Gemiddelde gebruikersscore
Ik heb de Logitech Bluetooth© Wireless music adapter zojuist aangekocht. Ik kon dit voor de prijs van €25 niet laten. Bij het uit de doos halen komen er een aantal dingen uitrollen: - Music adapter - Jackplug naar tulp (netjes dat deze meegeleverd wordt!) - 230V adapter Als ik het kastje van pak en beet 6x6cm bekijk, zie ik dat het kastje opgebouwd is uit kunststof, afgewerkt met pianolak. Hierbij moet Logitech gedach hebben dat deze kastjes nogal eens open en bloot bij de AV apparatuur in woonkamers komt te staan. Netjes! Ook is er gedacht aan 'zwaar hangende kabels' aan het kastje. Omdat dit kastje nogal licht is, zal het snel achter de kast verdwijnen als daar een snoer aan hangt. Logitech heeft daar slim op in gespeeld door er 4...
Ik zou dit niet aanraden voor mensen die een dure stereo set hebben maar allen voor stereo´s die minder dan 100 euro hebben gekost. ik denk dat daar de grens ligt waar je merkbaar het verschil hoort in kwaliteit
Heb twee weken geleden een Logitec Wireless Speaker Adapter aangeschaft. De reden hiervoor is dat ik met mijn huidige speaker set in problemen kwam met mijn Laptopuitgang van audio naar mijn speakerset. Hier kwam ik continu in problemen met de kabel en mijn externe muis. Naar wat onderzoek bleek dat het via mogelijk was om doormiddel van wifi een verbinding op te zetten en door middel van bluetooth. Het grootste voordeel waarom ik voor Bleutooth heb gekozen is dat je makkelijk je telefoon er op aan kan sluiten en daarnaast heb je geen problemen met bijvoorbeeld het verzetten van je wifi netwerk omdat het stoort. Bleutooth is gewoonweg toegankelijker. In gebruikname Het doel van de kast is om de informatie via bleutooth van mijn...
Apparaatje doet precies wat het moet doen: je mobiele apparaten aansluiten aan (wat oudere, dus zonder bt) audit apparatuur.
Verpakking:
Komt in een vervelende blister, waarbij een aantal kabeltjes zijn aangesloten en een adapter. Ik heb voor de vorm de handleiding gelezen, maar aansluiten en werkende krijgen kan je ook zonder de handleiding doen.
Installatie:
Kwestie van alles aansluiten en op het knopje bovenop te drukken: lampje gaat dan knipperen en het apparaat is vindbaar door bv je telefoon of tablet.
Indien apparatuur verbonden is brandt dit lampje groen, anders rood.
Geluidskwaliteit:
Audit kwaliteit is goed. Hangt natuurlijk ook af van het bron materiaal: als je Spotify op de standaard kwaliteit streamt...
Al een tijdje de wens om Spotify vanaf tablet naar de audioinstallatie te streamen. Via de bestaande mediaplayer (WD tv live) lukte dit niet met streaming audio, wel met mp 3.
Een Sonos systeem spreekt mij wel aan maar is duur en ik heb een verouderde maar puike geluidsinstallatie met formidabele speakers dus er moet toch iets te vinden zijn dat werkt. De voorgaande reviews hier gelezen en de gok maar genomen.
Verbazend eenvoudig en met de geluidskwaliteit op maximaal vanuit de tablet (galaxy tab 2) hoor ik geen het verschil met diverse cd's in bezit met de gestreamde Spotify (premium)versie.
En dat voor nog geen 25 Euro kan mn oude HIFI installatie weer jaren mee.
ik was opzoek naar een manier om muziek vanaf voornamelijk de laptop af te spelen op de versterker in de kamer. Dit alles wou ik graag allemaal draadloos, want ja waar heb je anders een laptop voor. na veel speur werk kwam ik de "Logitech Wireless Music Adapter for Bluetooth" tegen. aanvankelijk wou ik ik graag alles over wifi doen want want mijn huisgenoot heeft ook laptop maar daar zit geen bluetooth module in. toch maar de knoop doorgehakt en deze bluetooth audio adapter gehaald bij de mycom omdat ik geen wifi audio adapter kon vinden. Hoe wordt die geleverd: - in een vinger opensnijdende plastic verpakking. - kastje van ongeveer 50mm x 50mm - adaptertje (5v 1A) - mini-jack naar...
Ik was al een tijdje op zoek naar een oplossing om al mij losse apparaten zonder snoer aan te kunnen sluiten aan mijn versterker (Sony STR-DA5400ES icm Jamo S606 speakers). Beetje getwijfeld tussen de Belkin oplossing en deze maar na een aantal slechte recenties over Belkin toch voor de Logitech Wireless Speaker adapter gekozen.
Aansluiten is kinderlijk eenvoudig. Voeding in de adapter en de stereo kabel in mijn versterker en klaar is Kees.
Om de adapter voor de eerste keer te gebruiken druk je op de knop aan de bovenkant. Dit maakt het apparaatje vindbaar en kun je hem koppelen aan je bluetooth apparaat. In mijn geval heb ik een ASUS Transformer en een Samsung Galaxy S gekoppeld.
Ik gebruik Spotify om muziek te luisteren en ik kon...
Waarom?
Dit apparaat heb ik gekocht omdat ik vanaf de bank muziek wil kunnen selecteren en afspelen zonder een TV-scherm of computer nodig te hebben. In eerste instantie wilde ik hiervoor een NAS + Squeezebox aanschaffen, maar dat vraagt de nodige investering. Zodoende dit als uitprobeersel aangeschaft.
Uitpakken en aansluiten
Weinig spannends, de blister is van de achterkant eenvoudig te openen. Aansluiten is peanuts, ook het verbinden met de smartphone (HTC Touch HD).
Overigens is de speaker adaptor aangesloten op een Harman Kardon AVR-145 versterker en HKTS2BQ speakerset.
Geluid
De helderheid van het geluid valt tegen. In eerste instantie dacht ik dat het lag aan de equalizer-instellingen van de Touch HD, maar...
Niet kopen! Ten eerste is het apparaat alleen met gevaar voor eigen leven uit de verpakking te knippen (in keihard plastic 'gegoten'). Belangrijker: het apparaat lijkt niet compatible met Windows 7. Op verschillende laptops geprobeerd, maar wordt niet herkend door Bleutooth. Windows blijft om een driver zeuren (!?), die helaas niet beschikbaar is op de Logitech site. Uiteindelijk een bluetooth dongle moeten kopen om de zaak aan de praat te krijgen. Ontvangst is zwak: verder dan 3 meter hapert het signaal al.
Ik had deze feedback graag aan Logitech willen geven maar het apparaat komt op hun 'ithink' site niet voor in de lijst... Ook ontbrak er een kabel om de zaak op een audio versterker aan te sluiten (wel tulp L/R > jack, maar geen tulp...
Een prima oplossing om bluetooth devices zoals een mobiele telefoon aan te sluiten, doch de geluidskwaliteit valt vies tegen. Ik had dit apparaatje gebruikt om mijn smartphone in mijn geluidsinstallatie te hangen. Ik was eigenlijk op zoek naar een apparaat met een digitale uitgang, want ik voelde de bui al hangen.
Ik heb hem aangesloten op een Onkyo A/V receiver met
- de bijgeleverde kabels op de front AUX ingang
- een goede kwaliteit minijack naar minijack kabel op de front AUX ingang
- AudioQuest analoge interconnects op een analoge ingang op de achterkant
In alle gevallen mist het geluid enorm veel 'volheid', je luistert naar een vrij pover geluid. Dit in vergelijking met hetzij een Onkyo CD-speler aangesluiten via een analoge kabel...
Ik heb dit apparaat gekocht omdat ik regelmatig met mijn laptop in mijn bed zit en ik geen zin had om de kabel van mijn speakers tot daar te trekken, wat trouwens ook een onnozel zicht zou zijn.
Daarom ging ik op zoek naar een draadloze oplossing en zo ben ik hierop terecht gekomen via Tweakers. Ik sloot het apparaat heel simpel aan met 1 kabel en uiteraard de voeding.
Daarna klikte ik doodsimpel op connect en connecteerde ik meteen met mijn laptop door een apparaat toe te voegen.
Ik gebruik zelf Windows Media Player en daarbij is het makkelijk (al moet je wel een aantal keren klikken) in te stellen welk apparaat je wilt gebruiken. Ik stelde dit in en hoorde meteen de muziek door men speakers.
Over de kwaliteit valt zeker niet te...
Mijn ervaringen zij heel positief, heb het apparaat voor 25 euro gekocht bij de MM.
Er kunnen 8 toestellen op worden aangesloten heb er 4 telefoons op waarvan 1 Apple, en 2 laptops.
Geluidweergave is prima, weergave beluisterd via een 5.1 installatie van Denon met JBL boxen.
Het apparaat geeft super geluid en heel handig in gebruik. Vooral in combinatie met de Apple I phone en de Acer laptop waar en Trust 3.0 bluetooth usb stick aan hangt (kosten 10 euro) voldoet het uitstekend.
Als expat Zuid-Afrikaan is mijn Nederlands een beetje krankemikkig . Geen lange review. Wij wouden laptop geluid op externe boxen afspelen. in de Mycom hadden ze die Bluetooth oplossing staan. Het is aansluiten en genieten. Geen software benodigd!! Hoe werkt het? 1. Je boxen aansluiten op de Logitech boxje. Kabels worden meegeleverd. 2. Aanlsuiten USB Bluetooth-stickje in je laptop. 3. Verbinding liggen tussenLogitech draadloos doosje + je laptop. 4. Geluid afspelen op je laptop.
Apparaat nu ruim een jaar in gebruik, doet precies wat het hoort te doen.
Handig aparaat, maar bereik had iets beter gekund. Al weet ik niet zeker of dit hieraan ligt of aan mijn telefoon/tablet/laptop. De geluidskwaliteit is erg goed!