Op de gok de IPS236V besteld omdat er nog geen reviews te vinden waren. Dit scherm heeft een geweldige prijsstelling voor een IPS scherm met LED en met een HDMI aansluiting dacht ik het ideale scherm gevonden te hebben.
De inhoud: Bij het openen van de doos vind je de volgende items: scherm met vaste steun om in een los geleverde voet vast te draaien, DVI-D kabel en D-SUB kabel, stroomkabel (2 delen), helaas geen HDMI kabel en die had ik eigenlijk wel verwacht.
De looks: Meningen zijn persoonlijk maar ik vind het een mooi strak scherm. De plastic voet vind ik ook netjes en ik heb geen instabiliteit ervaren (zoals hier en daar ondertussen door reviewers aangegeven). De glimmende rand wordt door menigeen als vervelend ervaren maar ook die...
De touchknoppen op de voorkant van het scherm werken niet altijd correct. Soms bij het inschakelen of uit standby komen van het scherm denkt de firmware dat de menu-knop ingedrukt is, waardoor het menu verschijnt en een tijdje later het OSD gelockd wordt.
Af en toe na een tijd uit gestaan te hebben weigert het scherm in te schakelen. Dan moet ik eerst de voeding loskoppelen en weer aansluiten voordat het scherm weer werkt. Ik heb 2 van deze schermen naast elkaar staan en ze hebben beiden precies hetzelfde probleem op hetzelfde moment. Alsof ze een bepaalde voedingsspanning niet kunnen verwerken ofzo, en dan eerst gereset moeten worden.
Monitor van redelijke kwaliteit. Blinkt niet uit qua contrast, backlight bleeding en IPS Glow. Ook weer niet slecht te noemen. Goede prijs-kwaliteit verhouding.