Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
13 januari 2016 Rapporteer

Flikkervrij (PWM-free) scherm, lage beeldhelderheid is mogelijk, goede kijkhoeken, lekker mat, usb-hubje incluus.
Verwacht geen wonderen in de praktijk voor wat betreft het contrast, blackcrush is zeker aanwezig, knoppen zijn irritant gepositioneerd, bouwkwaliteit is matig star.

Pluspunten

• Flikkervrij (PWM-free) geen koppijn
  • Lage beeldhelderheid mogelijk
  • Goede kijkhoeken
  • Geen glibberig glimmend ding
  • usb hubje

Minpunten

• Contrast in praktijk niets bijzonders
  • Blackcrush
  • Knoppen irritant gepositioneerd
  • Vesa matig star
  • Ghosting bij oa scrollen tekst

17 december 2013 Rapporteer

Hallo, Na bijna drie jaar een Samsung 2333T te hebben gehad, wilde ik graag een beter paneel dan cPVA. Na flink wat zoeken kwam ik tot de conclusie dat ik een IPS-paneel wilde en kwam ik uiteindelijk op de HP ZR2330w uit. Maar eenmaal aangesloten, viel me een aantal dingen tegen: ik zag op lichte achtergronden een ruitjespatroon (crosshatching) en vielen de kijkhoeken me (toch) tegen (IPS-glow). Daarom heb ik 'm omgeruild voor de Iiyama X2483HSU. Ik kwam op deze uit vanwege het zogenaamde AMVA+-paneel. Op papier scoort deze paneeltechnologie hoge ogen: echte 8-bits kleurweergave (dus geen 6-bits + FRC), statisch contrast van 3000:1 en verbeterde kijkhoeken t.o.v. voorgaande AMVA-panelen. Uiterlijk De doos met inhoud is erg licht, voelde als...

Pluspunten

• zeer hoog contrast
  • zeer goede kijkhoeken voor een VA-paneel
  • uitstekende kleurweergave out-of-the-box (kalibratie corrigeert vrij weinig)
  • zeer goede afdekking sRGB-kleurgebied
  • uitstekende kleur- en helderheidsuniformiteit
  • semi-glanzende coatingslaag

Minpunten

• wat ghosting ongeacht één van de drie overdrive-instellingen
  • een persoonlijke: uiterlijk van het scherm

16 december 2013 Rapporteer

Overweging om voor dit scherm te gaan
Na een paar jaar gebruik te hebben gemaakt van mijn Samsung Syncmaster 2494HM (een TN paneel, waar ik nooit helemaal tevreden over ben geweest betreft de kleurweergave) besloot ik over te stappen naar een nieuw schermpje. Ik dacht er eerst aan om van 24" naar 26" te gaan. Dit heb ik niet gedaan omdat de 'betaalbare' varianten van de 26" schermen allemaal slechts een resolutie van 1920x1080 pixels bezitten. Dit heb ik meerdere malen gezien bij vrienden en kennissen en dit beviel mij niet. Ook vond ik de meerwaarde van die 2" extra niet schokkend voor mijn gebruik en afstand tot de monitor.
24" zou het dus worden en waarschijnlijk een IPS paneel. Maar terwijl ik aan het zoeken was naar een...

Pluspunten

• Kleurweergave
  • Contrast
  • Prijs

Minpunten

• Goedekope materiaalkeuze voor voet en behuizing.

27 december 2013 Rapporteer

Ik heb de monitor nu enige dagen naast een Samsung Syncmaster 226BW staan en kan het beeld goed hiermee vergelijken. Kleuren en contrast zijn uitstekend te noemen. Ghosting heb ik nog niets van gemerkt. Het bredere scherm werkt prettig.

Pluspunten

• Neutrale vormgeving.
  • Prachtig beeld, geen pixeltje verkeerd
  • Beeld goed instelbaar.

Minpunten

• Beetje pietluttig wellicht, maar ik had het fijn gevonden als ik het geluidsvolume makkelijk(er) had kunnen regelen.

10 december 2013 Rapporteer

Geweldig AMVA scherm. Voor 20 euro extra krijg je in plaats een tlc scherm dit scherm en het verschil is verbazingwekkend groot. Er is geen merkbaar verschil in helderheid tussen de buitenkant en binnenkant van het scherm, en het is gewoon heerlijk om naar te kijken. Daarnaast is het met 24 inch ook nog een lekker groot scherm. Dit zou ik echt iedereen aanraden.

Pluspunten

• ook van de zijjkant en bovenkant nog steeds heel mooi beeld
  • vrijwel geen weerkaatsing van licht
  • heel rustig om naar te kijken
  • groot
  • geen verschil in helderheid binnen/buitenkant scherm

Minpunten

• geen tot zover

3 juli 2015 Rapporteer

Iiyama ProLite X2483HSU-B1 Zwart

Erg mooie monitor, mooie kleuren en goede kijkhoeken. Enige wat ik als minpunt kan opmerken is dat ik na een tijdje naar het scherm gekeken te hebben wat vermoeide ogen heb. Ook is de helderheid op de laagste setting al erg helder, dit zou wat minder kunnen naar mijn mening.

Pluspunten

• Super mooi scherm
  • Simplistisch maar strak design

Minpunten

• Na lange tijd krijg ik vermoeide ogen
  • Laagste helderheidsniveau vind ik al helder genoeg, voor in de avond/nacht zou ik een lagere helderheid fijner vinden

Iiyama ProLite X2483HSU-B1 Zwart

Weinig op aan te merken uitstekend scherm.

Ingebouwde boxen zijn handig, maar zijn niet goed genoeg om veelvuldig muziek te luisteren / films te kijken.

Pluspunten

• Prijs / kwaliteit
  • Ingebouwde boxjes
  • USB-Hub

Minpunten

• Beetje wiebelig bij het gebruik van het menu
  • Geluidskwaliteit

Iiyama ProLite X2483HSU-B1 Zwart

Zeer fijne monitor! Door zijn zachte prijs en uitmuntend beeld (via DVI) een echte aanrader!

Pluspunten

• Mooie kleurweergave
  • Diep zwart
  • Mooie bezel (ondanks materiaal keuze)
  • Erg licht

Minpunten

• Beeld via HDMI was erg flets (aangesloten op GTX660 Ti)
  • Geen HDMI kabel bijgeleverd

Iiyama ProLite X2483HSU-B1 Zwart

Geweldig scherm! Prachtig mat paneel en de plastic behuizing is van de mooie matte soort (niet dat glimmende)

Pluspunten

• Helder
  • Mooi paneel
  • Full HD
  • Ingebouwde USB 2.0 hub
  • Redelijke tot goede behuizing
  • DVI kabel meegeleverd

Minpunten

• Ik moest de moertjes van de standaard wat aandraaien, anders zakte het scherm steeds naar achteren.

19 februari 2015 Rapporteer

Iiyama ProLite X2483HSU-B1 Zwart

Dit is de eerste AMVA monitor waar ik mee heb mogen werken, en wat een genot is het; de kleuren en het contrast zijn prachtig. Voor de prijs is het een zeer goede kwaliteit monitor die erg stevig aanvoelt.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Kleuren en contrast
  • Kantelbaar

Minpunten

• Niet in hoogte verstelbaar
  • Geen HDMI kabel erbij

15 november 2014 Rapporteer

Iiyama ProLite X2483HSU-B1 Zwart

Prachtig scherm met mooie kleuren en een goed contrast out of the box.
Helaas ook met een OC komt hij niet verder als 67Hz in tegenstelling tot de specificaties dat hij 75Hz zou moeten aan kunnen.

Pluspunten

• Hoog contrast en perfecte kleuren.
  • ACR werkt perfect tijdens voor Gaming
  • Na een licthe OC en Overdrive op1 geen Ghosing waargenomen
  • Totaal geen bleeding

Minpunten

• Slechts 60Hz Native max @67Hz na OC
  • Maar een USB 2.0 HUB
  • Had graag een Displaypoort gezien ipv een nuttleoze D-sub VGA
  • Speaker
  • Geen HDMI kabel meegeleverd.

26 augustus 2014 Rapporteer

Iiyama ProLite X2483HSU-B1 Zwart

Goede monitor voor een goede prijs. Goede kijkhoeken, goede contrast en mooie kleuren. Monitor ziet er beter uit dan ik van te voren verwacht had, echt heel netjes. De voet is minder mooi te noemen, al vind ik het absoluut niet storend.

Pluspunten

• Goede prijs
  • Goede kijkhoeken
  • Mooie kleuren
  • Hoge contrast
  • Mooi scherm (mening, mooier dan ik verwacht had aan de hand van plaatjes)
  • Horizontaal kantelbaar
  • USB poorten
  • Zowel HDMI als DVI als VGA

Minpunten

• Minder mooie voet, maar niet storend (mening)

Iiyama ProLite X2483HSU-B1 Zwart

Ik vind het een prachtige monitor. Erg waar voor je geld het enige minpuntje is dat de monitor erg naar voren held en dat dit niet aan te passen is. Ik heb er iets onder moeten zetten om het rechter te zetten.

Pluspunten

• Mooi
  • Extreem helder
  • Mooie kleur weergave

Minpunten

• Helt erg naar voren

Heb jij ook een Iiyama ProLite X2483HSU-B1 Zwart?