Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 7

Gebruikers

Score: 4
96 reviews

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset - Reviews

Prijs
Specificaties Surround geluidsweergave met USB-aansluiting - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk

Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur games 26 april 2014

Vijf goedkope gameheadsets getest

De Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset biedt 7.1 geluid voor weinig geld. De set is licht en geeft een mooi geluid voor zijn prijsklasse. De constructie is helaas wat slap. Juist het 7.1-geluid is helaas niet de sterkste kant van de G430. De verdeling van de diverse kanalen is zo heel goed waarneembaar als bij concurrerende sets. Lees verder »

Pluspunten

  • Licht
  • Goed geluid
  • 7.1 voor weinig geld

Minpunten

  • Slappe constructie
  • Surround kan beter

Eindoordeel

Tweakers zegt: 7
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
30
Score: 4
44
Score: 3
12
Score: 2
6
Score: 1
4

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Een game headset met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hij staat al jaren hoog in de Pricewatch, als populaire game headset. Ik heb de headset nu ongeveer 1 jaar. In deze review ga je lezen waarom hij mij zo goed bevalt, en waarom hij zo populair is in de Pricewatch.

Pluspunten

  • Prijs
  • Goed werkende 7.1 geluidskwaliteit (ook voor muziek!)
  • Software waarmee je van alles kunt aanpassen
  • Verstelbare microfoon en oorstukken
  • Knoppen op de draad
  • Geen zware headset, toch is de bouwkwaliteit prima
  • Lange kabel (2 meter 30)
  • Geluidskaart die in de draad is ingebouwd

Minpunten

  • Geluid kan niet erg hard
  • Te lange kabel (is op te lossen met behulp van het kleine stukje klittenband)
  • Drukt op m'n kaken na een lange tijd gamen (aantal uurtjes)
  • Als je het scrollwieltje op de draad, te ver door draait, lijkt het alsof je aan 1 kant meer hoort dan aan de andere kant

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Features Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 5

+1
K.blok 15 januari 2017

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Prachtig ding, en niet alleen om naar te kijken. Ik zou hem zo alle dagen kunnen gebruiken. Mooi afgewerkt, goed geluid en bass, zit lekker en is lekker licht. Heeft verrassend genoeg 7.1 surround sound, maar het kan beter, evenals de constructie. Een goede allrounder en zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Ziet er mooi uit
  • 7.1 surround sound
  • Goed geluid
  • Mooie bass, niet overweldigen of schreewerig
  • Prijs
  • Software is makkelijk te gebruiken, alhoewel ik die na het installeren niet meer terug kon vinden, net alsof hij geen bureaublad icoon aanmaakte.
  • Lekker licht

Minpunten

  • Je moet van blauw houden
  • 7.1 surround sound kan beter
  • De constructie is een beetje zwak door de draaiende oorschelpen
  • Koord is een beetje lang, alhoewel je wel een clip hebt om het op te lossen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Features Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4

+1
Destrux 8 november 2016

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Al met al een prima headset voor zijn prijs. Goed geluid met handige software en een solide bouwkwaliteit. Daarentegen kan ik mij voorstellen dat een koper op een van de minpunten kan afhaken wanneer daar veel waarde aan wordt gehecht.

Pluspunten

  • 7.1 surround sound
  • Goed in games
  • Flexibele bouw en een lang snoer
  • Logitech software
  • Sterke bass

Minpunten

  • Helderheid geluid
  • Stof oorschelpen
  • Microfoon geen hoogstandje

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Features Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4

+1
m.m.e.k. 5 januari 2015

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

dit is mijn eerste review heb je nog tips ik hoor ze graag

Pluspunten

  • comfortabel
  • goede mic

Minpunten

  • voelt een beetje goedkoop aan

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Features Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 4

+1
oscarwashere 25 december 2013

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, lekker licht, geluidskaart (usb) meegeleverd en wasbare-oorkussens!

Pluspunten

  • Microfoon goed buigzaam richting mond
  • Oorschelpen van stof, wordt niet zo warm/vies
  • Oorschelpen verwijderbaar om ze te kunnen wassen
  • 7.1 Surround Sound is handig tijdens het gamen
  • Logitech Gaming Software voegt echt iets toe
  • Zowel in te pluggen met USB als met 3.5mm jacks
  • Optionele USB-geluidskaar/adapter (maakt hem dus universeler)
  • Sterke, met een soort stof bekleedde, kabel
  • Voelt stevig aan, kraakt niet
  • Uitschuif/vergrootdingen zijn van metaal
  • Oorschelpen 95 graden draaibaar en 20 graden op-en-neer-baar
  • Zachte kussens bij zowel bij oren als op je hoofd
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Geen muteknop voor het geluid, maar een scrollwieltje.
  • Microfoon niet verwijderbaar, daardoor neem je hem niet zo snel mee naar buiten als koptelefoon
  • Redelijk duur, maar wel heel goed(koop) vergeleken met z'n concurrenten
  • Muteknop voor microfoon werkt niet (altijd even) goed, soms ben je nog gewoon hoorbaar

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Features Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4

+1
Dracyn 27 september 2013

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Pluspunten

  • Goed design
  • Uitstekent geluid
  • Uitstekende microfoon
  • Stevig (alluminium band omhuld door kunstof)
  • Springt in het oog
  • Goede pasvorm
  • Ringen zijn afneembaar voor schoonmaken
  • Kabel is sleeved, ziet er mooi uit en is ook stevig
  • Aanhecht punten kabel naar headset, pluggen en "afstandsbedienging" zijn lang en stevig
  • Omhoog draaiende microfoon die buigbaar is

Minpunten

  • Software reageert heel (beetje te) scherp op instellingen
  • Iets minder geschikt voor muziek op een appaaraat zonder de bijgeleverde geluidskaart
  • Geluids kwaliteit daalt aanzienlijk als de geluidskaart niet wordt gebruikt
  • Springt in het oog
  • Hoofdbant kussen is niet afneembaar, erg vervelend met gebruik van haargel
  • Microfoon is niet compleet buigbaar, vanaf microfoon 1e 4/5 centimeter is niet buigbaar wat soms een beetje rare hoek geeft als je naar je gezicht wil buigen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Features Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4

0
tjoewa 19 juni 2017 Product gekocht

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Ik gebruik deze headset nou al ruim 3 jaar bijna 4 zelfs, hoewel ik moet zeggen dat ik redelijk veel geluk heb gehad en dat is nodig met deze headset. Het enige is dat mijn microfoon niet mute met de knop in het koord. In mijn uitgebreide review staat alles

Pluspunten

  • Helder geluid
  • Surround sound doet het heel goed
  • Lekker licht
  • Niet zo zweterig
  • Noice cancelling werkt fijn
  • Lang koord

Minpunten

  • Je moet veel geluk hebben
  • Gaat snel kapot

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Features Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 4

0
SB-Potato 2 mei 2017

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Ik heb deze headset nu ongeveer 1 jaar gebruikt en ben er niet zo heel erg tevreden mee, het heeft gedaan wat het beloofde maar is minder lang meegegaan dan ik zou willen, de bouwkwaliteit is zeer slecht en de kussentjes zijn oncomfortabel, daarnaast levert de usb-dongle slechte kwaliteit.

Pluspunten

  • Levert goedkope virtuele 7.1
  • Audio klinkt goed voor deze prijs ook muziek
  • Kabel is lang zodat je hem overal langs kunt leiden.

Minpunten

  • Bouwkwaliteit is slecht zelfs voor deze prijs (komen snel breuken in headset)
  • Kussentjes zijn ruw, headset klemt op bredere hoofden heel hard
  • Volume helemaal omhoog doen op de headset zorgt ervoor dat 1 kant luider is
  • Headset word snel vies (van binnen in de oorschelpen)
  • Bijgeleverde USB-Dongle levert slechte audio (kan beter de 2.5mm jack in de pc steken en 7.1 virtualisatie aanzetten)
  • Als je de microfoon vaak heen en weer doet gaat hij heel erg los zitten waardoor je hem vast moet schroeven
  • Kabel kan overal achter komen zitten door de lengte

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Features Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Opnamekwaliteit Score: 2
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 1
Prijs Score: 3

0
zaheer12a 21 november 2016

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Eerste Logitech headset, na een matig begin steeds slechter geworden.

Pluspunten

  • Microfoon werkt goed

Minpunten

  • Updates leiden tot ernstige geluidsproblemen
  • Laag max. volume
  • Voor surround sound moet de bijgeleverde usb geluidskaart worden gebruikt

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Features Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Opnamekwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 1

0
dmagielse 13 juli 2016

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Slechte Headset

Pluspunten

  • Makkelijk aan te sluiten en goede software

Minpunten

  • Slecht gebouwd
  • Slechte audiokwaliteit
  • Zacht geluid
  • Afschuwelijke microfoon
  • Erg pijnlijk om te dragen

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Features Score: 2
Gebruiksgemak Score: 1
Opnamekwaliteit Score: 2
Weergavekwaliteit Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 3

0
LEX63 27 januari 2016

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Mooie headset Goed geluid. Met de bijbehorende software krijg ik geen Dolby surround geluid? Wel met de standaard Windows installatie?

Pluspunten

  • Goed geluid kwaliteit mooie warme bass.
  • Prima surround met de standaard windows drivers.
  • zit lekker op je hoofd als het niet te lang duurt.

Minpunten

  • Geen surround geluid met de bijbehorende software.
  • Zwaar
  • Bij langdurig gebruikt klemmend gevoel.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Features Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 3

0
Alexander nl 25 december 2015

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Lees de uitgebreide review hieronder.

Pluspunten

  • Gaat redelijk lang mee
  • Ziet er mooi uit
  • Goede microfoon om met vrienden te praten
  • Goed geluid
  • Stoffen oorkussens (Die je eraf kan halen en wassen, niet dat je daar heel veel aan hebt)

Minpunten

  • Draad voor mij aan de lange kant
  • Vervelende gevlochten draad
  • Door de makkelijk krullende draad krijg je allemaal andere problemen (Slechter geluid en microfoon)
  • Niet werkende mute knop
  • Irriteert soms een beetje bij lang gamen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Features Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Opnamekwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 5

0
Aardbeving 8 maart 2015

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Geluid is geweldig. Handmatig bass en treble instellen is ook best fijn. Het enige waarom ik deze hoofdtelefoon niet aanraad is de kabel. Deze gaat niet normaal snel in de knoop. Ik heb deze hoofdtelefoon nu voor een jaar en hij ruist nu al. Ook raar.

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Handmatig bass en treble instellen
  • 7.1 Surround Sound is ook heerlijk

Minpunten

  • Kabel gaat veel te snel in de knoop
  • Gaat "snel" ruizen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Features Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4

0
superpimman 13 december 2014

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

ik heb deze headset vorig jaar gekocht 1 keer vervangen. Ik wil nu een review schrijven omdat dit een goede degelijke headset is. Zonder al teveel toeters en bellen en 7.1 is echt handig voor fps gamers.ik heb een goede ervaring mee en ik gebruik de headset nog.

Pluspunten

  • goed geluid en digitaal 7.1 surround sound
  • stevige headset kun je een paar keer laten vallen
  • kost niet heel veel voor de kwaliteit

Minpunten

  • de mic is redelijk maar niet goed genoeg vind ik
  • je draad raakt snel in de knoop
  • na een jaar ongeveer gaat ie een beetje vekleuren

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Features Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 2
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4

0
livai111 12 november 2014

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Goedkope goede headset!!!

Pluspunten

  • licht
  • gaat niet pijn aan je hoofd doen.
  • mooie software

Minpunten

  • usb gaat snel kapot

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Features Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 5

0
PimvanderWeide 21 mei 2014

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Features Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 5

Eindoordeel

Score: 5

0
WizzyThaMan 25 januari 2014

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Pluspunten

  • Goed, vol en helder geluid
  • Heldere, gevoelige microfoon
  • Comfortabel voor de oren, ook na uren gamen
  • Comfortabel op het hoofd, geen vervelende drukpunten
  • Lange kabel
  • USB en 3,5 jack aansluitmogelijkeheden
  • Snelle plug-and-play

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Features Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 5

0
mzwagemakers 23 januari 2014

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Pluspunten

  • Goed zitcomfort. Ook bij langer gebruik
  • Eventueel los te gebruiken.
  • Makkelijke drivers
  • Lang snoer

Minpunten

  • Ruis als microfoon aan staat.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Features Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 3

0
Naruske 8 januari 2014

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Pluspunten

  • Diepe bas, kristalhelder geluid
  • Comfortabel, na 6 uur spelen niets op aan te merken.
  • Gaming Software laat toe om bas te verhogen of verminderen
  • 7.1 is perfect, je weet direct waar iedereen loopt!

Minpunten

  • Geen geluid op rechterkant bij begin van gebruik
  • Microfoon's noise cancellation is zodanig veel, je micro is nutteloos.
  • Kabel krult redelijk snel

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Features Score: 3
Gebruiksgemak Score: 1
Opnamekwaliteit Score: 2
Weergavekwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 3

0
Uberdude 3 november 2013

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Pluspunten

  • comfortabel

Minpunten

  • slechte microfoon
  • microfoon stop er af en toe gewoon mee

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Features Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Opnamekwaliteit Score: 2
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 3

0
kerrermanisNL 16 oktober 2013

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Na veelvuldig gebruik (exacte aankoop datum weet ik niet meer, maar minimaal een jaar) begint de kwaliteit van deze headset me steeds meer tegen te vallen. Geen aanrader om te kopen.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit microfoon
  • Robuust gebouwd
  • Comfortabel

Minpunten

  • Installeren drivers/feature set
  • Volume aanpassen zorgt voor ruis tijdens draaien
  • Veranderd soms geluiden op een rare manier
  • Mute knop werkt niet goed
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Features Score: 2
Gebruiksgemak Score: 1
Opnamekwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 2

Biogi 19 augustus 2018 Product gekocht

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Zelf heb ik al enige tijd deze headset nadat ik mijn G35 headset heb weg gedaan. Hiervan waren de kunstlederen kussentjes aan gort. Hierdoor heb ik voor deze gekozen omdat de kussentjes te vervangen en te reinigen zijn. Ik ben niet super enthousiast over deze headset maar ook niet teleurgesteld.

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Prijs
  • Kussentjes zijn te vervangen
  • Kussentjes kun je wassen

Minpunten

  • Als je het geluid te hard zet middels het wieltje dan lijkt het alsof het geluid aan 1 kant luider is.
  • Hoofdkussen kan na langere tijd irriteren.
  • Max vollume
  • Plastic kraakt

Eindoordeel

Score: 3
mabje777 27 juli 2018 Product gekocht

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Prima headset nog steeds na meer dan een jaar gebruik tevreden mee, goed 7.1 geluid waarbij je prima kunt onderscheiden waar het vandaan komt! Helaas is de mircrofoon wel snel uit gedragen en kan nu alleen maar hangen..

Pluspunten

  • Goede prijs kwaliteit
  • Geluid 7.1!
  • goede support en software ondersteuning
  • Niet zwaar of drukkend op het hoofd
  • kabel lengte en touw
  • mircofoon geluid
  • verstelbaarheid

Minpunten

  • geen extra kussens van (kunst)leder
  • Mircofoon gaat snel hangen (zwak systeem)

Eindoordeel

Score: 4
dooder39 25 mei 2018 Product gekocht

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Microfoon klinkt monotone, SurroundSound verlaagt het volume zo erg dat je er geen bal aan hebt, draaiende oorschelpen zijn irritant als je de headset op zet. Bij mij was er ook een probleem dat hij niet altijd het geluid alle applicaties pakte, waardoor ik moest switchen tussen USB en 3.5mm

Pluspunten

  • Licht
  • Wasbare oorkussens

Minpunten

  • Draaiende oorschelpen
  • Slechte mic
  • Surroundsound verlaagt het volume enorm

Eindoordeel

Score: 1
Blekkienl 6 januari 2018 Product gekocht

Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Sinds kort deze headset ingebruik na meerdere voorgangers. goedkopere logitechs,JBL's etc. Deze is wat betreft prijs en kwaliteit toch wel de beste (Game) headset. Dit is mijn 2e omdat bij de eerste de microfoon los ging en niet meer in de bovenste stand kon staan.

Pluspunten

  • Prijs
  • 7.1 surround erg fijn
  • USB geluidskaart meegeleverd
  • volume aanpasbaar in de kabel

Minpunten

  • uiterlijk kan tegenvallen
  • kan in het begin wat stug zitten

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True