Tweakers
Tweakers
De Hyper TX3 Evo van Cooler Master levert goede prestaties zonder veel lawaai te maken. Hij zou echter, getuige de verschillen tussen de 100W- en 84W-resultaten, nog beter tot hun recht komen met processors van 65W- of lager. De prijs van de TX3 is bovendien zeer aantrekkelijk. Lees verder »
Gemiddelde gebruikersscore
Cooler Master heeft met de Hyper TX3 EVO een zeer effectieve stock koeler vervanger neergezet. Deze koeler heeft een hele goede prijs prestatie verhouding ten opzichte van alternatieven die meer de form factor van de stock koeler volgen. De TX3 Evo is echter geen partij voor een echte overklokkoeler.
Een korte review m.b.t. de geluidsproductie:
Ik heb de koeler gebruikt in een HTPC, minimale geluidsproductie was voor mij dus naast goede koeling de belangrijkste eis. Dat viel in eerste instantie echter behoorlijk tegen: op volle snelheid (~2k RPM) maakt dit ding naar mijn mening te veel kabaal. Ik heb het niet gemeten met een dB-meter, maar het geluid kwam ver boven de harde schijven en zelfs de 120 mm fan van de voeding (delta GPS-350AB-c) uit.
Tijd dus om PWM te tweaken...
1e poging)
BIOS fan PWM opties van mijn mobo (Asus P5L-MX). Q-fan control op 'Silent' gezet. --> Geen resultaat, ik verwacht dat dit aan het mobo ligt.
2e poging)
pwmconfig uit de lm-sensors package (softwarematig). Helaas wordt de atk0110 sensor set van mijn...
Heb deze cooler gekocht als vervanging op mijn AMD stock heatsink. Heb uiteindelijk voor deze gekozen aangezien hij lekker goedkoop was en ik er positieve reviews van had gelezen. De cooler kwam goed verpakt binnen en er zaten bevestigingsmogelijkheden voor zowel Intel als AMD bij. Deze cooler heeft geen backplate nodig, wat voor mij ook een voordeel is aangezien ik een oude kast heb en je daar niet bij kan zonder je moederbord er uit te halen. Verder was de hoeveelheid meegeleverde koelpasta genoeg om hem ongeveer 4/5 keer opnieuw te bevestigen.
Bevestigen
Het bevestigen ging bij mij redelijk makkelijk. Het enige lastige was dat tijdens het bevestigen de AMD mounts steeds uit elkaar vielen. Eigenlijk heb je drie handen nodig om...
Bedankt Azerty.nl voor het mogelijk maken van deze review Review van de Cooler Master Hyper TX3 EVO Mensen die een towercooler zoeken voor in hun mATX behuizing komen al snel uit bij de Hyper TX serie van Cooler Master. Dankzij zijn 92mm fan heeft hij een hoogte van 136mm in tegenstelling tot de meeste towercoolers met 120mm die 150mm hoog zijn. Doel van de Hyper TX is redelijke koelingskracht voor weinig geld. De doos: Netjes, heb veel slechtere verpakkingen gezien als dit. Specs zijn te vinden op de zijkant, hier ga ik later meer op in. ...
Na een topic op GoT overgegaan op (twee keer) de aanschaf van deze koeler. Beiden draaien nu stabiel in een systeem met een AMD A8-3870K onder zich. Deze review behandeld alleen het installatie proces en gemak en een paar belangrijke aspecten aan de koeler. Fan. Aangezien dt een Cooler Master product is uiteraard ook een CM fan. Deze 92mm doet uitstekend zijn werk, is stil en kan bestuurd worden dakzij 4pins pwm aansluiting. De fan zit met een plastic mount vast en hoef je niet zelf te installeren. Er zou in theorie een tweede fan bij passen maar ik kan zo snel geen losse mounts vinden. Plaatsing Mee geleverd met de fan zijn oplossingen voor bijna alle gangbare sockets. Voor een AMD cpu betekend dit niets meer dan een beugel...
Goed product, jammer dat de heatpipes tussen aluminium zitten waardoor bij hogere temps het handig kan zijn om een hyoer 212x te nemen
Leuke koeling voor als je op zoek ben naar een relatief stille oplossing voor een kleine kast. Ideaal voor een woonkamer PC, of een HTPC. Goede prestaties voor de lage prijs. Mocht je meer ruimte hebben, koop een 212.
Met MAX Load via OCCT wordt mijn i7 3770 niet warmer dan 60 graden.
In idle maar 30 graden.....
Je kan hem op meerdere manieren monteren i.v.m. je airflow in je kast. Tevens kan er nog een tweede 92mm fan erop waarvan de brackets ook (extra) in de verpakking zit.
Fan vervangen door een gelid silent 9 pwm. Daarna hoor je bijna niets.
Ik heb deze koeler zo'n vijf jaar gebruikt om mijn i5-8400 (TDP 65W) te koelen, en dat heeft hij altijd prima gedaan.
Ik ben recentelijk overgestapt naar een i9-9900K (TDP 95W), en daar heeft hij moeite mee. Belangrijk is om daarbij op te merken dat de werkelijke maximale TDP van mijn i9-9900K veel hoger is, rond 165W. (Volgens MSI Afterburner.)
Na wat tests met ThrottleStop 9.5 ben ik er achter gekomen dat het maximale constante vermogen dat deze koeler bij 95° kan afvoeren 140W is. Dit ondanks de geadverteerde maximale TDP van 95W. Hij is natuurlijk een stuk minder stil, maar als je niks beters hebt kan het dus wel. :)
Kort samengevat een prima koeler voor je geld, zolang je processor niet te krachtig is.
Wel goedkoop, doet precies wat het belooft, koelen, maar is verder absoluut geen aanrader voor de tweaker. Maakt snel veel geluid en typeer ik voornamelijk als het onderdeel dat ik als eerste weer ga vervangen zodra zich een gelegenheid aan dient.
Gekocht op basis van BBG, maar ik krijg deze cooler met geen mogelijkheid geïnstalleerd (B560M-A Pro LGA 1200 socket). De LGA 1200 staat ook niet in de handleiding als compatible. Is er iemand die het wel voor elkaar heeft gekregen?
Verkeerd BBG advies? Of doe ik gewoon iets verkeerd?
Werd aangeraden in de BBG van Januari 2021. Ziet er mooi uit en bied veel mogelijkheden voor de prijs. Helaas kreeg ik het met geen mogelijkheid geïnstalleerd op een socket 1200 moederbord. Doordat de brackets en pushpins 4 aparte stukken zijn was het erg moeilijk uit te lijnen.
Deze koeler wordt gebruikt om een i5 3570K in een budget-game pc te koelen. Tijdens idle en tijdens gamen is de koeler nauwelijks hoorbaar.
Voor zwaar gebruik/overklokken moet je waarschijnlijk een betere koeler hebben, maar voor gemiddeld gebruik is het een prima koeler voor dit geld.
Heb deze koeler al een tijdje (5 jaar) en heb hem meegenomen naar mijn volgende build (8400). Ook deze CPU wordt goed gekoeld. De drukpinnen zijn onwijs irritant, maargoed voor deze prijs is dat ook geen klagen. Bij volle toeren is de fan ook erg luid
Koelt prima voor dit geld. AMD montage zorgt ervoor dat de fan naar onder of boven blaast, voor kasten zonder rooster of outtake bovenin is dit zeer onlogisch en plaatst de fan op +/- 3 cm boven de grafische kaart.
Meer dan tevreden over de koelprestaties welke deze koeler bied.
Normaal was de cpu 80 / 85 graden bij 100% load 🤯 (schrok me de apenlazerus) nu met deze koeler 30 graden and steady.
Als je dus een betaalbare koeler zoekt dan kan ik je deze van harte aanbevelen.
Koelt redelijk, gebruikt op i5 3570. Stockcooler gaf cores tegen de 80 graden aan. Met deze koeler zon 60-65 graden afhankelijk airflow behuizing. Wel veel teveel geluid. Voelt gammel, ma gemonteerd is hij vrij stevig.
Een goed product als je geen cooler of een andere stock koeler wil hebben.
Mijn Scythe koeler vervangen vanwege defect, erg goede koeler. I5 2400 onder load, (AIDA 64 strees test) niet boven de 59 graden. redelijk stil, maar niet voor een sille build geschikt. simpel aan te brengen, meegeleverde koelpaste niet gebruiken. aan de dikke kant
Een erg goede koeler voor de prijs.
mooie kleine koeler , redelijk stil als je een laag wattage cpu gebruik als een i5 6500
Is een goedkope koeler voor mijn i5 6400
Prima cooler.
Zeer goede koeler alleen moeilijk een tweede fan erbij te vinden (92 mm)
Ding koelt wel heel erg rap. mijn fx 6350 heeft hij goed onder controle
Mijn eerste ervaring met een niet-stock cooler. Ik gebruik deze cooler op een i5-6500 met Socket 1151. Heb kort moeten spieken in de handleiding, maar het enige wat moest gebeuren bij montage zijn; de vier pootjes vastschroeven, koelpasta smeren, mounten, klik en klaar.
Prijs / Prestatie verhouding is TOP!
Heb nu een CM TX3 Evo en een CM Hyper 212 Evo, 2 zeer goeie koelers voor de prijs, waar de 212 evo wel in je kast moet passen, maar hij is wel stiller en koeler ;)
Simpel goedkoop koelertje, voldoende voor alle cpus, stuk beter dan de stock cooler met ook nog een beetje overclockruimte.
Goed product voor de prijs met wat nadelen.
Houdt mijn i5-4590 onder de 65 graden bij het spelen van BF4, en dan draait de fan op 50%. Alleen is de bevestiging wat lastig.
Na 6 maanden raakte de voetstukken los en ging hij hangen, ook begint hij nu te ratelen.
Goede koeler voor lagere watt cpu's, ik gebruik hem voor mijn g3258.
Als je meer ruimte of een krachtigere cpu hebt kun je beter een 212evo kopen voor iets meer.
Heel degelijk koelertje voor relatief weinig geld. De 212EVo is normaal vanzelfsprekend, maar wegens iets te lage kast. Deze gekozen.
Eerst Tijdje op FX6300 gedraaid, nu overgeschakeld op intel.
Perfecte koeler voor iemand die de 212 niet kan plaatsten.
Prima koeler bij standaard gebruik zonder overclocken. Uiteraard stiller en degelijker dan standaard koeler.
Zeer envoudige installatie.
Eén voetje boog helaas krom bij installatie. Goed oppassen dus. (koeler zat alsnog goed stevig vast).
Waardige vervanger voor intel stock cooler.
CPU: 4770K
Temps nieuwe Cooler
idle: 33°
full load: 64°
Temps met oude cooler
idle: 47
Full load: 102°/uitval
Prima koeling voor een klein prijsje. Koelt mijn i5 3350p prima tijdens het gamen (55-65 graden). Makkelijk te installeren alleen zul je niet veel hebben aan de handleiding.
Kortom prima koeling voor een klein prijsje!