maar zodra het werkt, wil je niet meer zonder. Ik gebruik deze router samen met de Asus RT-AC87U welke een deel van het Wi-Fi beneden verzorgd.

Pluspunten

  • Stevige behuizing
  • Stabiel
  • Handelt al het verkeer met gemak af

Minpunten

  • Technische kennis vereist

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

wmcrielaard 22 augustus 2018 Product gekocht

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Inmiddels een paar jaar de ER-Lite in gebruik. Ik ben erg tevreden. Nieuwe functionaliteit wordt actief ontwikkeld. De ER-Lite heeft een leuke web-GUI en een shell die het midden houdt tussen Linux en Cisco IOS. Technische kennis vereist maar dan kun je ook echt alles wat je zou willen.

Pluspunten

  • Robuust gebouwd
  • Actieve ontwikkeling van features
  • Hoge doorvoersnelheid
  • Ook configureerbaar via een shell
  • IPv6 support
  • Extreem goede prijs-kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Technische kennis vereist om er alles uit te halen

Eindoordeel

Score: 5
5bomen 13 november 2017 Product gekocht

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Prima router (zolang hij het blijft doen). Uitgebreide configuratie mogelijkheden, maar je moet wel weten wat je doet. Ik heb er twee versleten (gaven allebei na ongeveer 2,5 jaar de geest). En dat is wel een erg beperkte levensduur. Daarom een lage eindscore. Ik stap over naar de USG router.

Pluspunten

  • Instelmogelijkheden
  • Passief gekoeld (dus stil)
  • Performance

Minpunten

  • korte levensduur

Eindoordeel

Score: 2
macaidwin 3 juli 2017 Product gekocht

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Supersnelle internet router, prima geschikt voor een snelle glasvezelverbinding. Enige netwerkkennis is wel vereist voor de configuratie, maar je hoeft geen expert te zijn.

Pluspunten

  • Ziet er goed uit
  • Snel
  • interessante info in webinterface
  • betaalbaar
  • geavanceerde mogelijkheden

Minpunten

  • enige netwerkkennis vereist

Eindoordeel

Score: 5
TPA 2 juni 2016

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

snel! veel sneller dan de experiabox. veel mogelijkheden al moet je er wel de tijd voor nemen als je een nono bent op IT dan beter laten schieten of een compleet op maat geconfigureerd exemplaar aanschaffen (zijn ook bedrijfjes voor te vinden). firmware upgrade noodzakelijk, maar dat is zo gedaan.

Pluspunten

  • snel
  • flexibel instelbaar
  • stil

Minpunten

  • nog geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Dishoperator 29 maart 2016

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Door middel van de wizards kon ik in no-time een goedwerkende basis-configuratie maken. Toch heb ik waarschijnlijk iets teveel hooi op mijn vork genomen, want EdgeOS is duidelijk gericht op professionals / prosumers met kennis van zaken. Maar.. Ik houd wel van een uitdaging. ;-)

Pluspunten

  • Features
  • Bouwkwaliteit
  • Snelheid

Minpunten

  • Hoge leercurve

Eindoordeel

Score: 4
rjay 2 maart 2016

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Goede router. Makkelijk op te zetten door simpele wizard. Tevens is de DPI engine redelijk van pas gekomen voor het onderzoeken van je clients data verbruik

Pluspunten

  • GUI
  • CLI
  • Pure router
  • VLAN capable
  • DPI

Minpunten

  • externe voeding

Eindoordeel

Score: 5
585709 30 oktober 2015

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Prima product voor induviduelen die meer willen dan een consumenten router. Bouwkwaliteit is perfect, kleiner dan verwacht en snel. Je krijgt meer voor de prijs dat je betaalt! EdgeOS is ook een goed ontwikkeld firmware.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Kleiner dan verwacht
  • Geen WiFi, puur router
  • CLI window in EdgeOS

Minpunten

  • Console port overbodig
  • Moeilijk in te stellen voor dummy's
  • Geen ethernet kabel mee geleverd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Barreljan 5 augustus 2015

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Ik heb deze een maand en ik ben er erg blij mee. Het vergt zoals andere al aangeven wel kennis van zaken. De webinterface is goed en snel maar jammerlijk dat niet alles werkt/AF IS. De CLI is duidelijk. IPSec VPN performance loopt alleen wat achter. Na upgrade ook NetFlow!

Pluspunten

  • Fanless
  • Performance
  • CLI
  • Configureerbaarheid
  • Features

Minpunten

  • Webinterface niet af
  • IPsec performance niet denderend

Eindoordeel

Score: 5
668692 24 juli 2015

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Heerlijk apparaat, Router met beste prijs kwaliteitsverhouding tot nu toe... Voor dit geld: Kopen, gewoon doen, je gaat er geen spijt van krijgen!

Pluspunten

  • Prijs
  • Functie heaven
  • Snelheid
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Geen noemswaardige punten.

Eindoordeel

Score: 5
tom123e 15 juli 2015

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

ExperiaBox (v8) vervangen door de ERL, draait erg stabiel en snel. Prijs/kwaliteit, zeer hoog. Is niet gemaakt voor de 'plug & play' consument maar als tweaker redt je het wel. Ook erg makkelijk op de muur te schroeven.

Pluspunten

  • Bouw kwaliteit
  • Prijs/kwaliteit
  • Snelheid
  • Wall Mountable
  • Functies

Minpunten

  • geen wifi

Eindoordeel

Score: 5
chickpoint 8 juni 2015

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Geweldige router voor een enorm mooie prijs, zo iets kom je maar zelden tegen!

Pluspunten

  • Versatiliteit
  • Voor gegeven specs een lage prijs
  • Enorm stabiel

Minpunten

  • Wat hogere leercurve als je nooit verder bent gekomen dan consumenten routers

Eindoordeel

Score: 5
Gelena|IA 2 april 2015

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Prijs kwaliteit: GE WEL DIG Serieus, professionele kwaliteit voor een bedrag waar consumenten routers niet mee kunnen concurreren. Enige uitdaging is het instellen, maar als IT'er lukt dat je wel ondanks dat handleidingen niet altijd *kuch* (vaak niet) beschikbaar zijn. Geen wifi, dus netjes los accesspoint in de kamer zetten!

Pluspunten

  • Bouw kwaliteit (serieus, geweldig)
  • overload aan functies
  • Snel (100mbps duplex vpn no problemo!)

Minpunten

  • geen wifi (maar een accesspoint kun je toch beter in de kamer zetten)
  • niet door een leek in te stellen

Eindoordeel

Score: 5
Jeroen_ae92 6 maart 2014

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router

Beheerbaarheid Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Ubiquiti EdgeRouter Lite 3-Poort Router?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True