Inleiding Na veel te veel goedkope toetsenborden versleten te hebben was het eens een keer tijd voor iets wat meer degelijker toetsenbord. Na een tijdje zoeken viel mijn oog op dit toetsenbord, de Corsair K90. Het was als liefde op eerste gezicht en na heel even uit te proberen wist ik dat ik dit toetsenbord wilde hebben. Specificaties Om eerst wat dingen duidelijk op een rijtje te zetten geef ik een klein overzichtje van de specificaties. - USB 2.0 aansluiting + Passthrough - QWERTY indeling - Blue LED verlichting - Cherry Red Switches - 20KRO - 18 Macro toetsen met 3 profielen - On the fly Macro recording system - Volume wiel - Media toetsen - Windows lock knop De doos Tsja, dan heb je net een nieuw toetsenbord...
Beste tweakers,
Intro
Vandaag heb ik de Corsair K90 keyboard binnen gekregen. Besteld bij Dixons voor 108,99 euro en mijn eerste indruk was een grote doos, dus ik dacht dat hij even groot was als de G15v1 versie. maar hij is toch kleiner en dit is de eerste review die ik nu schrijf op mijn nieuwe toetsenboard en ik merk dat ik sneller type, dan voorheen.
Aanschaf
ik heb al vanaf de eerste release van de Logitech G15 een gametoetsenboard en was erg gewent aan de extra toetsen, daarna een Logitech G15v2 gekocht, omdat mijn oude wat aan het afhaken was na 2,5 jaar.
Nu zag ik voor het eerst dat er een mechanische gamekeyboard was en die wou ik dan ook graag hebben.
Na veel reviews gelezen te hebben en vrienden gesproken, ben...
Het Corsair Vengeance K90 USB toetsenbord met achtergrond verlichting.
Na lang met diverse Logitech (rubberdome) toetsenborden aan de slag te zijn geweest was het nu toch echt tijd voor een UPGRADE en dus een mechanisch toetsenbord.
Design
Wat een superstrak design, het grootste gedeelte van het toetsenbord is geborsteld aluminium. Combineer dit met de blauwe backlight (per toets verlicht) en voila!
Mijn hele bureau ziet er gelijk strak uit, wat waren mijn voorgaande toetsenborden toch verschrikkelijk lelijk.
Features
Er zijn apparte knoppen op het toetsenbord aangebracht om:
- alle audio te muten.
- muziek te stoppen, starten, pauzeren, naar het vorige/volgende nummer te gaan.
- windows toets deactiveren.
- de...
Had al een tijdje een Logitech G19, toen ging mijn Logitech G500 muis kapot. Toen besloten om een gloednieuw setje te bestellen van Corsair. Ik ben gegaan voor de Corsair M60 (ook hiervan heb ik een review geschreven) & de Corsair K90.
Gebruik de Corsair K90 nu al een aantal weken, en ik moet zeggen heb 1 dag moeten wennen. Maar zal nu al niet meer terug willen. De "Cherry-MX-Red" mechanische toetsen werken geweldig, voelen zeer solide aan, en je voelt en hoort of je een toets ook goed raakt.
Op het eerste gezicht:
Toen ik doos binnen kreeg viel het me eigenlijk al meteen op dat de doos een stukje zwaarder was dan ik gewend was, alles zat netjes verpakt in de doos. Zoals ik wel gewend was van corsair producten. De stevige...
Een zeer kwalitatief toetsenbord vind ik.
Het is even wennen, want hiervoor had ik een gewone Logitech toetsenbord. En het is een hele stap om weer terug te gaan naar een mechanische toetsenbord.
Ik heb het even vergeleken met een oude IBM toetsenbord die ik nog heb, die heeft ook zo'n stevig gevoel, goede feedback, en een extra "klik" als je een toets indrukt. Wat fijn-nostalgisch klinkt, maar uiteindelijk zou het waarschijnlijk irritant zijn denk ik.
De Corsair Vengeance k90 is dus een goede aankoop.
Alhoewel ik nog uitpuzzelen hoe ik de game-toetsen voor speciale commando's in Diablo 3 en Starcraft 2 moet instellen.
Een aanrader dus!