Paar dagen in gebruik maar tot nu toe maakt de router een goede indruk op mij.
Reden voor aankoop: mijn D-Link 4100 overleed plots.
Ik heb allereerst op mijn langzaamste oudste pc (AMD Athlon64 met WinXP) gecheckt hoe snel de internet downloadsnelheid was, via een paar speedcheck-sites.
Die oude bak haalde de max. downloadsnelheid met gemak, dus dat is alvast goed.
Andere pc's zijn een Sandy-Bridge i5 2500K en een Ivy-Bridge Xeon E1230 bak.
Ook op deze pc's merk ik geen internet snelheidsverschil met of zonder de router ertussen. Noch real world noch qua metingen.
Ik heb het apparaat alleen nodig voor twee dingen:
1. Om op alle pc's internet te hebben
2. Voor de switch-functie (bestanden overpompen, streaming etc).
Het mooie is dat...
Ik was op zoek naar een goedkope router om mijn 100Mbit PPPoE internet verbinding door te voeren naar mijn pc (bedraad), laptop (wifi) en smartphone (wifi), nadat de 300N variant van ICIDU gefaald had om de maximale internetsnelheid door te voeren, zie ook productreview: ICIDU Wireless Router 300N 5dBi review door KillaRR Aansluiten en instellen ging allemaal prima (ik moest manueel mijn DHCP DNS server IP-addressen in kunnen stellen om verbinding met het internet te krijgen, wat gelukkig mogelijk was), en de maximale downloadsnelheid die ik haalde zonder router kon ik nu ook halen. Ik kan dus niets zeggen over de maximale snelheid van dit apparaat, maar wel dat ie in ieder geval 6 MB/s haalt. Ik heb de router nu al bijna 2...
Ik heb deze router nu sinds een aantal dagen. Het instellen van de router was niet eens nodig. Hij pakte automatisch mijn signaal op en verbond mij via het internet. Standaard om de allereerste keer in te loggen op de router had ik de PIN code nodig die achterop de router stond vermeld. Er zijn erg veel instellingen die gedaan konden worden, zoveel zelfs dat ik nog geen tijd heb gevonden om ze allemaal eens rustig te bekijken.
Routers van Linksys en Sitecom lieten de internet verbinding bij mij constant vallen. Ik heb wel 5 verschillende modellen geprobeerd. Deze router is de meest stabiele die ik ooit heb gebruikt!
Ontvangst van wireless is redelijk, bij de linksys en sitecom die ik heb gebruitk was dit wel beter, maar ja.. als je constant je router moet resetten om weer verbinding te krijgen is nog veel erger.
Misschien dat niet iedereen deze problemen heeft met linksys en sitecom, maar bij mij is dat een grote min.
Ik ben erg tevreden met de router.
goed router die plug en play is met Gigabit Lan en draadloos. is lekker klein van stuk dus die kan je netjes wegmoffelen nadeel is wel dat hij ongeveer 20 seconden erover doet om op te starten(mijn PC is dan al klaar voor gebruik
Deze router is prima product voor de prijs!