Naast de 2 Lightnings die ik van MSI heb kunnen testen, heb ik nog een GTX770 liggen waarmee ik de Z87 moederborden heb getest. En uiteraard heb ik 'm gebruikt om er ook wat tests mee te doen met de andere videokaarten. De GTX770 die ik heb getest is de MSI GTX770 TwinFrozr Gaming, of als we de codenaam moeten gebruiken, de N770 TF 2GD5/OC. specificaties GPUGeForce GTX770 InterfacePCIe 3.0 Geheugen2048MB GeheugentypeGDDR5 Geheugeninterface256bits Core ClockOC mode: 1072 Mhz (Boost: 1124Mhz) Gaming mode: 1059 Mhz (Boost: 1111Mhz) Silent mode: 1046 Mhz (Boost:...
Reden van kopen Na in 2011 mijn game pc te hebben gebouwd vond ik het tijd worden om eens een flinke upgrade uit te voeren. Mijn oog was al vrij snel gevallen op een nieuwe videokaart en de keuze was dan ook tussen de 760 en de 770 van 220 euro en 280 euro. Ik ben, zoals jullie zien, op deze uit gekomen omdat ik dan weer voor de komende jaren een prachtige kaart in huis heb. Opstelling De meeste onderdelen zijn ook onderaan te vinden, maar ook hier: Cooler Master CM 690 II Advanced Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C8 Cooler Master Silent Pro Gold 700W Intel Core i5 2500K Boxed Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB Samsung 830 SSD 256GB Asus P8Z68-V PRO Cooler Master V8 cooler (achteraf overpowerd voor een i5..) Vorige kaart...
Speelt (bijna) alle spellen op ultra-1080p. Drivers zijn goed (o.a. GeForce Experience). Maakt weinig geluid en komt amper boven de 70 graden met 100 Mhz core-overclock. Enige minpunt is wellicht future-proofing wat betreft de magere 2gb VRAM en de DirectX versie.
De GTX770 is in prestaties vergelijkbaar met een GTX680, maar hij is zeer scherp geprijst. Deze MSI is daarnaast ook zeer koel, stil en goed overklokbaar. Hij speelt alle games op ultra, alleen heeft-ie maar 2GB videogeheugen, waardoor nu en in de toekomst games moeilijker te spelen zijn op 1080p.
Pluspunten
Goede prijs/kwaliteitverhouding
Stil
Goed overklokbaar
Koel
Minpunten
Vergeleken AMD videokaarten in deze prijsklasse weinig videogeheugen en lage geheugenbusbreedte
Ik heb twee van deze kaarten gehad en allebei zijn ze binnen een paar maanden kapot gegaan. De eerste veroorzaakte een knipperend blauw geel en wit beeld. De tweede liet mijn PC continu crashen tijdens het gamen. Rotzooi!
Wat opvalt aan deze kaart is dat de koeler stil is en de kaart toch zeer krachtig is. Het verbruikt wel veel stroom tijdens gamen (200W), maar idle weer heel weinig (10W)
Mooie stille kaart, goede prestaties. Had deze kaart een maand, toen kwam de 900-serie uit en ben ik daar naar over gestapt. Kwam van een 560ti naar de 770 en verschil was enorm.
Speelde games uit die tijd makkelijk op ultra (Battlefield 3, Battlefield 4).
Pluspunten
Stil en koel
Prima prestaties voor de prijs
Drivers zijn erg goed, krijgt ook extra's zoals Shadowplay.
Één van de goedkoopste GTX 770's die ik kon vinden. Ik gebruik de kaart nu al een half jaar en doet het nog uitstekend. De kaart is ook bij zwaar gamen nog erg stil.
Het uiterlijk matcht met mijn MSI 970 Gaming moederbord.
ik heb deze video kaart nou al een tijdje en het is een erg fijne kaart. ik ben erg tevreden over de prestaties en de slike afwerking. 1 min punt is dat hij erg warm word ondanks mijn 6 fans plus de 2 fans op de kaart. verder uitstekend.
Met 2 fans had ik toch andere verwachtingen bij de geluidsproductie, maar dit apparaat is absoluut fluisterstil tenzij je handmatig de fans op 100% zet. Great bang for the buck.
Pluspunten
Absoluut fluisterstil!
Prachtige prijs/prestatie verhouding
Draait alle hedendaagse games in Full HD op ultra
MSI Software nuttig
Minpunten
Kleurstelling kaart is misschien niet voor iedereen weggelegd
Goede videokaart, koel, stil en mooi afgewerkt, ook erg krachtig. Enige nadeel is dat er maar 2 GB VRAM is. In vergelijking met bv. AMD kaarten in dezelfde prijsklasse is dat wel weinig.
Pluspunten
Mooi afgewerkt en stoer kleurenschema (als rood en zwart je ding is)
Stil
Koel
Heatspreader over VRAM
Minpunten
Weinig VRAM vergeleken met gelijk geprijsde AMD kaarten
Heb deze kaart in 2014 gekocht en veel plezier aan beleeft. Nooit echt veel overclocked. Kaart is na ongeveer 4 jaar dagelijks gebruik kapot gegaan. Gaf geen beeld meer en deed mijn OS re-booten. Was goed voor zijn generatie, er is nu beter te vinden voor de prijs.