In deze review ga ik niet lang stilstaan bij de eigenlijke prestaties van de grafische kaart, hiervoor zijn genoeg reviews te vinden op het internet. Ik zal mij vooral toeleggen op de prestaties van de Gigabyte editie (warmte & geluid).
Prestaties
Deze kaart kan alle huidige generatie games zonder enig probleem (60fps +) op ultra spelen op 1920x1080, met uitzondering van Crysis 3. Ter illustratie: een potje BF3 op een grote conquest map met 64 man: 70 FPS gemiddeld (met laagste 67).
Warmteproductie
De temperatuur van de grafische kaart is indrukwekkend laag.
Een Furmark 1920 Benchmark brengt de grafische kaart naar een absoluut maximum van 62 graden en de fan wordt slechts 80 % gebruikt.
Aangezien dezelfde kaart ook...
Pluspunten
Cooler zet uitstekende prestaties neer
Overclockmogelijkheden zijn er door de lage temperatuur
(Subjectief) Mooi uiterlijk
Minpunten
De kaart wordt naarmate je de 100 % fan-load nadert luidruchtig. (Geen vergelijkende testen met andere kaarten kunnen doen, neem dit dus met een korreltje zout)
DEze kaart is een geweldige combo met een I5-6500 met een overclock van 4,4 (dan krijg je in PBUG op ultra dik 80 fps min!
RainbowSixSIege (zonder uhd pack) 110 min fps (avg 130) op ultra setting!
Ik heb 2 kaarten in CrossfireX staan. Samen laten ze een NVidia Titan ver achter zich. Met 3 GB GDDR5 heb je voldoende headroom voor vrijwel alle games en de kloksnelheid onder load. De fans maken wel veel lawaai bij zware belasting dus een aftermarket koeler is geen overbodige luxe.
Pluspunten
Goede prijs-kwaliteit-verhouding
Uitstekende grafische prestaties
Geen last van microstutter/V-sync problemen in CrossfireX