Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Toon reviews van:
slb
4 mei 2015 Rapporteer

Heb hem geprobeerd op de slaapkamer en ik heb er eigenlijk geen goede ervaring mee.

Pluspunten

• compacte XBMC speler
  • mooie vormgeving
  • Prima beeldkwaliteit

Minpunten

• Niet met afstandbediening aan te zetten
  • Niet praktisch wanneer de box niet onder handbereik is
  • Microstutter
  • Niet helemaal af

3 van 5 sterren (Voldoende)

Ik heb TLBB nu zo'n 3 weken in mijn bezit.
Het is een klein kastje, zo'n 10 bij 10cm en onopvallend weg te zetten.
Mijn situatie is als volgt :
Ik draai een server op basis van Xpenology ( N40L microserver )
Deze synology-clone server doet mijn download, opslag en sorteertaken elke dag bijna vol automatisch.
In de mappen Video staan mijn mediabestanden netjes gesorteerd op type, films, series en kinderfilms / kinderseries.
In verschillende ruimte's wordt gebruik gemaakt van deze media ( slaapkamers, huiskamer en portable device's ( iPad, Nexus7 en telefoons / iPod )
Voorheen gebruikte ik een diversiteit aan mediaplayers, van een atombased htpc, die niet eens normaal een webDL kon afspelen zonder haperen, Xtreamer / ACryan, tot aan...

Pluspunten

• Ondertitels kunnen worden opgezocht on the fly
  • Door XBMC kan je je eigen telefoon / tablet als remote gebruiken, constellation op de iPad is geweldig, Yatse op de androidtoestellen even zo.
  • Add-ons door de grote community zijn er werkelijk ontelbare add-ons te vinden, van backup tot aan streaming video.

Minpunten

• Omdat het in basis een androidbox is, zijn er natuurlijk limieten aan zijn vermogen.
  • TLBB gaat niet 'uit', hij gaat in een standby mode, en verbruik zal omlaag gaan, maar echt UIT is er niet bij . ( uit kan sinds sw 1.1.1 wel, maar WOL is niet geimplementeerd ). Nadeel hiervan, als de box aanblijft, update hij dus niet ( XBMC update bij opstarten ) - Hiervoor kan je een auto-update plugin installeren, en zelf de tijden bepalen.
  • niet box related :
  • Steile leercurve voor nieuwe gebruikers, de XBMC community is net zo vergevings gezind als tweakers.net .... heel veel antwoorden met lmfgtfy en rtfm, die niets bijdragen aan de vraagstelling. Voor nieuwe gebruikers is het verkrijgen van info niet zo eenvoudig, als je niet weet waar je naar zoekt, zal een googlesearch ook niets opleveren.

27 januari 2014 Rapporteer

De TLBB wordt geleverd met afstandsbediening trafo en HDMI kabel.
De afstandsbediening heeft aan twee kanten knoppen, voor algemeen bediening en toetsenbord aan de achterzijde.
Deze versie van de TLBB heeft 1XHDMI, 1Xnetwerk aansluiting, 1X power aansluiting en 2 USB aansluitingen.
Na de levering van de TLBB bleek na het aansluiten de afstandsbediening niet te werken, zelfs na meerdere pogingen totaal niets.
na een rondje lezen op diverse fora bleek dit een veelvoorkomend probleem te zijn.
zelfs na hulp van TLBB is het niet gelukt om de afstandsbediening aan de praat te krijgen
ik ben nooit verder gekomen dan het welkom scherm, en heb deze weer retour gedaan, ook op aanraden van TLBB.
Wat ook jammer is, dat het niet geheel duidelijk...

Pluspunten

• Compact design
  • aansluitingen zitten stevig, en wiebelen niet.
  • redelijke snelle opstart.

Minpunten

• lelijk ontwerp, nergens een duidelijke afbeelding waar er precies aan aansluitingen op zitten tot je deze ontvangt,
  • meest websites laten niets zien of verschillende aansluitingen van oudere types.
  • (zelfs de eigen website niet)
  • je moet best wel wat tijd er insteken om deze werkend te krijgen naar je wensen.
  • Forum is een onoverzichtelijk en is niet echt actief, en word je snel doorverwezen naar een XBMC forum

18 maart 2015 Rapporteer

The Little Black Box V2

Helaas, door een bekend probleem werkt de TLBB V2 niet samen met mijn TV (LG 42LB630V). Zie hier:

Nadat het apparaat (snel) is opgestart, blijft het scherm knipperen waarbij het beeld meer uit dan aan is. Onbruikbaar zodoende.

Is (kennelijk) geen probleem specifiek van TLBB overigens.

Pluspunten

• Zeer mooi design
  • Gebaseerd op XBMC (Kodi)
  • Start snel op
  • Wifi-verbinding
  • Maakt geen geluid

Minpunten

• Werkt niet samen met sommige AV-tuners, zoals mijn LG TV uit 2014
  • Er is een remote admin, maar deze biedt vrijwel geen nuttige functionaliteit voor het geval dat je de reguliere gebruikersinterface niet kunt gebruiken
  • Vrijwel geen documentatie of referentiemateriaal meegeleverd

The Little Black Box V1

The Little Black Box ?

A: Je kijkt graag films en internet op je TV
B: Je prutst graag avondenlang met hopeloze instellingen, menu's en weigerachtige afstandsbedieningen.
C: Je bent dol op XBMC, KODI en Linux

Als je type A bent, dan is TLBBox niets voor jou.

Pluspunten

• Ongetwijfeld veel mogelijkheden; als je ze kan vinden.
  • Uitstekende Koreaanse en Vietnamese ondertiteling bij de films.

Minpunten

• Zeer gebruiksonvriendelijk, steile leercurve
  • Kan niet echt uitgeschakeld worden
  • Los bijgeleverde Qwerty afstandsbediening werkt niet
  • Uitsluitend geschikt voor XBMC, KODI en Linux insiders en mochten deze termen u niets zeggen.....dan weet u eigenlijk al genoeg
  • Groot en lomp vergeleken bij de ChromeCast

7 februari 2014 Rapporteer

The Little Black Box V1

Heb jij ook een The Little Black Box V1?