Nadat mijn oude moederbord het had begeven heb ik de M5A97 Pro Als vervanging gekocht bij CDRomland.
Feature Set
Er zijn meer dan genoeg Sata 6Gb/s poorten. Op de Backpanel zitten 2 USB 3.0 Poorten.
Het is wel jammer dat er intern geen USB3.0 aansluitingen zitten.
Aan USB 2.0 Poorten is een overvloed, 8 op de Back panel en 6 Intern. Ook zijn er 2 ESata Poorten (3Gbit).
Voor de Videokaart, CPU, geheugen en boot device zijn er aparte leds die gaan branden als het niet werkt en een MemOk! Feature.
Dit vind ik zeer belangrijke features op moederborden.
De Audio chip ondersteunt tot 8 kanelen. De kwaliteit van het geluid heb ik (nog) niet getest, omdat ik de geluidskaart van mijn headset gebruik.
De UEFI Bios werkt goed en is...
Inleiding
Nadat mijn vorige moederbord de geest had gegeven heb ik besloten om
zowel mijn moederbord als mijn processor te vervangen. Ik had namelijk al
een nieuwe videokaart gekocht (ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2) en die
paste niet op mijn moederbord. Een nieuw moederbord voor die processor
(een intel i5 dual core) was erg duur.
Ik heb toen gekozen voor een AMD Phenom x4 965 BE, en had dus ook
een nieuw moederbord nodig. Ik heb gezocht en ben uiteindelijk op de
Asus M5A97 gekomen.
Mijn redenen waren:
- AM3+ Socket
- usb 3.0
- crossfire supprted
- SATA-600
- 4 DDR3 Slots (support tot 32 GB en 2133MHZ)
- aardige prijs
- Goede Uefi bios, makkelijk te tweaken
Andere componenten in het systeem zijn:
- AMD...
Pluspunten
Dit moederbord voldoet zeker aan mijn verwachtingen.
Vooral de tweak functies zijn zeer uitgebreid en werken uitstekend.
De positionering van de slots op het moederbord is naar mijn mening uitstekend.
wegens gebrek aan motivatieom er zelf iets mee te doe verkoop ik dit moederbord hij is nog zga nieuw in de doos inc handleiding software en andere toebehorende dingen
Erg goed moederbord voor zijn prijs met veel aansluitmogelijkheden.
overclocken gaat makkelijk doormiddel van de fijne bios. heb met dit bord al een aantal systemen gebouwd en ook nooit klachten mee gehad. alleen had de usb 3 header een hoek connector mogen zijn.
Een vrij luxe en zeer rijk uitgerust AM3 bord. Het is alweer een oudje, maar hij houdt zijn kop nog aardig boven het water. Erg veel aansluitmogelijkheden, veel gebruiksgemak en redelijk wat 'premium' functies. Combineert zowel moderne als legacy aansluitingen in één oplossing. Zeer tevreden met dit bord!
Pluspunten
USB3.0 (front & back)
6+2 Power Phase, dus zeer geschikt voor het upper-segment van de FX processoren
Voldoende passieve koeling op het bord
Veel aansluitingen (USB, Firewire, eSata, PS/2, Sound etc.)
Gebruiksvriendelijke BIOS
Goede controlefuncties en bijbehorende managementsoftware
Minpunten
Positie USB3.0 front header
PCIe 2.0 en geen 3.0 (bottleneck voor mijn videokaart)
Geen M2 slot (die waren er destijds ook nog niet, dus vrij logisch)
Positie Sata had van mij iets verder naar onder gemogen (ivm graka)
gekocht, en na een paar jaar in de kast te hebben gelegen helaas geen beeld meer. alle andere componenten etc. zijn volledig werkend, maar krijg met geen mogelijkheid beeld. alles geprobeerd maar mocht helaas niet baten. schijnt helaas een meer voorkomend probleem te zijn, mag ik google geloven.
Moederbord doet precies wat hij zou moeten doen. Helaas gaat het niet verder dan dat. Hij is NIET crossfire compatible ook al staat er van wel, de twee sloten staan namelijk op X16, X4. Dit is niet te veranderen. De bovenste twee SATA pooren zijn al snel niet meer bruikbaar.
Pluspunten
Doet wat de bedoeling is
Goede lay-out
ASUS software (Geluid, EZ boot, Fan software)
Minpunten
Enige nadeel lay-out: bovenste SATA poorten worden snel onbruikbaar
Heatsinks worden wel aardig warm
Geen X8/X8 modus voor de PCI-E sloten
I/O shield was verschrikkelijk, deze zorgde er voor dat het moederbord niet goed gemonteerd kon worden
voldoet precies aan wat je van dit product mag verwachten. Niets meer, maar ook niets minder.
Pluspunten
Functioneert betrouwbaar en biedt voor gemiddeld gebruik voldoende aansluitingen.
Minpunten
Indeling is niet altijd even praktisch met name geheugen en koeling kunnen elkaar behoorlijk in de weg zitten. Ook zit een van de PCIe sloten erg dicht op een koellichaam waardoor een passief gekoelde grafische kaart niet altijd wil passen.