Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
3 januari 2014 Rapporteer

Intro
De laptop van mijn opa is al lange tijd erg traag en ik heb hem al een flink aantal keren geadviseerd om een nieuwe laptop te kopen. De laptop hardware is gewoon te oud en te traag na 8 jaar.
De oude laptop had een 15.4" 1280x800 scherm, een Intel Celeron processor, 1GB RAM en als OS Windows XP. Na meer dan 10 jaar support worden de (potentiële) beveiligingslekken vanaf 8 april 2014 niet meer verholpen.
In dat opzicht is het dus ook echt tijd om over te stappen naar een nieuw OS. Het scherm mocht ook wel iets groter, verder was het ook belangrijk dat de laptop een heel stuk sneller was. De prijs moest niet al te gek zijn. Met zijn eisen ben ik gaan zoeken voor laptops tot 600€.
Ik heb deze review geschreven tijdens het...

Pluspunten

• Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Touchpad & gestures werken prima
  • Kleine stroomadapter
  • Stil tijdens lichte taken

Minpunten

• Bloatware: McAfee, Office trial, games, aantal Asus programma's
  • Alle USB-poorten aan de linkerkant
  • Toetsenbord layout niet optimaal

R1
3 maart 2013 Rapporteer

Heb deze laptop voor mijn ouders gekocht nadat de oude met XP toch echt te traag is geworden. Heb zelf goede ervaringen met de voorloper van dit Asus model die het alweer bijna 2 jaar uithoud als hij Juli redt Dit is de K73E-TY029V, welke als unique selling point een 2e drive bay heeft. Ik was eigenlijk op zoek naar wederom een 17" model met 2 HDD bays, maar die zijn zo goed als niet meer te vinden. Met de geleverde 5400rpm 320GB HDD van seagate vind ik de laptop toch nog aan de trage kant, maar ondertussen heb ik alle laptops en PC's voorzien van een SSD, dus ben ook niet anders meer gewend. De Asus beschikt over alle gemakken voor een redelijke prijs, en bezit de nieuwste 3gen Intel mobile op basis van de Ivy bridge architectuur. Het...

Pluspunten

• complete uitrusting met alle hedendaagse aansluitingen
  • USB 3
  • HDMI
  • 3gen Ivy bridge processor met HT
  • groot en helder LED lit scherm
  • relatief licht naar mijn idee voor een 17"
  • kleine 65Wh voeding
  • veel waar voor je geld, basis prijs van +-530 Eur

Minpunten

• Meeste punten zijn eigenlijk de nadelen van het budget en de type keuze, en niet zozeer van de laptop
  • 1600x900 (kan ook niet anders voor deze prijs)
  • trage harddisk
  • activity leds zitten aan de voorkant net onder de rand en zijn daardoor erg slecht zichtbaar
  • geen turbo boost, dan moet je de duurdere i5 nemen
  • standaard ASUS Software spam, waaronder een Kaspersky 30d trial en nog meer software waarin ik mij nog niet heb verdiept en waarschijnlijk ga verwijderen.

Een lekkere notebook met mooi groot scherm die meer prestaties biedt dan je zou verwachten op basis van de specificaties. De spiegeling van het 17,3 inch scherm is zo minimaal dat ik me afvraag of er wel een glossy laag overheen zit. Wel binnen getest en niet buiten in de zon dus ik kan me vergissen.
Heb deze laptop uitgerust met een 120GB SSD van Crucial waardoor het opstarten natuurlijk nog veel sneller ging dan met de standaard ingebouwde 500GB harddisk maar het viel wel op dat de laptop "out of the box" al lekker vlot werkte. Naar mijn ervaring beter dan de iets duurdere modellen in dit segment.
Standaard zit er een Toshiba MQ01ABD050 schijf in, deze draait gewoon op 5400 toeren dus dat is op zich niets speciaals.
Qua featureset mag...

Pluspunten

• Snel genoeg voor internet/Office gebruik
  • Prettig scherm
  • Lage prijs
  • Makkelijk te upgraden (harddisk/geheugenslots makkelijk toegankelijk)
  • Celeron 1000 is in principe energiezuinig (maar accu duurtest nog niet gedaan)

6 juli 2014 Rapporteer

Geweldig product doordrenkt met Windows8 en moeilijk om BIOS instellingen aan te passen voor installeren van ander OS. Jammer.

Pluspunten

• Prachtige vormgeving
  • Helder beeld
  • Fluisterstil
  • Echte ASUS kwaliteit

Minpunten

• Laptop doordrenkt van Windows
  • Veel zinloze programma's geïnstalleerd

8 januari 2013 Rapporteer

Asus R704A-TY049H

Heb jij ook een Asus R704A-TY260H?