Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Plantronics GameCom 780 7.1. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
19
Score: 4
25
Score: 3
2
Score: 2
5
Score: 1
1
+2
Stef87 13 augustus 2012

Plantronics GameCom 780 7.1

Dit is een prima product en van uitstekende kwaliteit! Er is echter nu een vernieuw exemplaar en model de 788 die vrijwel identiek is en gelijk geprijsd namelijk de: GameCom 788

Pluspunten

  • Superieure geluids kwaliteit!
  • 7.1 dolby simulated werkt perfect!
  • Zachte oorkussens
  • Design
  • Microfoon
  • Bouwkwaliteit (1000+ uur gebruikt geen problemen/schades/krassen)
  • Prijs! (ik zou er zelfs nog 120 euro voor betalen)

Minpunten

  • Weinig tweaking mogelijkheden met bijgeleverde software, al vind ik het geen nadeel, wat al goed is hoeft niet getweakt te worden

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4

+1
Marschmellow 15 juni 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Pluspunten

  • Prijs
  • Geluidskwaliteit
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • 7.1 systeem in combinatie met teamspeak werkt niet helemaal lekker.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 5

+1
sjieg 17 december 2013

Plantronics GameCom 780 7.1

Pluspunten

  • Stereo Audio
  • Surround Audio
  • Microfoon
  • Comfortabel
  • Plug & Play

Minpunten

  • Slechte bouwkwaliteit
  • Simpele software
  • Problemen bij uit en weer inpluggen

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 1
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 3

0
one2gfx 19 maart 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Pluspunten

  • Comfortabel om te dragen, lekkere zachte oor en hoofdkussen waarbij de oorkussens niet gaan zweten.
  • Redelijk degelijke bouwkwaliteit, althans deze is nog nieuw dus de tijd zal het leren.
  • Pieptonen bij het bedienen van de volume en dolby knop op de headset.
  • Voldoende kabel lengte, redelijk degelijk dikke kabel.
  • Goed geluid met films en muziek, waarbij films met ingeschakelde dolby prima klinken.

Minpunten

  • Vooral met gamen is ingeschakelde dolby erg hinderlijk, geeft een onnatuurlijk geluid wat betreft richting bepalen waar bv een enemy vandaan komt.
  • Qua max volume had het echt hoger gemogen.
  • Geen 7.1 ervaring kunnen bereiken met deze headset, wat dus juist ingame voordeel zou moeten opleveren met het inschatten van richting.
  • Zeer simpele software, alleen drivers en een programma waarmee 3 opties te bedienen zijn.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 3
Opnamekwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Features Score: 2

0
phuwit 7 februari 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Pluspunten

  • Hij is erg comfortabel en zit veel fijner dan mijn oude razer kraken 7.1
  • De bouwkwaliteid is zeer goed de hinches waar de earcups aan zitten zijn van metaal dus deze zullen niet snel breken!
  • Kwaliteid van de microfoon ervaar ik als zeer goed vooral voor zijn prijs
  • Hij voelt stevig aan als je hem draagt.
  • Geluidskwalieid is erg goed! Er zit een knop op je linker ear cup waarmee je je audio instellingen kunt aanpassen voor als je naar muziek luisterd of als je bijvoorbeeld alleen aan het skypen bent
  • Earcups zijn 90 graden draaibaar hierdoor kun je de headset ook erg makkelijk op je schouders laten rusten als je hem even niet op je hoofd wilt hebben.

Minpunten

  • Hij ziet er misschien niet zo mooi uit als andere headsets natuurlijk is dit erg persoonlijks

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4

0
alwetend 3 augustus 2013

Plantronics GameCom 780 7.1

Goede koptelefoon, goed geluid. Helaas geen 3,5 mm aansluiting.

Pluspunten

  • Comfortabel
  • Goed geluid (dolby)
  • Duurzaam

Minpunten

  • Geen 3.5 mm aansluiting
  • Oren worden warm bij lange sessies. (2 uur +)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 5

jespernap 7 november 2017 Product gekocht

Plantronics GameCom 780 7.1

Product 2 jaar in bezit gehad. Werkte volledig naar behoren. De draad krult echter snel en dit zorgde er ook voor dat er een nieuwe moest komen. Uiteindelijk was de draad kapot (van binnen)

Pluspunten

  • Kwalitatief gebouwd
  • Goed geluid

Minpunten

  • Trekt veel stof aan
  • Kabel van slechte kwaliteit
  • Mic niet handig te verstellen

Eindoordeel

Score: 4
DQmanglocQ 27 mei 2016

Plantronics GameCom 780 7.1

Prima prijs/kwaliteit verhouding

Pluspunten

  • Virtual surround
  • Prijs
  • Microfoon

Minpunten

  • Niet de mooiste
  • Oorkussen vangen haren

Eindoordeel

Score: 4
MichielVS 6 november 2015

Plantronics GameCom 780 7.1

Hoofdband is na 1 jaar spontaan geknapt terwijl ik een vrij dun hoofd heb...

Pluspunten

  • Geluid
  • Microfoon

Minpunten

  • Bouwkwaliteit
  • Hoofd- en oorkussens trekken veel stof aan
  • Windows 8 (werkt bij 3/4 win 8 pc's niet)

Eindoordeel

Score: 2
jukjan 27 oktober 2015

Plantronics GameCom 780 7.1

Ik heb deze koptelefoon nou meer dan een jaar in gebruik en hij bevalt me prima. De geluidservaring tijdens het gamen is super en de bouwkwaliteit is prima. De microfoon is iets minder, maar iedereen kan me wel verstaan.

Pluspunten

  • 7.1 Surround geluid
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Microfoon
  • Draagcomfort

Eindoordeel

Score: 4
Radiant_Potato 28 augustus 2015

Plantronics GameCom 780 7.1

Mijn ervaring met het product is zeer Positief. heb hem een aantal jaren geleden gekocht. Nog maar 1 probleem ondervonden. Door het vele op en af doen zijn er scheurtjes in het plastic gekomen bij de zijkanten. die heb ik met wat lijm dicht gemaakt. verder is Prima headset.

Pluspunten

  • Goede MIC, buigbaar
  • Zit comfortabel. kan er de heledag me op zitten.
  • 7.1 Dolby

Minpunten

  • Bouwkwaliteit
  • Slechte noisecanceling.
  • Plastic bovenkant kan minder goed tegen vaak gebruik.

Eindoordeel

Score: 5
lolwuz 24 november 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Deze headset is bij mij ook na een jaar aan de plastic bovenkant geknapt. (Inclusief bedrading) Slechte bouwkwaliteit dus.

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Microfoon werkt super
  • Zit goed op het oor.

Minpunten

  • Slechte bouwkwaliteit (Kappot)

Eindoordeel

Score: 2
krentebol 4 november 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Hele degelijke headset, zit lekker en de mic werkt perfect, paar minpuntjes maar waard voor zijn geld

Pluspunten

  • Looks
  • Microfoon
  • Comfort (na een maandje dragen perfect!)
  • Stevig
  • Fijn snoer, "krult" niet

Minpunten

  • Hoofdband & Earcups stof gevoelig
  • Zwakke bass, verder prima geluid

Eindoordeel

Score: 4
skaynova 28 september 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

De headset beviel me heel erg goed. zeker als ik naar de prijs kijk. ik doe altijd heel voorzichtig met mijn spullen. en nu (na pas een half jaar) breekt de headset in 2e!!! Het plastic frame wat buigt als je hem opzet brak.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Surround Sound 7.1
  • Goede Mic

Minpunten

  • plastic frame, breekt na veel buigen
  • warm als je hem lang ophebt
  • Draag gaat heel veel in de knoop

Eindoordeel

Score: 2
kaajskoekje 10 september 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

deze headset is geweldig goed geluid geweldige mic en stevig gebouwd

Pluspunten

  • goed geluid
  • stevig gebouwd
  • zuivere mic
  • zagte kussen

Minpunten

  • weinig mogelijkheid met software

Eindoordeel

Score: 5
gslance 25 juli 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Goede headset voor de (casual) gamer. Erg tevreden met de microfoon kwaliteit en het geluid is zeker niet mis.

Pluspunten

  • Prijs
  • Gebruiksvriendelijkheid

Minpunten

  • Trekt stof aan

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 3
parkeerwacht 6 juni 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 3

Eindoordeel

Score: 4
Sneek 29 mei 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 2
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Joost-v 26 mei 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 2
Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
KnooL 3 mei 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 2
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 3

Eindoordeel

Score: 2
GanjaFarmer 28 april 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Ruubie 24 april 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 3
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Hastur 18 april 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
MisterEagle 10 april 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 3

Eindoordeel

Score: 4
Delay 9 april 2014

Plantronics GameCom 780 7.1

Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 1
Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Features Score: 4

Eindoordeel

Score: 1
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Plantronics GameCom 780 7.1?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True