![]() |
Round-up - Snelle HD 7800- en 7900-kaarten Club3D, MSI, Asus en XFX voorzagen Tweakers.net van hun beste HD 7800- en HD 7900-kaarten. Alle kaarten zijn uitgebreid getest, waarbij niet alleen de prestaties maar ook de geluidsproductie en de koeling werden beoordeeld. |
Inleiding: Waarom een nieuwe GPU Ik heb mijn oude P4 verkocht en had ik in een keer 150 euro over. Dus keek ik naar mijn huidige systeem en rees de vraag. "Moet ik mijn CPU upgraden naar bulldozer?" Maar na veel informatie te hebben gezocht voor mijn eisen, gamen, leek het niet echt rendabel. De FX8150 (of FX8120) zou mijn keuze zijn geweest. Vergelijkend warenonderzoek wees uit dat de 955BE nog uitermate vooruit kan. Dus keerde ik mij naar de videokaart. Oude Kaart: Géén Nvidia Een HD4890 van Asus TOP-editie. Echt een super kaart die zeker nog niet was uit-gerendeerd. Maar het ding maakte toch wel zo een lawaai tegenover mijn fluisterstille kast en CPU-koeler, dat ik deze in de verkoop heb gedaan. Met de centjes verdient ben...
Met een Budget van 250 euro,- was ik op zoek naar een nieuwe GFX kaart. Aangezien mijn oude kaart naar mijn broertje is gegaan.
Nu was ik al 2 weken lang op zoek naar een gebruikte 570 gtx of 580gtx, echter je weet hoe het gaat, de meeste mensen willen altijd jackpot prijzen voor de kaarten die ze aanbieden.
Dus ik ben me gaan inlezen over de 7850/7870 serie. 7850 = 570gtx performance 7870= 580gtx
Nu vond ik de 7870 al teduur, dus die viel snel af. De stock 7850 is een leuk kaartje op 860mhz core en geheugen 4800mhz.
Voor 220 euro is dit zeker geen slechte deal, echter de 7850 is een overclock beest!
Met de drivers van AMD kan je niet verder dan 1050mhz op de core gaan. Maar met Asus GPU tweak kan je dat unlocken.
Bijna iedere 7850...