Introductie Coolermaster bied met de CM Storm lijn een reeks producten vooral gericht op gamers. In deze review bespreek ik de CM Storm Sirus 5.1 Surround Sound Gaming Headset. Ik beschik niet over de benodigde apparatuur om bijvoorbeeld frequency response, isolatie of impedantie te meten. In plaats daarvan zal ik Sirus vergelijken met andere audioapparatuur die ik tot mijn beschikking heb. Een overview van Sirus: "Built for gaming enthusiasts and audiophiles alike, the CM Storm Sirus 5.1 Surround Sound Headset creates an immersive gaming experience with hi-fidelity sounds capes and intensified bass. Sirus produces precise and immaculate sound through its 8 discrete speaker channel pairs of front, rear, center, and sub;...
Inleiding
In deze review over de CM Storm Sirus zal ik de volgende drie aspecten bespreken: Draagcomfort, Gebruikersgemak en Geluidskwaliteit. Mijn eerste indruk van de headphones was dat hij er heel robuust uitzag maar ook dat hij ook vrij zwaar was. Hij zag eruit alsof hij jaren meekon zonder stuk te gaan. Zelf heb ik niet altijd al te veel ervaring met high-end headphones dus ik was zeer enthousiast toen ik ze binnenkreeg en toen ik ze had aangesloten en wat muziek opzette was ik gelijk zeer onder de indruk van de geluidskwaliteit vergeleken met de Tt eSports Shock die ik eerst had. Ik wil wel opmerken dat deze review persoonlijke is en dat het dus voor iedereen kan verschillen.
Draagcomfort
De headphones zitten erg...
De CM Storm Sirus 5.1 maakt zijn beloften op lange termijn niet waar. De speakers zijn van dusdanige lage bouwkwaliteit, dat ik maar liefst twee van deze sets versleten heb binnen één jaar tijd. De fabrikant erkent de absurd snelle slijtage en heeft de headsets beide teruggenomen. Computerland was zo vriendelijk om het volledige aankoopbedrag terug te storten. Kudos voor hen!
Nadat we verhuisd waren naar een gehorige woning, besloten mijn vriendin en ik te kijken naar een alternatief voor onze Z-5500 5.1 van Logitech, die we altijd met veel plezier gebruikt hadden voor films (en ik voor gaming).
Op basis van enkele reviews (o.a. die van Tom's Hardware) viel mijn oog op de CM Storm Sirus 5.1. De set zou een prima geluidskwaliteit...
Inleiding:
Al tijden maak ik op gebruik van headsets op mijn werk en tijdens het gamen om mijn omgeving niet te storen en om niet gestoord te worden van mijn omgeving. Na enkele jaren trouwe dienst begon mijn Steelseries Siberia V2 het thuis te begeven. Toen ik op zoek ging naar een vervanging had ik in eerste instantie het idee om een losse microfoon en draadloze headset te gebruiken. De microfoons die echter mijn aandacht trokken lagen dan weer buiten het budget dat ik hier voor over had.
Toen kreeg ik de kans om de CM Storm Sirus te proberen en ik heb positieve ervaringen met Cooler Master dus ben is hier gretig op ingegaan. Na alles uit de verpakking geworsteld te hebben, wat ongetwijfeld aan mijn ongeduld lag, was mijn eerste...
De headset werkte prima voor bijna 3 jaar nu. Sinds dat ik een nieuwe computer kreeg met Windows 10, werkt het bijna niet meer.
Het geluid klonk best goed
Maar met drivers doen ze het prima maar na een tijdje stoppen die ermee ofzo.
Bass doet het dan niet meer.
Lampjes doen het dan niet meer. ( Ook op de meegeleverde console )
Voorwoord
Sinds jaar in jaar uit, ben ik altijd al van mening geweest dat bij geweldige graphics, geweldig geluid niet mag ontbreken.
5.1 Gaming headset klinkt het ergens naar?
Mooi stevige headset.
echte 5.1 geluiden
een all-round gaming headset
Ik heb de headset nu zo 2-3 maanden, en zeker niet tevreden mee.
Ik raad aan de negative punten goed door telezen voordat je de zelfde fout maakt als ik.
* !!! Ik heb het gekocht bij de mediamarkt, ik was er na 2 dagen niet tevreden mee maar ik mog hem niet terug brengen, in hun voorwaarde staat dat een headset niet terug gebracht mag worden.
Ik heb 2 maanden geleden deze headset aangeschaft. Eerst maakte ik gebruik van de Senheiser 202HD in combinatie met een condensatormicrofoon, maar omdat deze microfoon veel geluid oppakte uit de omgeving wilde ik overstappen op een headset.
Ik ben heel erg tevreden, dit product doet de standaard dingen en die doet hij goed. Mijn enige commentaar is dat het geen vervanging kan zijn van een surround system. Maar dat is tot nu toe geen enkele headset.
Mijn eerste indruk was maar drie letters waardig: WOW. Hij is verschrikkelijk stevig en comfortabel. Ik heb in de afgelopen maanden verschillende gamesessies gedaan tot wel 8 uur lang, met deze headset heb ik geen last van irritatie aan mijn oren (wat ik bij de senheiser wel had). Ook...
Ik gebruik deze headset al 12 jaar met veel plezier, hij werkt nog altijd erg goed.
Het geluid is mooi en kan het goed gebruiken voor richting bepaling.
Minpuntje is dat de kunstof of rubber afwerking op de console na al die jaren wat lijkt te verteren waardoor het er lelijk en viezig uit gaat zien.
Ik heb geen spijt gehad van deze aankoop
Leuke headset voor gamen en films kijken,
Software is slecht voor windows 10 vervormd je geluid heel erg en heeft heel veel fijn tweaking nodig,
Heb deze headset nu een tijdje in gebruik. De 5.1 surround is heel relaxed en hij zit prima, ook de microfoon klinkt goed.
Na ongeveer 3 jaar gebruik heeft mijn headset het begeven aan de bevestigingspunten. Het geluid was redelijk goed behalve dat er een cutoff is op 17kHz (via usb deskpod)
Alsook is de verlichting niet uit te zetten noch de microfoon af te nemen.
Heb het al ongeveer 4 maanden, zit heerlijk op mijn hoofd, geweldig geluid.
echt heerlijk 5.1 voor het gamen, en als je muziek kan je het zo afstellen in hoe jij het wilt hebben.
Ik ben een aardige basshead en de nodige bass zit hier ook goed in!
Een goede headset voor de prijs, wel heel erg jammer dat de analoge kabel maar ~1.5 meter is. De bedieningspaneel zit trouwens ook op de USB kabel aangesloten, dus het beste is om de USB aansluiting te gebruiken. Desalniettemin dik tevreden na 2 jaar gebruik.
Een goeie Headset voor een niet all te hoog budget, headsets die 50-100 euro meer kosten doen het vaak slechter. De microfoon is goed. je kan alle soorten geluiden apart aanpassen. Vind het overal een goeie headset zeker je geld waard ! Heb hem nu aantal jaar mijn favoriet!
Erg fijne headset met enorm goed geluid. Echter moet je zelf wel de nodige dingetjes instellen voordat het geluid pas echt goed klinkt. Voor de rest een erg fijne headset die dubbel en dwars zijn geld waard is.
Een prima product qua geluidskwaliteit, alleen is de headset wat zwaar. Headset is helaas gemaakt om na 2jaar kapot te gaan.
Ik vind dit een super headset, eerst dacht ik dat hij kapot was.. Maar je moet twee usb's aansluiten... Mensen die klagen dat de headset zwaar is zijn mietjes, voelt voor mij gemak normaal aan had hem zwaarder verwacht.
Ik heb deze gekocht omdat hij toch redelijk goede reviews kreeg en ik niet teveel geld wou uitgeven.
Ik gebruik deze samen met mijn Asus Phoebus geluidskaart.
ook getest met de bijgeleverde geluidskaart via usb.
Kwalitatief hoogwaardige afwerking en geweldig geluid. Microfoon en 5.1 gebruik ik niet, maar door de constructie (gesloten) en draagcomfort (urenlang is geen enkel probleem) plus de werkelijk schitterende volume- en functieregelunit is deze headset een feest om te hebben.
Nieuwe set na def. midtoon L. had té soepele verstelbaarheid linkerzijde.
Prima headset voor de prijs met een mooi uiterlijk en een handige tweak console.
geweldige kwaliteit goed geluid kwa surround en microfoon, bouwkwaliteit is goed alleen had liever de stukjes tussen het uitschuiven van metaal gezien. ik ervaar de headset niet als zwaar. de bass dreunt erg goed door en mid en high is echt niets op aan te merken
kortom tevreden klant hier.