Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Anoniem: 378762
1 februari 2011

ASUS Sabertooth P67

Enige minpuntje is dat Asus nog een update moet gaan uitbrengen vanwege energiebeheer op de PCI-E sloten. Er zitten er totaal twee op maar in de onderste zit bij mij een Revodrive X2 waar hij ook energiebeheer op toepast terwijl dat niet mag met een SSD waardoor hij soms een schijfcontrolle uitvoert met opstarten. In forums heb ik gelezen dat dit vaker voorkomt.
Overklokken gaat te makkelijk in de Efi bios. Op moment dat je OC Tuner aanzet start je pc gelijk opnieuw op en kom je weer in de bios. Hij staat dan gelijk op 3800mhz in plaats van 3400MHz standaard(dit was bij mij in ieder geval zo). Zonder overklokken is de temperatuur 29 graden. Met overklokken 40 graden(3800MHz). Aangezien het voor mij snel zat is doe ik niet aan overklokken.

Pluspunten

• Positief vind ik vooral de tactical vest. Ideaal met inbouwen dat je geen onderdelen kunt beschadigen. Positief over de EFI bios kan ik nog niet zijn want het is flink wennen voor mij met al die toeters en bellen.

Minpunten

• Wat me opviel is dat de socket 1155 niet op dezelfde plaats zit als andere sockets om de backplate te monteren in je behuizing voor bijvoorbeeld waterkoeling. De uitsparing van de kast komt niet overeen met het moederbord. Moederbord moest er dus weer uit om waterkoeling te monteren.
  • Op moment dat ik de Marvel controller aanzet is het onmogelijk om te booten vanaf mijn Revodrive X2 omdat deze dan compleet verdwenen is, ook in de bios is hij verdwenen. Ik moet dus Marvel op disabled zetten om te kunnen werken met mijn Revodrive X2. Ze zijn zeker van alleen twee videokaarten uitgegaan in SLI mode?
  • Ook heb ik een paar keer meegemaakt dat de Intel 6Gbs poorten waar twee OCZ Vertex 2 SSD schijven aan zitten in Raid-0 plots uit hun Raid waren gehaald na opstarten en dat Windows 7 ze als twee losse schijven zag maar onbenaderbaar. Na een reboot was dit probleem dan weer opgelost en deed alles het weer.
  • Wat ook zo vreemd is dat de temperatuur van het bord en processor netjes 30 graden zijn maar de poorten USB 3.0-1 EN USB 3.0-2 zijn 40 graden. Er zit niets in de USB 3.0 poorten maar toch zijn deze het heetst van het hele gebeuren.

2 van 5 sterren (Slecht)
Retaliator
5 december 2012

maffe
22 mei 2011

ASUS Sabertooth P67

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een ASUS Sabertooth P67?