2e Hands gekocht. Was op zoek gegaan naar een goeie AKG omdat ik ooit eens een K500 had gekocht (maar niet helemaal goed bleek te zijn) omdat ik had gelezen dat deze koptelefoons erg comfortabel zitten. En dat deed de K500 uitzonderlijk goed bij mij (groot hoofd / grote oorschelpen). Dat is via de K701 (mwoah) uitgekomen op een K712 (best behoorlijk verschil met de K701 maar kost dan ook het dubbele). Draagcomfort van deze modellen van AKG is inderdaad geweldig. Echt een koptelefoon die na verloop van tijd lijkt te verdwijnen. De K712 heeft daarnaast een geweldige geluidskwaliteit. Ik ben verder geen pro audio reviewer dus ik zal de termen achterwege laten, dat is m.i. toch allemaal erg subjectief. Maar het is voor mij mooier dan welke Sennheiser die ik ooit heb gehad of gehoord. En zit daarnaast veel fijner op mijn hoofd. Erg blij mee.
Geweldige hoofdtelefoon voor in mijn projectstudio. Let wel: daar is het van belang dat de afluistering zo neutraal mogelijk is, en daar voldoet deze K712 helemaal aan. Dus verwacht geen 'prettige' kleuring in het geluid. Zit verder heerlijk - je vergeet al snel dat je uberhaupt een hoofdtelfoon op hebt.
Zit lekker op mijn dikke hoofd. Heel goed geluid. Fantastische koptelefoon voor de 195 eu die ik ervoor betaald heb.