Inleiding: Hierbij een review van de Cooler Master Eisberg 240L Prestige. Dè top koeler van Cooler Master! Deze koeler is wat specialer als andere kant en klare waterkoelers omdat deze geheel naar wens is aan te passen. Zo kunnen we de tubes veranderen, maar ook zelf andere waterkoeling onderdelen toevoegen. Denk hierbij aan een extra radiator, gpu block of reservoir. De perfecte oplossing tussen Pre filled en Do it Yourself! Specificaties vanuit Cooler Master Model RL-EB24-16FK-R1 CPU Socket Intel Socket: LGA 2011 / 1366 / 1156 / 1155 / 1150 / 775 AMD Socket: FM2 / FM1 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2 Fan Dimension 120 x 120 x 25mm Fan Speed 1600 rpm Fan Airflow 60.2 CFM / 102.5 m3/h...
Heb deze overlaatst gekocht voor mijn i7 4770k.
Het installeren ging vrij vlot maar aan de handleiding heb je echt niets. Gelukkig zijn er tutorials zat op youtube om het tot een goed einde te brengen.
Heb deze voornamelijk gekocht omdat het de eerste keer is dat ik voor een waterkoeling oplossing ga. Het gemak van een all-in-one kit die je dan ook nog kan uitbreiden later. (Heb een Asus Maximus 6 Formula moederbord waar ik deze later ook zal op aansluiten.)
Op 12v maken de pomp een echt irritant zoem lawaai.
Maar wordt echter weer stil op 5v/7v
Deze waterkoeling is nogal duur. Aangeschaft als "pronk stuk" .
Binnen 1 jaar lekte deze over mijn moederbord en videokaart. Hier kwam ik achter omdat mijn CPU over verhitte (luchtbellen) en dus niet startte.
Dankzij deze waterkoeling hoef ik er nooit meer een; moederbord aan gort, videokaart gered.