Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Annihilism
8 december 2011

Acer Aspire One 522-C6Dkk

Inleiding: Na een poosje een tablet gebruikt te hebben besloot ik dat ik toch wel iets meer functionaliteit wilde hebben. Een tablet is een mooi apparaat maar voor mij was het geen vervangen voor een simpele computer, met namen een toetsenbord en de veelzijdigheid van windows mistte ik erg op mijn tablet. Na veel wikken en wegen heb ik besloten om mijn tablet te verkopen en eens een netbook uit te proberen. Een netbook is eigenlijk gewoon een zeer kleine laptop met vaak een 10.1" scherm. Voordat ik op aanschaf overging heb ik eerst een groot aantal reviews gelezen met laptops in dezelfde prijsklasse. Nu bleek dat er op het moment vooral Intel Atom processoren en AMD C50/60 Chipsets verkocht werden. De intel chipsets draaien over het...

Pluspunten

• Goedkoop
  • Voor een netbook goeie grafische prestaties
  • Voelt stevig aan

Minpunten

• Iets mindere accuduur als Intel Atoms netbooks
  • Touchpad

Anoniem: 421852
29 november 2011

Acer Aspire One 522-C6Dkk

Ik ben bij de zoektocht naar een netbook uitgekomen op deze variant met de C60 apu van AMD. Ik had de knoop al bijna doorgehakt en een C50 gekocht maar daar was ineens de C60, voor hetzelfde geld. Waarom heb ik voor deze laptop gekozen? Ik wilde een 10.1 inch netbook die niet te veel aan functionaliteit t.o.v. een normale laptop inlevert. Na een paar keer met wat netbooks met een dual-core Atom te hebben gespeeld, ergerde ik me er steeds aan dat die dingen zo traag zijn zodra er ook maar iets op het beeldscherm verschijnt dat grafische kracht vereist. Daarom heb ik besloten ietwat processorsnelheid in te leveren en een netbook met het AMD Fusion platform gehaald. Een van de belangrijkste redenen voor mij om deze Acer te nemen, was dat dit...

Pluspunten

• Beeldschermresolutie
  • Grafische kracht
  • Toetsenbord
  • Touchpad
  • Prijs
  • Afwerking

Minpunten

• Glossy buitenkant gevoelig voor vingerafdrukken
  • Knoppen van het touchpad
  • Je moet er wel even 2gb RAM in prikken!
  • Bij installatie OF alle bloatware handmatig verwijderen.. maar schone Windows licentie is beter

Technoturk
8 november 2012

Acer Aspire One 522-C6Dkk

zo standaard uit het fabriek is hij nog al lui door zijn 1 GB ram.
deze heb ik gelijk vervangen door een 4GB ddr3 so-dimm module en ook heb ik windows starter er af gegooied en windows 7 ultimate 64 bit geinstaleerd. draait als een trein en ook spellen zo als gta sa en nfs carbon lopen soepel en hd 1080p films zonder te stotteren.
van de zomer is er een volle glas cola over hem heen gekomen toen hij nog aan stond. aleen het toetsen bord deed het later niet meer toen had ik eenn ieuwe toetsen bord besteld en ook alle toetsen schoon gemaakt en na het drogen deed hij het weer .. nu heb ik dus een toetsenbord over voor het lief hebber mail mij maar pm als je intresse hebt zo lang hij niet verkocht word hou ik hem als reserver voor me zelf.

Pluspunten

• klein, licht gewicht, lange accu duur, krachtige video kaart.

Minpunten

• interne speaker is mono maar hier merk ik verder niks van om dat hij stereo afspeelt op 1 speaker. en 1.3Ghz dual core moch wel heel iets meer zijn maar ook dit is als nog voldoende

Anoniem: 440545
15 januari 2012

Acer Aspire One 522-C6Dkk

Ik heb deze netbook nu 3 maanden en ben vrij tevreden. Ik heb wel heb geheugen naar 4GB uitgebreid en draai ubuntu 11.10. De linux ondersteuning was vrij goed, alleen mag je NIET de prioritaire drivers van amd installeren. De open source drivers werken wel goed, ze bieden echter geen hardware ondersteuning voor video decoding waardoor full hd video niet vlot zal lopen. Echter wel voldoende 3D ondersteuning om civilization IV onder wine te draaien. Ook krijg ik geen audio via de hdmi uitgang, wat in windows wel werkt. Alle andere zaken werkten wel zonder extra problemen.
Nog even een nota over het verwijderen van het toetsenbord bij het vervangen van het ram geheugen omdat de youtube filmpjes toch een vitale stap vergeten.
Voor je begint...

Pluspunten

• Goedkoop
  • Hogere resolutie dan vergelijkbare modellen
  • Lange batterij duur
  • Weinig warmte en geluid
  • Goede grafische prestaties

Minpunten

• Geen hd video en hdmi-audio out onder linux
  • Vrij zwakke luidsprekers
  • Glossy scherm

Anoniem: 650395
19 maart 2015

Acer Aspire One 522-C6Dkk

Een mooie laptop. Heb hem al 3 Jaar en werkt perfect.
Mooi afgewerkt, Er staat standaard Windows 7 Starter op.
Maar heb er zelf Windows 8.1 Core x86 op staan werkt perfect.

Pluspunten

• Grafische Kracht
  • Proccesor Dualcore
  • Toetsenbord,

Minpunten

• Microfoon Full Stereo, Dat is niet zo handig.
  • Scroll zit in het touchpad
  • vinger afdrukken aan de voor kant.

Stefanic
1 mei 2012

DynaMikeY
28 april 2012

Gingerbread
18 februari 2012

Acer Aspire One 522-C6Dkk

3 van 5 sterren (Voldoende)
Donovan662
3 januari 2012

Anoniem: 289572
29 november 2011

Acer Aspire One 522-C6Dkk

Heb jij ook een Acer Aspire One 522-C6Dkk?