Reviews door gebruikers
3,8
4 van 5 sterren
5 reviews - Pagina 1 van 1
Dames en heren tweakers,
Ik ben een Nederbelg en ik gebruik al een tijd 2 simkaarten in een zeer goedkoop Alcatel onetouch van 120 euro. Deze deed het nog prima, maar ik kon de lettertjes op het 3,5 inch scherm gewoon niet meer lezen zo klein of zo slecht zijn mijn ogen nu. SMS en deed ik niet meer, want de toetsen op het scherm zijn ook te klein voor mijn vingers, E-mail deed ik ook niet, dus ik gebruikte de gsm alleen voor bellen of gebeld worden. Ik zocht een dual sim telefoon, maar nu eens geen low level specs, maar een mooie smartphone die beduidend beter zou zijn vooral qwa scherm dan de Alcatel en waar ik wel gemakkelijk op kon lezen en typen voor SMS en E-mail. Ik gebruik het toestel bijna altijd op Wifi en had geen behoefte aan...
Pluspunten
- Dual Sim, dit is de beste uitvinding voor iemand die veel in 2 landen (ben Nederbelg) komt liefst had ik een trio Sim gehad, maar die zijn er nog niet.
- Scherm, qwa resolutie en kleuren echt perfect
- Goed formaat die 4,5 inch
- Gorilla glas, dus lekker krasvrij er zijn zelfs youtube filmpjes waar ze walnoten kraken met en Jaiyu, of met een flink mes er op krassen, maar het blijft perfect, indrukwekkend, maar zelf niet geprobeerd.
- Mooi design, RVS kwaliteit, zowel van buiten als binnen (de body), oerdegelijk en netjes afgewerkt qwa naden.
- Verwisselbare accu, ik heb zowel de 2000 als de 3000 mah accu die ik om beurten gebruik. Zo heb ik altijd een verse accu voorhanden
- Accuduur is voor mijn lichte gebruik diverse dagen (tussen 2 en 5 dagen), alleen Viber gebruikt erg veel accu als je dat gebruikt.
- Aanschafprijs was met 260 euro incl. wat voordelige accessoires bij Antelife.com, 31 euro importheffing en nog voor 30 euro voor de 3000 mah accu, een bureaulader, RVS achterklep, kunststof behuizing en een keurig nepleder tasje voor aan mijn riem via Aliexpres
- Geheugen van 32 Gb. is ook nog eens uitbreidbaar ook
- Camera aan de achterkant is prima, goed beeld voor mijn gevoel, maar ben geen fotograaf, dus geen referentie in dat opzicht
- Camera aan de voorkant gebruikte ik nog niet, ik ben niet van de selfies
- Wifi, voor mij heel belangrijk, zeer goede ontvangst en werkt uitstekend
- Tikken op dit touchscreen gaat verbazingwekkend goed, ook foutjes corrigeren lukt me aardig, een verademing tov, de ipad 3 van 10 inch die ik heb en die is na IOS 7 niet echt wouw meer qwa snelheid en stabiliteit. Stabiliteit onder IOS 6 was ook geen vetpot.
- Quadcore processor, ik kan alleen maar zeggen dat het toestel vlot reageert, ik doe geen games, dat interesseert me niet, dat brengt ook geen geld op.
Minpunten
- Bij binnenkomst de Nederlandse taal ingesteld en wat andere zaken. Bijna alle Chinese troep veranderde in Engels of NL, alleen de kalender, een onbekende app en een handleiding bleef Chinees. Nou die gebruik ik niet, dus daar heb ik niet echt last van. Er zijn genoeg Tweakers die dat schijnbaar wel allemaal gemakkelijk kunnen verwijderen met custom ROMS, Ik kan dat niet dus bleef er standaard wat chinees achter.
- Ik bel zelf niet veel, maar ik word wel regelmatig gebeld. een paar maal viel plots ineens de geluidsverbinding uit. Misschien heb ik iets aangeraakt op het scherm met mijn gezicht of hand, maar van 1 keer ben ik zeer zeker dat dat niet het geval was. Dat vind ik erg lastig, maar ik kan niet zeggen waar het aan lag.
- Zoek je een 4G toestel, zoek verder dan is deze Jaiyu G5 niet jou keuze
- De gsm weegt wel 158 gr en is duidelijk zwaarder dan andere GSM's van kunststof. Komt door het gebruik van RVS, dit kun je als nadeel zien.
Jiayu G5S Zwart
Mooi design en snel maar touchscreen snel kapot
Pluspunten
- Mooi design. Goede camera.
Minpunten
- Gps werkt slecht. Fix duurt lang of lukt niet.
- Touchscreen snel kapot
- In china gekocht (banggood). Geen garantie op scherm.
2 van 5 sterren (Slecht)