Tweakers

Tweakers zegt: 6

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 11 maart 2015

Drie midrange-behuizingen getest: BitFenix, Corsair en Fractal Design

BitFenix heeft de Shadow ontworpen om veel opslagruimte in een compacte behuizing onder te brengen. De Shadow heeft ook een van de meest uitgebreide frontpanel-opties: er zijn vier usb-poorten, waarvan de helft usb 3.0-poorten, een knopje voor de verlichting en een drukknop voor de fancontroller. De behuizing is verkrijgbaar met een gesloten zijpaneel of een versie met een ruitje: we hebben de gesloten versie getest. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikersscore 3,7 3.5 van 5 sterren
5 van 5 sterren
4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Deze behuizing is prima voor basisgebruikers die toch een mooi stuk Bitfenix Design met clean look in huis willen halen.

Pluspunten

• Genoeg HDD/SSD sloten
  • Ruimte voor grote voeding
  • Clean look
  • Led-verlichting (Uit/Rood/Blauw)
  • Ruimte voor lange GPU's 320mm
  • Standaard 2 stille ventilatoren
  • HDD Draai, klik en vast
  • Ruimte voor waterkoeling
  • Stoffilters aanwezig

Minpunten

• Niet genoeg ruimte voor kabelmanagement
  • Deur is niet omzetbaar (Gaat naar links open)
  • HDD/SSD sloten niet verwijderbaar
  • Geen Fan openingen aan de bovenkant
  • Mist een cardreader of hotswap
  • LED wordt via SATA van voeding voorzien (Liever Molex)

Introductie De Bitfenix Shadow is een kast die net geprijsd is boven het entry segment. Eigenlijk probeert hij een ATX kast te zijn die alles net wat beter doet dan de generieke entry kasten die door veel merken aangeboden worden. Ik zal de punten toelichten welke door Tweakers.net zelf worden aangedragen en hiernaast nog enkele punten toevoegen. Ik wil als opmerking meegeven voor de foto's; deze kast heeft tijdens de verzending lichte schade opgelopen. Dit is zichtbaar rechtsbovenin het linker zijpaneel. Dit is geen fabrieksfout en waordt dan ook niet als kritiek meegenomen tijdens deze review. Bouwkwaliteit en afwerking Ik heb de bouwkwaliteit grondig geïnspecteerd. En hier mankeert eigenlijk niets aan. Het houdt ook niet...

Pluspunten

• Stoffilters voor en onder
  • cablemanagement
  • soft touch behandeling
  • toolless werken
  • veel ruimte
  • looks

Minpunten

• geen fanopeningen bovenin
  • mist 3,5 inch cardreader slede en baycover

Als ik je gewoon vertel dat de BitFenix Shadow als geheel prima in orde is, en er in de uit-stand gewoon keurig en strak uit ziet, mag je voor jezelf met behulp van de review en de foto’s de conclusie afmaken.

Pluspunten

• Leuke unieke led feature
  • .. die je uiteraard ook uit kan zetten
  • SoftTouch voorkant met goede uitstraling
  • Kast voelt in zijn geheel degelijk aan
  • Ruim voldoende inbouw mogelijkheden voor lange GPUs en HDDs
  • Stoffilters
  • Goed frontpanel
  • 2 ventilatoren meegeleverd
  • Kabels toch redelijk weg te werken voor de airflow
  • Prijs is prima

Minpunten

• Binnenwerk/indeling is erg basic
  • Volwaardig kabelmanagement ontbreekt, zo ook ruimte boven het moederbord
  • Wellicht van belang voor sommigen: Deurtje kan je niet omzetten, dus kan enkel naar 1 kant open.

Intro De Bitfenix shadow. Een kast die mij op het gebied van uiterlijk meteen aanspreekt. Uiterlijk is strak zonder te veel extra’s, iets wat in mijn ogen als een pluspunt gezien mag worden. Zonder al deze buitengewone extra’s aan de buitenkant oogt hij toch als een stoere kast die gezien mag worden. De LED strip aan de onderkant van de kast maakt het dan nog net dat beetje verder af. Op het eerste gezicht deed de kast het goed bij mij. Leuke en lichte kast met een mooie matte afwerking op de frontpanel. Maar we gaan deze kast uit het €50 plus segment toch even wat beter aan de tand voelen. Kenmerken - Mid tower design met SoftTouch surface - Ondersteund tot 4 120mm fans - Uitneembare stoffilters aan de voor- en...

Pluspunten

• SoftTouch afwerking
  • Uiterlijk
  • Afwerking
  • Ruimte binnenin
  • Stoffilters

Minpunten

• Kabelmanagement
  • Geen fans bovenin
  • Zeer basic indeling

BitFenix Shadow

Prima kast, maar qua cablemanagement laat hij te wensen over. Ook werkt de LED functie niet omdat mijn moederbord de aansluiting niet heeft, en hij is niet super makkelijk in te werken. Wel ziet hij er goed uit, en is redelijk compact voor een ATX formfactor.

Pluspunten

• Mooi
  • Redelijk compact
  • Goede bouwkwaliteit

Minpunten

• LED functie werkt niet op alle systemen
  • Niet heel makkelijk in te werken
  • Geen goede cablemanagement opties

31 december 2014 Rapporteer

BitFenix Shadow

Geweldige kast die er erg strak uit ziet en genoeg ruimte heeft voor alle componenten

Pluspunten

• Stille meegeleverde fans
  • Leds die uit kunnen
  • Veel ruimte
  • Punten om kabels vast te maken
  • Stevig
  • Er kunnen lange grafische kaarten in

Minpunten

• Niet veel plek voor kabelmanagement
  • De onderste filter is niet los te halen zonder je voeding los te halen.

2 november 2014 Rapporteer

BitFenix Shadow

Een zeer mooie case voor een goedkope prijs, die ook nog een redelijk stevig is. Het mist alleen ruimte voor goeie cabel management.
En dat je het kleine lampje bovenop niet van blauw naar rood kan veranderen kan lelijk zijn als je een rode setup hebt.

Pluspunten

• Prijs/Kwaliteit verhouding
  • Uiterlijk
  • Stil
  • Stof filters
  • Soft Touch

Minpunten

• Weinig ruimte voor cable management
  • Zijpanelen niet al te stevig maar geen deal-breaker

19 juni 2014 Rapporteer

17 februari 2014 Rapporteer

14 februari 2014 Rapporteer

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een BitFenix Shadow?