Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

De U28D590 is een degelijke allrounder en betaalbaar voor een 4K scherm. 4K resolutie is echter geen eenzijdig positief verhaal, en om de U28D590 betaalbaar te houden is er hier en daar duidelijk bezuinigd. Desondanks een fijne monitor voor consumenten die nu een 'goede' monitor zoeken met 4K ondersteuning.

Pluspunten

• 4K Resolutie, oftewel je bent klaar voor de nieuwe generatie content
  • Hoge resolutie brengt duidelijk meer details naar voren en geeft meer effectieve werkruimte dan 1080p/1200p
  • Mooi design van het scherm en voet
  • Paneel presteert keurig voor TN. Kijkhoeken zijn goed, backlight bleeding minimaal, contrast en kleurweergave vanuit de fabriek keurig.
  • 4K gamen is tof, en als je slechts een mid-range GPU hebt kan je perfect naar 1080p schalen.
  • Game prestaties prima. Geen merkbare ghosting, lag, overshoot. Speciale game-modus is niet altijd een verbetering, maar geeft wel merkbaar contrastvoordeel in FPS games.
  • Een aantal leuke features die goed van de resolutie gebruik maken, zoals multi-source of PiP
  • Erg betaalbaar voor een 4K scherm, en het is een hele degelijke allrounder.

Minpunten

• Je zal je desktop moeten schalen om tekst prettig leesbaar te houden, als gevolg heb je amper meer effectieve werkruimte dan een 1440p scherm.
  • 4K staat nog in de kinderschoenen, ontwikkelingen op content en 4K schermen zelf gaat nog snel. Huidige kopers zijn absoluut nog early-adopters.
  • 'slechts' een TN paneel. Zelfs met de goede uitvoering heeft het enkele nadelen t.o.v. IPS/VA. Als gevolg ook niet geschikt voor pro-foto gebruikers
  • Kostenbesparing ook duidelijk zichtbaar aan de voet: Niet bijster stabiel, en tevens niet verstelbaar. Tevens ontbreekt VESA mounting.
  • Op native 4K resolutie gamen vereist een dikke investering in grafische kaarten. Medium settings of een 1080p setting zal voor de meerderheid nodig zijn.

26 januari 2015 Rapporteer

Samsung betekend in het Koreaans "drie sterren" en naar mijn idee betreft het hier meer dan 3 sterren.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Veel instel mogelijkheden
  • Heel mooi beeld
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Mat scherm
  • Mooie levendige kleuren
  • Uitgebreid menu
  • Mooie kleur overloop

Minpunten

• Geen VESA mount, geen mogelijkheid tot muurbevestiging
  • Het beeldscherm is erg wankel op de voet
  • Geen mogelijkheden voor draaien of hoogte aanpassen
  • Brede en dikke bezel
  • HDMI 1.4a max 30Hz en DP 1.2 max 60Hz. Geen aansluiting voor meer Hz terwijl het een game scherm is

11 januari 2015 Rapporteer

Dit scherm is vooral op casual gamers en mensen die graag een 4k scherm willen gericht. Als je niets geeft om een draaibare voet, een TN-paneel, je een casual gamer bent (90% van de gamers) en de brightness op minstens 30% hebt staan, dan is de monitor het overwegen waard.

Pluspunten

• Hoge pixeldensity (scherp)
  • Mooi design
  • Goede kleurrepresentatie na kalibratie
  • Geen ghosting
  • Prijs voor 4k

Minpunten

• Vingerafdrukken en stof op de bezels
  • Geen draaibare of in hoogte verstelbare voet en geen VESA
  • TN-paneel met matige kijkhoeken
  • Hoge inputlag
  • Tussen 0-30% brightness wordt PWM gebruikt (kan door sommigen als flikkerend worden ervaren). Boven de 30% (160cd/m2) is dit niet aanwezig.

13 januari 2015 Rapporteer

Mooie 4k monitor met een goed beeld na calibratie. Bouwkwaliteit is wat ondermaats maar de prestaties in game maken veel goed.

Pluspunten

• Veel inputs
  • Lage prijs
  • Alle kabels meegeleverd

Minpunten

• Wiebelige poot
  • Helderheid out-of-the-box
  • Verticale kijkhoeken

27 mei 2014 Rapporteer

Geweldige monitor voor zijn prijs en prachtig voor normaal gebruik. De kleurechtheid valt tegen (TN paneel natuurlijk) dus niet voor professioneel gebruik in die zin. Voor alle andere zaken kan ik hem ten zeerste aanraden.

Pluspunten

• Geweldige werkruimte met 3840x2160
  • Mooi design
  • Schitterend scherp met 4k content
  • Joystick voor OSD is erg intuitief
  • Prijs

Minpunten

• Wiebelige voet
  • Kalibratie out of the box is waardeloos
  • Bezel reflecteert nogal
  • Niet in hoogte verstelbaar

19 januari 2015 Rapporteer

Deze monitor biedt ongelooflijk detail in games vanwege de resolutie, maar is voor alledaags gebruik een beetje gehinderd door z'n TN-paneel en bijbehorende beperkte verticale kijkhoek.

Pluspunten

• Resolutie
  • Grootte (los van resolutie, lekker groot)
  • Kleuren
  • HDMI en audio uit zorgen voor compatibiliteit met consoles en andere apparaten

Minpunten

• Gamma shift
  • Niet in hoogte verstelbaar
  • Geen VESA mount

18 januari 2015 Rapporteer

Monitor van de toekomst !!

Pluspunten

• Design
  • 4K resolutie

Minpunten

• ontbreken vesa
  • ontbreken speakers

9 januari 2015 Rapporteer

zeer heldere monitor, prachtig voor gamen! Voor dit geld had ik eigenlijk wel wat meer features verwacht en de bouwkwaliteit is wat mwoah

Pluspunten

• Hoge brightness
  • Veel werkruimte
  • Geweldig voor gamen
  • Menu dmv joystickje werkt zeer soepel

Minpunten

• Wiebelige standaard
  • Standaardinstelling zeer slecht (flets)
  • Schaling niet altijd mooi
  • Features

4 september 2014 Rapporteer

Prachtig scherm en helemaal niet duur voor wat je krijgt. Vooral voor programmers is dit een fijne aanvulling omdat je het scherm in meerdere (4x) Full HD tiles kunt fragmenteren. Ook kun je meerdere schermen aansluiten en PIP

Pluspunten

• Mooi scherm
  • Super beeld

Minpunten

• Wiebelig maar met een stevig bureau geen probleem. Soms heb ik moeite met m uit sleep-modus te krijgen maar dat komt waarschijnlijk door mijn videokaart.
  • Geen VESA mount

29 april 2014 Rapporteer

Ik heb deze monitor 14 april thuisbezorgt gekregen vanuit zuid-korea. De prijs was daar nog een stuk lager maar dat kwam op exact hetzelfde uit door de douanekosten. Ik heb het scherm dus nu al 2 weken en ik heb nu genoeg informatie voor een review.
Wat je als eerste opvalt is de uitstekende afwerking. Normaal zijn we van samsung plastic behuizingen en goedkoop uitziende designs gewend. Dit keer is dat echter anders. Prachtige voet en retestrakke achterzijde. De achterzijde is helemaal glad geborsteld metaal met sclechts een uitsparing voor de aansluitingen. Het scherm is vrij ligt en is makkelijk in elkaar te zetten.
Na aansluiting doet het scherm het meteen en dan zie je ook direct dat het een 4K scherm is. Windows taakbalk en...

Pluspunten

• Beste Prijs
  • Bizarre Helderheid
  • Goed contrast
  • Haarscherp
  • Energiezuinig
  • Supersnel.
  • Enorm veel functies.
  • 4K upscaling
  • Prachtig design.
  • Robuuste materialen.
  • Alle kabels meegeleverd.

Minpunten

• Voet niet in hoogte verstelbaar.
  • Geen ophangmogelijkheid.

13 april 2014 Rapporteer

Afgelopen weekeinde kon ik eindelijk de monitor ophalen bij het postkantoor. Gewicht valt mee kilo of 7 schat ik. Prima verpakt na de lange reis vanuit Korea gezien ze in europa nog niet te krijgen zijn. Uitpakken eenvoudig, voetje + verbindingstuk eruit monitor uit de doos en in elkaar schuiven, erg simpel en prima voet, niet super stabiel, maar dat is mijn bureau ook (nog) niet. Scherm heeft voldoende aansluitingen : Display Port, 2x HDMI Let op 4k met HDMI is alleen 30Hz. Out of the box monitor aangesloten op DP, pc aan scherm aan en gaan. Meteen 60Hz zonder problemen Windows login scherm, ziet er erg klein uit, maar ja wat wil je met 3840x2160 resolutie Out of de box is het scherm erg fel, meteen brightness even terug gezet, nadat ik...

Pluspunten

• veel ruimte!
  • prima kleuren
  • kijkhoek geen issue
  • snel scherm (1 ms)
  • heerlijk joystickje aan de achterkant voor het OSD menu, werkt echt prima!
  • Menu veel opties
  • 4k native video is echt geweldig!

Minpunten

• voet niet super stabiel,
  • geen VESA mounting, is mijn grootste min punt op dit moment

9 januari 2016 Rapporteer

Samsung U28D590D Zilver, Zwart

Het is heerlijk om op deze resolutie te werken. Bij het opstarten alleen verschrikkelijk lelijke back light vlekken. Bovendien is 60Hz maximaal wel echt het minimale. Ik speel af en toe een shooter maar daar is deze monitor niet geschikt voor.

Pluspunten

• Mooi ontwerp
  • Prima kijkhoek voor TN
  • Prijs is erg goed te doen

Minpunten

• Backlight vlekken op standby

Samsung U28D590D Zilver, Zwart

Veel waar voor je geld. Mijn 23" 1080p scherm lijkt onscherp na het gebruik van dit 4k scherm. De voet is enigszins onstabiel maar daar merk je bij normaal gebruik niks van.

Pluspunten

• 4K
  • Vormgeving
  • Prijs
  • Uitstekend paneel

Minpunten

• Geen VESA
  • Enigzins onstabiel

3 maart 2015 Rapporteer

Samsung U28D590D Zilver, Zwart

Zoals door anderen opgemerkt een ietwat gammele voet, verder geen klachten. Werken op een 4K monitor is een feest, en ondanks dat het een TN panel is ben ik heel goed te spreken over kijkhoek/kleuren.

Pluspunten

• Scherp beeld
  • Design
  • Onscreen display bediening

Minpunten

• Gammele voet

22 december 2014 Rapporteer

Samsung U28D590D Zilver, Zwart

Zeer mooi scherm voor een erg goede prijs voor een 4k scherm. Alles is perfect alleen had men wel wat meer aandacht mogen besteden aan de voet en de bijbehorende functies. De voet wiebelt helaas en is alleen maar in een kleine hoek te verstellen

Pluspunten

• Goede prijs
  • Goede kwaliteit

Minpunten

• Slechte voet (Wiebeled, verstelmogelijkheden)

29 juli 2014 Rapporteer

Samsung U28D590D Zilver, Zwart

Ik kom van een Dell 2713 af. Qua contrast, kleurweergave en helderheid doet deze het nog wat beter, boven verwachting. In tegenstelling tot mijn vorige Dell heeft deze nauwelijks last van back light bleeding. 60hz kostte me wat moeite maar dat was te danken aan mijn videokaart.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Resolutie
  • 60hz
  • Interface
  • Bediening
  • PiP
  • Prijs

Minpunten

• Geen hoogteverstelling
  • Kantelt niet ver genoeg naar voren
  • Calibratie out of the box
  • Bezel spiegelt flink

11 juli 2014 Rapporteer

Samsung U28D590D Zilver, Zwart

Dit is een geweldige 4K monitor voor een hele fijne prijs. Ik game er mee op 4K en dat is een fantastische ervaring. Als je gamer bent koop dan deze monitor, dan heb je de aankomende 8 tot 10 jaar alles wat je wilt in een beeld.

Pluspunten

• Als je recht voor het scherm zit hele mooie strakke kleuren, of je nu foto's kijkt of games speelt.
  • Prijs tegen wat je krijgt is gewoon fantastisch

Minpunten

• Voor de juiste kleuren moet je echt recht voor de monitor zitten (komt door TN panel), dus meekijkers gewaarschuwd.
  • Geen groot verschil tussen "gewone" stand en de "game" stand (word gegeven als een feature, maar doet eigenlijk niets)

13 juni 2014 Rapporteer

Samsung U28D590D Zilver, Zwart

Heb jij ook een Samsung U28D590D Zilver, Zwart?