Review door de redactie
De combinatie van het aanpakken van pijnpunten van de Cosmos II, de flexibele drive-indeling en de ruime mogelijkheden voor lucht- en waterkoeling zijn positieve punten. Het ontbreken van een fancontroller en hotswapbays of andere extra's levert wat minpuntjes op, net als de maar matige prestaties in combinatie met flinke geluidsproductie. Voor een 140 euro kostende behuizing zijn dat wel de puntjes op de i die we missen. Lees verder »
Handzame Cosmos-behuizing
Flexibele drivebays
Uitgebreide koelmogelijkheden
Krap voor atx-borden
Geen extra's als fancontrollers
Vrij luid en warm onder belasting
Lees de uitgebreide review en reacties
Reviews door gebruikers
Scoreverdeling
Gemiddelde gebruikersscore
4,3
4.5 van 5 sterren
4 reviews - Pagina 1 van 1
Review: Cooler Master Cosmos SE WIndowed Inleiding Specificaties Uitpakken Inbouwen Kabelmanagement Koeling Geluidsproductie Stoffilters Alternatieven Verlichting Conclusie pricewatch: Cooler Master Cosmos SE Windowed Productpagina . Inleiding De Cosmos series van Cooler Master zal de meeste van jullie niet onbekend zijn. Grote en loodzware torens van topkwaliteit en vooral ook lekker opvallend. De...
Pluspunten
- Uniek en opvallend ontwerp; een echte Cosmos
- Uitstekende afwerking.
- Welliswaar veel kunststof, maar vooral goed uitgevoerd.
- Stevige en mooie aluminium handsvaten
- Meer dan genoeg interne ruimte voor high-end setups met custom waterkoeling
- Veel ruimte voor kabelmanagement
- Goede implementatie van stoffilters
- 7 ventilator plekken en 4 ventilatoren standaard meegeleverd
- Leuke verlichting aan bovenkant en in de voorste 2 ventilatoren
- De meest betaalbare Cosmos
Minpunten
- Geen duurkoop, maar nog altijd aan de prijs voor een behuizing.
- Onderste 5.25" bay niet te gebruiken tenzij je een LED-fan inlevert
- 280mm radiator kan zonder consequenties, maar een 360mm model snoept een deel van je HDD en 5.25" bays weg.
- Geen fancontroller
- Wel 2 handige 3.5" bays aan de onderzijde, maar geen hotswap bay ingebouwd.
Cooler Master Cosmos SE Windowed
Mooie behuizing, netjes afgewerkt. Met alle hardware ingebouwd komt hij al gauw op 17 tot 20 kg. 2 drive bays opgeofferd voor aansluiting usb 3 en sata aansluitingen, die zitten wel op een heel akelig plekje van m'n msi moederbord. Toch wel een juweeltje.
Pluspunten
- 4 stille case fans
- ombouw mogelijkheden
- extra ssd bays
Minpunten
- kast had iets ruimer mogen zijn voor ATX
- handleiding
- slechte beschrijving front aansluiting
Cooler Master Cosmos SE Windowed
Mooie Kast, praktische beugels erbij.
Modulaire harddisk-brackets die je uit kunt bouwen om meer plaats te creeeren.
Mijn oude Kast was aan coolermaster HAF912 .
Was hier supertevreden over, en dus wou ik overstappen op een wat duurdere en handigere versie. Voor de hoge prijs vindt ik het zelf tegenvallen.
Pluspunten
- Stof-filter
- Beugels voor dragen en dat de kast geen minder makkelijk beschadiging oploopt.
- Modulair opgebouwd om apart onderdelen eruit te halen (voorkant van kast)
Minpunten
- Airflow is slecht in combinatie met(MSI Radeon R9 290X GAMING 8G) scheelt makkelijk 30 graden(workaround: kast open) Fans aan boven en voorkant draaien te langzaam , nieuwe fans installeert.
- Initieel te weinig ruimte voor Videokaart (onderdelen zijn uit te bouwen)
- kleine fans maken geluid dat aanwezig is , niet veel maar het is niet stil.
3 van 5 sterren (Voldoende)
Cooler Master Cosmos SE Windowed
Zat bij een 2e hands pc. Prijs is wel wat hoog, zou hem nooit nieuw kopen. Ik moest helaas de rubber ring van een kabelgat verwijderen omdat mijn MOBO-power anders niet langs mijn ATX Z77A-G43 paste. Ook vrij krap voor ATX. Wel veel ruimte achteraan en koeling+drive cages zijn top!
Pluspunten
- Mooie kast
- Zeer degelijk
- Window
- Rubber poten
- Koelmogelijkheden
- Genoeg ruimte voor kabels en SSD aan de achterkant
- Thumbscrews
- Gefilterde intakes
Minpunten
- Wat krap voor een ATX, MOBO power paste niet langs mijn mobo zonder verwijdering van de rubber beschermring
- Als er eenmaal stof in zit dan zit het er ook echt goed in
- Prijs