Een pittige desktop met voldoende grafische capaciteiten om zo nu en dan een spelletje te spelen, foto's te bewerken en een HD film te bekijken.
Pluspunten
Uiterst stille kaart, ook tijdens de Furmark.
Ledindicator op de kaart om de powersupply te controleren, in eerste instantie rood. Na de juiste kabel aan te sluiten groen.
(eerst probeerde ik een dubbele molex verloop naar 6 pins PCI-E aan te sluiten. Om een of andere reden werkte dat niet) Toen via coolermaster een kabeltje besteld.
Minpunten
PCI-E -aansluiting op de kaart zit tussen de plastic bescherm kap (over het koelblok) en de printplaat. Iets te krap. Een kleine uitsparing zou eleganter zijn.
Heb zowel de HD 7750 van asus , de 7770 van sapphire en de 7770 van Asus geprobeerd, alvorens ik de 7770 als uiteindelijke kaart heb genomen. Wat mij aansprak aan de asus kaart waren : de dubbele hdmi en dvi poorten, en de koeling. De 7750 die ik oorspronkelijk gekozen had, bleek zwaar onderpowered. Dit leek opgelost met de sapphire 7770 die veel betere prestaties leverde, en tot ongeveer 200 ghz te overclocken viel tot een uiteindelijke 1200mhz op de gpu. Helaas bezit deze kaart slechts 1 dvi en 1 hdmi poort, en werd de kaart op bepaalde plekken erg warm ( zelfs onbelast werd de voltage regelaar ca 70-80 graden, gemeten met infrarood) Hierna besloten om toch maar voor de asus versie te gaan. Deze kaart blijft over de gehele kaart netjes...
Pluspunten
Goed overclockbaar
Goede koeling
Stil
2 dvi en 2 hdmi poorten
DIGI+ VRM ( iets met voltage regeling ) ;)
Crossfire kabel meegeleverd ( in tegenstelling tot sapphire)
Minpunten
de 20 mhz overclock die asus er standaard opzet vind ik n beetje jammer, redelijk nutteloos.
Er zat geen powerconnector convertertje in de doos