Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Nox
1 maart 2012 Rapporteer

Bouwkwaliteit en afwerking: Voor een simpele behuizing is dit nog vrij redelijk. Alles zit met stevige dikke schroeven in elkaar en geen kleine ienie mini schroefjes. Aluminium ziet er mooi uit en is geborsteld. Schijf kan je vastschroeven op het printplaatje. Connector zit goed vastgesoldeerd (vorige van andere behuizing brak zomaar af). Bijgeleverde kabel is erg dik/stevig. Inbouwmogelijkheden Prima, 2,5" schijfje past er zo in zonder problemen. Je kan hem prima vastschroeven, niks op aan te merken dus. Koeling Zit wel goed, alu behuizing en 2,5" schijfjes maken amper warmte. Ik zie hier geen problemen in komen. Behalve dat de behuizing wel graag meer contact zou maken en het printplaatje meer een geheel was met het stuk aluminium.

Pluspunten

• Aluminium behuizing
  • USB 3.0
  • Goede dikke stevige Y-kabel
  • USB-Powered

Minpunten

• Design kon wat beter en strakker
  • Geen Micro-USB 3.0 maar een normale female-aansluiting

31 oktober 2012 Rapporteer

Wegens de aanschaf van een SSD voor mijn laptop (ASUS N56VZ) heb ik deze externe behuizing gekocht voor de HDD die dus overbleef.
Ik had de volgende eisen:
- Geschikt voor 2,5" HDD
- SATA300
- USB 3
- Zo goedkoop en simpel mogelijk

Pluspunten

• Zeer simpele installatie. Een beetje klikken, een beetje schroeven en het is klaar voor gebruik.
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding. Rond de 20 euro voor een vrij stevige aluminium behuizing die er ook nog niet eens slecht uit ziet. De voor- en achterkant zijn wel van plastic, dus ik laat het voor de zekerheid maar niet op een harde ondergrond vallen.
  • USB 3 is snel! De 7200 rpm schijf haalt bij kopieren zo'n 100 MB/s.
  • USB-kabel met extra stekker voor USB-poorten die onvoldoende spanning geven. Dit is handig voor oudere USB(2.0) poorten.

Minpunten

• Het enige negatieve punt dat ik zo kan bedenken is dat er geen rubberen voetjes onder zitten waardoor er een klein beetje trilling vrij komt. Ik heb hier zelf trouwens helemaal geen last van.

Ik wil bij deze iedereen waarschuwen die dit apparaat wil kopen, hoewel het voor USB 3.0 prima werkt, krijg je, als je USB 2.0 probeert een foutmelding en is de schijf niet te lezen door de computer.
Dit resulteert dus in een schijf die ALLEEN op USB 3.0 werkt, welke je nergens anders kan aansluiten dan op de nieuwste hardware.
Wat betreft de werking op een USB 3.0 poort:
Ik heb er een Intel Postville 80 GB in gezet en haal ruim 200 MB/s lees en 60 MB/s seq. schrijf (max van de SSD)

Pluspunten

• USB 3.0 snelheden werken goed
  • Strakke alu case

Minpunten

• Geen backwards compatibility met USB 2.0
  • Indicatie LED's niet duidelijk
  • Disk schuift wat moeilijk naarbinnen bij installatie

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een ICIDU SI-707186 2.5" SATA Enclosure USB 3.0 Zwart?