Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Review: ASRock H81M-HDS pricewatch: ASRock H81M-HDS Beste (mede)tweakers, voor een eenvoudige build in de Cooler Master Silencio 352 (Zie mijn review hiervan hier), een kast met USB 3.0 poorten voor op, was ik op zoek naar het meest eenvoudige / voordelige moederbord wat aan de eisen voldeet. De eisen waren vrij eenvoudig:Socket 1150mATXInterne USB 3.0 Poort3 Sata aansluitingen (SSD, HDD, ODD)Sata IIIGoede compatibiliteit met ook oudere toebehoren: PS/2, VGADit lijkt mij een vrij standaard lijstje voor een budget-tot-mid-end consumenten...

Pluspunten

• Nieuwe firmware nu standaard
  • ...Werkt dus gewoon direct goed in W7, W8
  • Zeer goedkoop
  • Voldoende features voor budget-pc
  • Breede ondersteuning oude apparatuur (PS/2, VGA)
  • ...naast voldoende ondersteuning nieuwe apparatuur (USB3.0, HDMI)
  • Ziet er toch chic uit

Minpunten

• Eigenlijk geen bord voor luxere systemen
  • .. 4 Sata kan beperken

Vragen over het product? Stuur gerust een berichtje naar mijn account! ;)

Pluspunten

• Erg goedkoop!
  • Het werkt prima, geen problemen dus!
  • PCI-e 2.0 x16 voor videokaart en PCI-e 2.0 1x voor wifikaart of geluidkaart.
  • USB 3.0 header.
  • 2 SATA 600 poorten voor SSD + HDD
  • Micro-ATX; Past dus in een (redelijk) kleine kast.
  • Ziet er redelijk strak uit.

Minpunten

• 2x SATA 600 kan te weinig zijn.

10 februari 2014 Rapporteer

Geen technische verhandeling over dit specifieke moederbord (zie andere reviews daarover), meer een soort luchtig verhaal over de installatie er van en heel veel toen en nu.
Inleiding
Na jarenlang met 2ehandsjes te hebben gescharreld (met de bijbehorende problemen) werd het eens tijd om zelf een nieuwe pc in elkaar te zetten. De laatste pc die ik in elkaar heb gezet was zo rond de eeuwwisseling dus ik was benieuwd of er in de tussentijd heel veel veranderd was sinds het roemruchte 80486/pentium tijdperk (s.v.p. geen opmerkingen over oude lullen graag).
Na een paar filmpjes op youtube te hebben bekeken kwam de volgende cultuurschok naar boven:

• IDE is intussen overleden en daar is kennelijk SATA voor in de plaats...

Inleiding Bij een socket 1150 processor hoort ook een bijpassend moederbord. Mijn keuze is gevallen op de Asrock H81M-HDS. De keuze viel op dit moederbord vanwege de lage prijs en een interne usb 3.0-header. Verder had ik niet veel aanvullende eisen, omdat de H81 chipset van Intel toch al relatief veel features aan boort heeft met twee maal usb 3.0 en sata 600. Compatibiliteit Tijdens de installatie van Windows 7 kwam ik achter een merkwaardig probleem. Ik probeerde Windows 7 incl. SP 1 via dvd te installeren. Tot mijn verbazing werden mijn toetsenbord en muis niet gedetecteerd, terwijl het in de UEFI allemaal prima werkte. Na een korte zoektocht op Google, kwam ik er al snel achter dat dit wel vaker gebeurd in combinatie met...

Pluspunten

• Interne usb 3.0 header
  • Prijs

Minpunten

• BIOS update nodig voor fatsoenlijke werking
  • Vier sata-poorten

3 van 5 sterren (Voldoende)
21 juli 2016 Rapporteer

ASRock H81M-HDS

Dit is nou echt een goed moederboord voor een budget (of je 1e PC) dat komt doordat het veel mogelijkheden biedt, maar ook weer niet te veel zoals DDR4.

Pluspunten

• Firmware
  • Goede starter
  • HDMI aansluiting

Minpunten

• Geen goede voor betere systemen

26 augustus 2015 Rapporteer

ASRock H81M-HDS

Gister pas in gebruik genomen. Er word gesuggereerd dat er in dit moederbord geen videokaarten passen langer dan 18 cm. Echter past mijn MSI GTX960 er zonder problemen in. Deze videokaart is echter ruim 27 cm lang en neemt 2 slots in beslag.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Bevat alle basis componenten
  • Ondersteund ook grote videokaart

Minpunten

• Goedkope backplate
  • Helaas niet alle audioaansluitingen

3 juli 2015 Rapporteer

ASRock H81M-HDS

Erg goedkoop en overklokt pentium g3258 makkelijk tot 4.4ghz.
Neutrale zwarte kleur, zeker niet lelijk en voor deze prijs verwacht je toch geen grote gekleurde heatsinks enzo.

Pluspunten

• Je kunt g3258 overklokken voor heel goedkope game pc.
  • Noodzakelijke functies zijn aanwezig.
  • Prijs/kwaliteit echt fantastisch
  • Veel aansluitingen

Minpunten

• geen luxe functies zoals bijv. goede geluidskaart.
  • slechts 1x pci-e 16x en 1x pci-e x1 slot. (ligt ook aan kleine formfactor)

30 juni 2015 Rapporteer

ASRock H81M-HDS

Budgetmoederbord, daar is het aantal uitbreidings sloten dan ook naar.

Pluspunten

• Simpel moederbord met voldoende capaciteit voor een gamingsysteem
  • Prijs
  • Stabiel met Windows 8

Minpunten

• Geheugensloten zitten vlak naast de CPU, het plaatsen van een grotere cpu koeler belemmert de toegang hiervoor
  • Geluid is ok, zou beter kunnen.

30 juni 2015 Rapporteer

ASRock H81M-HDS

Zeer goedkope moederbord dat goed werkt. De aansluitingen doen het bij mij niet even goed, 1 van de 4 sata poorten werkt niet.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Veel aansluitingen/features

Minpunten

• Niet alle aansluitingen werken!?
  • 2 ipv 4 ram sloten

29 mei 2015 Rapporteer

ASRock H81M-HDS

Lijkt een prima product, zeker voor de prijs. Alleen zitten de front header pins in de weg voor videokaarten langer dan ~18 cm. Hierdoor retour gestuurd.

Pluspunten

• Prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• Werkt niet met videokaarten langer dan ~18cm

ASRock H81M-HDS

Aangeschaft voor 2 werkcomputers die 24/7 aan staan. We gebruiken ze nu meer dan een jaar en ze werken nog prima!

Pluspunten

• Snelle videokaart, kun je goed op gamen.
  • Drivers goed beschikbaar
  • Na een jaar gebruik nog steeds geen mankementen

Minpunten

• Nog geen

8 maart 2015 Rapporteer

ASRock H81M-HDS

Dit moederbord heeft genoeg aansluitingen voor een mainstream-(game) pc en is goedkoop. het moederbord heeft een neutrale zwart met zilvere kleur en is het bedrag zeker waard!

Pluspunten

• Goede Prijs
  • Genoeg aansluitingen

Minpunten

• Misschien meer geheugen sloten voor latere uitbreidingen

14 januari 2014 Rapporteer

ASRock H81M-HDS

Heb jij ook een ASRock H81M-HDS?